hoe kom ik aan Adobe Photoshop?

Steeds vaker krijg ik mailtjes of comments met de vraag: “Waar kan ik Adobe Photoshop downloaden zodat ik er zelf mee aan de slag kan?”. Een hele logische vraag natuurlijk, dus hierbij een artikeltje voor alle bezoekers die op zoek zijn naar dit beeldbewerkingsprogramma! Er zijn drie manieren om aan Photoshop te komen

Hieronder vind je de drie manieren. Wil je nog meer te weten komen over Photoshop. Neem dan een kijkje bij de boeken en software op bol.com!

1. Trial via Adobe website
Photoshop is een programma van Adobe. Via de website van Adobe kun je van Photoshop (maar ook Illustrator, InDesign etc.) een trial versie downloaden. Dit wil zeggen dat je 30 dagen het totale programma kan gebruiken wanneer het is geïnstalleerd op je computer. Na deze 30 dagen kun je het niet meer openen zonder het te kopen. De trial versie is dus een hele handige optie om gewoon eens te kijken of je het programma iets vind. Je zit nergens aan vast dus probeer het eens. Klik HIER om meteen naar de download pagina te gaan, hier is Photoshop ook in het Nederlands te downloaden.

2. Kopen
 Je kan Adobe Photoshop kopen. Tja, het is een heel duur programma, maar wanneer je het programma gaat gebruiken en er geld mee gaat verdienen heb je eigenlijk geen andere keuze. Het kopen van het programma kan gewoon online en Adobe Photoshop CS5 (de nieuwste versie) kost zo’n 850,- euro. Een duur geintje dus. Er zijn wel studentenversies te koop voor veel minder geld. Informeer bij je opleiding of dit mogelijk is.

3. Illegaal downloaden
Alternatieven zoals illegaal downloaden zou ik je niet aanraden. Dit zijn vaak oudere versies of ze bevatten virussen waardoor je computer besmet raakt. Wees hier dus voorzichtig mee!

20 reacties op “hoe kom ik aan Adobe Photoshop?

 1. Als student krijg je op de adobe site 80% korting. Ook kun je als student (niet op de adobe site) jaar licenties kopen.

 2. Ik heb een wat oudere versie van een vriendin geleend, om het even te proberen. Ik snap er alleen helemaal niks van! Dus ik moet nog even op zoek naar een goed uitleg.

 3. Voor de studenten en scholieren; sommige scholen/universiteiten hebben ook bepaalde software deals waardoor je heel wat korting kunt krijgen (verschilt per instelling uiteraard); zie hiervoor:

  surfspot.nl

 4. Ik wil hier nog even aan toevoegen dat het in Nederland wel degelijk strafbaar is om software te gebruiken zonder een geldige licentie (dus een illegale versie), ook voor alleen eigen gebruik. Voor software gelden andere regels dan voor films en muziek.

  Of er een kans is dat je gepakt word is natuurlijk een tweede.

  Mocht je tot aanschaf overgaan: Ga voor de Design Standard Suite, voor een paar honderd € meer krijg je dan Illustrator en InDesign erbij.

 5. Ik heb zelf eerst de trial gedownload, om vervolgens het serienummer (dat je anders zou krijgen bij aankoop) op internet op toe zoeken. Bij Photoshop had ik meteen een goede code die werkte, met Illustrator heb ik er inmiddels nog geen een kunnen vinden…

  1. en waar heb je die code dan moeten ingeven want ik heb net de laatste versie afgehaald en vind nergens waar ik de code die ik heb moet ingeven 🙂

 6. Ik moet je toch even corrigeren: hoewel het downloaden van muziek en films in Nederland (nog) wel legaal is, is het downloaden van software (waar je normaal voor moet betalen) altijd illegaal. OOK als het alleen voor eigen gebruik is. Iedereen die Photoshop download zonder deze te kopen is dus illegaal bezig. Even dat je het weet 🙂

  1. Bedankt voor je reactie. Ik lees overal zoveel tegenstrijdige berichten dat ik het zelf niet meer weet haha. Maar ik geloof best dat het zo is, ik ga het iets aanpassen.

 7. Zoo lang was ik opzoek naar dit antwoord!:D toevallig heb ik nieuwsgroepen! Ik ga m gelijk downloaden! Oja daarnaast vind ik fotos maken ook écht geweldig! Alleen met een digitale camera lukt dat niet zó Haha XD

 8. Er zijn zoveel verschillende photoshops, maar welke is nou goed/wat is het verschil?. Heb je bijvoorbeeld aan Elements genoeg, want die is een stuk goedkoper?

  1. Dat valt eigenlijk best mee. De meeste recente en complete versie is Adobe Photoshop CS5. Daarnaast heb je nog Photoshop Express, Elements en Lightroom.

   Express is voor online bewerking en gratis, maar ook zeer gelimiteerd in wat je ermee kunt. Express kun je vinden op http://www.photoshop.com/tools?wf=editor

   Elements is een soort budget/consumenten versie en meer gericht op de hobbyisten. Het biedt een gedeelte van de functionaliteit van de volledige versie, maar dan in een soort versimpelde vorm.

   Lightroom is meer bedoeld om je afbeeldingen te managen, en niet om te ‘photoshoppen’ zoals meestal bedoeld wordt.

   Zelf vind ik Express en Elements veel te gelimiteerd, maar voor een beginner kan het een uitkomst zijn. Elements is namelijk veel goedkoper dan CS5.

 9. De laatste versie van Photoshop altijd direct legaal beschikbaar…

  Wil je altijd beschikken over de meest recente versie van Photoshop of andere Adobe software, kijk dan eens naar wat Adobe Creative Cloud je alemaal te bieden heeft. Niet alleen alle programma’s maar zelfs mogelijkheden om vijf website te hosten, je eigen interactieve apps te maken, een grote collectie lettertypen en nog veel meer.
  Creative Cloud is een software lidmaatschap inclusief alle updates en trainingsvideos. Je bent dus altijd up-to-date en kunt direct met een programma aan de slag.

  Er zijn verschillende lidmaatschappen, voor bedrijven, zelfstandige profesionals en ook voor studenten is er een aantrekkelijk aanbod voor iedereen.

 10. Ik ben senior en ga naar de academie voor senioren onderwijs dit in een erkende school en heb via hen een studenten lidkaart gekregen en gebruik op die manier adobe photoshop CC voor studenten(altijd de laatste versie en… up to date) voor 12,95€ per maand voor zolang het duurt, er is niets illegaal aan en het is een fantastisch program, heb bij download voor studenten wel een copy (scan) van mijn studentenkaart moeten verzenden naar adobe, was uiteraard geen probleem.

 11. Hey ik wil levendige fotos maken oldat ik een visagiste ben? Wil ik graag portret fotos maken maar mn toestel neemt percies de kleuren biet goed op? Heb ook alpha5109

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *