Home Soorten fotografie

Soorten fotografie

Fotografie is enorm veelzijdig. Er zijn tientallen soorten fotografie om uit te proberen en je in te specialiseren. Op Fotografille probeer ik over zoveel mogelijk vormen van fotografie te schrijven. Zo krijg je inspiratie, leer je nieuwe dingen bij én ontdek je wellicht nog iets nieuws.

Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal overkoepelende soorten fotografie. Klik op de categorienaam om alle artikelen te bekijken die hierbij horen. Veel leesplezier!


Dierenfotografie

Fotografeer je graag dieren? Ontdek tips en technieken om de mooiste dierenfoto’s te maken. Of je nu huisdieren zoals honden, katten en cavia’s of wilde dieren zoals eekhoorns, vogels, uilen en herten fotografeert, hier vind je alles wat je nodig hebt.

Foodfotografie

Leer hoe je gerechten prachtig in beeld brengt. Van belichting tot styling, alles komt aan bod om je foodfoto’s te laten schitteren.

Kinderfotografie

Kinderen fotograferen kan een uitdaging zijn, maar het is ook ontzettend leuk. Hier vind je handige tips en creatieve ideeën om de mooiste kinderportretten te maken. Van een cake smash tot newborn-fotografie en meer!

Macrofotografie

Macrofotografie opent een wereld van details. Ontdek hoe je de kleinste dingen groot kunt vastleggen. Van bloemen tot insecten, en van druppels tot structuren je leert hier alles over deze vorm van fotografie.

Nachtfotografie

De nacht biedt enorm veel bijzondere mogelijkheden voor fotografie. Leer hoe je het beste gebruik maakt van het weinige licht en maak prachtige nachtfoto’s van landschappen, steden, sterren en misschien wel het Noorderlicht.

Natuurfotografie

Natuurfotografie draait om het vastleggen van de schoonheid van de natuur. Hier lees je tips over het fotograferen van landschappen, bloemen en planten in hun natuurlijke omgeving. Ook ontdek je de mooiste locaties bij jou in de buurt!

Portretfotografie

Met portretfotografie leg je mensen op een bepaalde manier vast. Dit kan een zakelijk portret zijn, een zwangerschapsshoot of misschien wel boudoir fotografie. Ontdek technieken om de mooiste portretten te maken, of je nu in een studio of buiten werkt.

Reisfotografie

Op reis kom je de mooiste fotomomenten tegen. Leer hoe je deze momenten het beste kunt vastleggen en bewaar de herinneringen aan je avonturen in prachtige reisfoto’s.