Tips | Hoe maak je een perfecte Instagram-feed?

Ben jij ook altijd onder de indruk van mensen die een instagram feed hebben die perfect in elkaar steekt? Alles sluit naadloos op elkaar aan, van kleurstelling tot onderwerp tot sfeer. Sinds twee maanden ben ik aan het proberen om mijn feed er wat beter uit te laten zien en vandaag deel ik mijn tips!

Een mooie feed is leuk, maar uiteindelijk moet je natuurlijk lekker delen op Instagram wat je zelf wilt. Lees deze tips dus door en kijk wat je er mee kunt om je eigen profiel een niveau hoger te tillen, vergeet alleen niet dat het jouw account is en je lekker mag doen hoe jij het wilt! Dat doe ik ook ;).

1. Kill your darlings
Wat voor mij het belangrijkste was, was dat ik niet alles meer achteloos online zou zetten. Maak keuzes in je foto’s die mooi in je feed staan en passen bij de rest. Plaats de andere foto’s op een later moment wanneer ze wel passen óf op een ander social media kanaal. Je kunt ze natuurlijk ook delen via Twitter, Facebook, Snapchat of Instagram Stories. Ik vind het leuk om mooie foto’s van landschappen en de omgeving te maken, dus dat is hoe ik mijn Instagram heb ingezet de laatste tijd. Foto’s van theatervoorstellingen, eten en voorwerpen komen nu stukken minder voor in mijn feed. Die deel ik vooral via Instagram Stories en Twitter.

2. Gebruik één soort bewerking op al je foto’s
Iets wat je overal leest is dat je één filter moet kiezen die je overal overheen plaatst. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens, ik vind sommige foto’s gewoon mooier als ze wat warmer zijn en andere als ze wat koeler zijn bijvoorbeeld. Maar je kunt wel rekening houden met een hele hoop dingen waardoor je foto’s toch op elkaar aansluiten. Ik houd van lichte foto’s dus probeer hier zo veel mogelijk in mee te gaan. Daarnaast houd ik ook van kleur, dus ook dat komt terug in mijn feed. Bij de meeste foto’s gaat mijn voorkeur ook uit naar een koele ondertoon, vooral in de schaduwen. Dat kan ook een overeenkomst zijn in al je foto’s. Zoek zo naar een aantal ‘vaste’ bewerkingen die je op al je foto’s doorvoert!

FF_instagram_albums_how-to-use-gebruiken_02
Het bewerken van je foto kan een groot verschil geven! Zo ook bij deze foto die ik in Scheveningen maakte vanuit het reuzenrad op de Pier, zonder bewerking is hij wazig en grauw terwijl er veel meer uit te halen valt!

3. Maak vooraf een planning
Ik heb niet iedere dag iets te melden op Instagram. Zeker niet als het ook nog eens mooi in mijn feed moet passen. Daarom ga ik ‘zuinig’ om met de foto’s die ik wél heb! Ik bewerk de foto’s alvast en ga dan schuiven om een goede volgorde te maken voor het plaatsen van de foto’s. Je wilt niet soortgelijke foto’s naast of boven elkaar hebben staan, dus dat vergt wat inzicht en creativiteit. Als je dit goed doet zie je dat je feed met dezelfde foto’s er veel evenwichtiger uit kan zien!

Zelf schuif ik de foto’s op mijn computer totdat ik tevreden ben. Dan maak ik een foto van mijn scherm en plaats ik op die volgorde de foto’s in de dagen daarna online. Maar je kunt natuurlijk ook een app downloaden zoals PLANN waarmee je heen en weer kunt schuiven met je foto’s totdat je blij bent met het resultaat.

4. Bepaal de sfeer
Deze tip ligt in lijn met het bewerken van je foto’s. Het kiezen van een bepaalde sfeer zorgt voor meer eenheid in je feed. Kies je een kille duistere sfeer? Probeer dan foto’s met fel zonlicht en een strak blauwe lucht te vermijden. Wil je juist een zonnige vakantie-feed? Dan zijn juist foto’s van regenachtige dagen niet zo geschikt. Ben je dol op zwart-wit foto’s? Plaats dan niet eens in de paar weken een kleurenfoto tussendoor want dat verstoort het ritme in je feed.

5. Afwisseling onderwerp
Je feed ziet er niet zo inspirerend uit als ieder beeld ongeveer hetzelfde is. Wissel daarom af met diverse standpunten, close-up of vergezichten, onderwerpen, etc. Je kunt bijvoorbeeld ook foto’s ‘om en om’ plaatsen. Dus een foto met een dier of persoon, dan en foto zonder en dit blijven herhalen. Omdat je grid uit drie foto’s naast elkaar bestaat krijg je dan een afwisselende structuur. Probeer hier een ritme in te vinden dat bij jou en bij je foto’s past.

FF_instagram_perfecte-feed-tips_02
Zo ziet mijn feed er op het moment uit!

7 reacties op “Tips | Hoe maak je een perfecte Instagram-feed?

  1. Je feed is echt schitterend! Wat een mooie foto’s allemaal! Zelf focus ik me vooral op roze, geel en blauw in mijn feed en probeer ik op die manier er een geheel van te maken. Dat is alleen nog wel knap lastig 😉 Fijne tips geef je!

  2. Ik probeer regelmatig om een perfecte feed te krijgen, maar soms komt er ineens een foto tussendoor die ik ook graag willen maar niet zo goed past. Dan klopt er dus helemaal niks meer van haha!

  3. Wat een goed artikel heb je geschreven. Vooral dat “killing your darlings” is zó waar. Ik ben ook iemand die geneigd is om alles te willen delen maar ook heel erg graag die perfecte Instagramfeed wil creëren. Zo perfect als die van jou wordt het niet, maar een app waarmee ik met foto’s kan schuiven heeft me echt wel enorm geholpen om nu een bepaalde weg in te slaan met mijn account.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *