stem op de fotowedstrijd #2 poll

Eerst wil ik alle bezoekers heel erg bedanken!! Zonder jullie is er geen fotowedstrijd, en ik heb echt heel veel leuke en lieve mailtjes binnengekregen met inzendingen. Een maand geleden begon deze tweede Fotografille fotowedstrijd met het thema Contrast. Gisteren was de laatste dag dat jullie foto’s konden inzenden en nu is het tijd om de 10 finalisten bekend te maken waar op gestemd kan worden. Komende week kun je stemmen op je favoriet! Het was ongelofelijk moeilijk om 10 foto’s te kiezen uit de 38 inzendingen die ik binnen kreeg. Het verschil in kwaliteit was erg groot, maar ik heb niet alleen gekeken naar de kwaliteit. Wat ik erg belangrijk vond was creativiteit. Het is dus zeker mogelijk dat er kwalitatief betere en mooiere foto’s zijn ingezonden dan ik heb uitgekozen, deze foto’s waren dan minder creatief of paste minder goed binnen het thema. Nu aan jullie de taak om te stemmen tot er zondag 11 december om 20.00 uur een winnaar bekend is! Je mag maar 1x stemmen, mocht ik zien dat er niet eerlijk gestemd wordt dan zal deze inzending gediskwalificeerd worden. De winnaar van de wedstrijd wint natuurlijk een uniek beursje van Franje Design, en de nummer 2 wint het setje ansichtkaarten. Succes!!

Debbie: “De foto is genomen in De Baronie, in Alphen aan den Rijn waar ik woon. Dit was vroeger een chocoladefabriek, maar staat al jaren leeg. Ramen zijn kapot, alles is verstoft en versleten, glas ligt overal en zelfs dode dieren zijn er in te vinden. Stiekem binnen geslopen, om zo een contrast weer te geven van de het harde, vervallen gebouw, in combinatie met de zachte pasteltinten van wapperende doeken.”

Ellen: “Ik wilde al lang iets doen rond herfstblaadjes en roodkapje. Toen dacht ik aan je post over de fotowedstrijd, en bedacht me dat ik het idee van ‘roodkapje’ evengoed kon gebruiken in je thema ‘contrast’. Ik was namelijk van plan de rode jas rood te laten, en de rest in zwart-wit te zetten.”

Floor: “In deze foto van prikkeldraad bedekt met dauw kun je als het goed is twee contrasten vinden: het contrast tussen het scherpe, ruwe prikkeldraad en het zachte, gladde water van de dauwdruppels en het contrast tussen het licht reflecterende water en het donkere draad.”

Jasmine: “In Oeganda staan de mensen veel positiever in het leven terwijl ze zó veel minder hebben dan wij.”

Judith: “Deze foto is gemaakt in Frankrijk. Doordat er onder de boom een hottube staat waar rook vanaf komt, zie je de zon zo mooi door de boom komen. Het contrast tussen de boom en het licht vind ik erg mooi.”

Nicolaas: “De foto gaat over het leven in de binnenlanden van Suriname. Met name binnen de Marroncultuur”

Nynke: “De foto is gemaakt afgelopen zomer in Zuid-Afrika, dat betekent dat het daar winter is en er dus niet veel groens aan de bomen te bekennen is. Maar op de foto staat het in dit geval mooi in contrast met dit prachtig gekleurde vogeltje; een scharrelaar (volledig in het Engels: purple breasted roller).”

Rozemarijn: “Deze foto heeft met contrast te maken omdat de kleuren van de foto contrasterend zijn door de oranje rode kleur van de rotsen en de blauwe lucht. De vormen zijn ook contrasterend, door de enorme grootte boog in de rots waar dan een piep klein jongetje instaat, die bijna soort alien uitstraling heeft in deze foto.

Sonja: “Een prachtige vlinder – de Gehakelde Aurealia – op een karkas van wat ooit een Reiger is geweest. De kleuren zijn echt, niets aan veranderd. De Vlinder haalt mineralen van het karkas”

Vera: “contrast, de schoonheid en het serene van de huid en hardheid van tattoo”

Van wie is je favoriete inzending?

 • Debbie (28%, 116 Votes)
 • Floor (15%, 61 Votes)
 • Jasmine (14%, 57 Votes)
 • Ellen (10%, 41 Votes)
 • Sonja (9%, 36 Votes)
 • Rozemarijn (7%, 27 Votes)
 • Nynke (5%, 21 Votes)
 • Nicolaas (4%, 18 Votes)
 • Vera (4%, 18 Votes)
 • Judith (4%, 15 Votes)

Total Voters: 410

Loading ... Loading ...

De inzendingen die het helaas niet hebben gehaald tot de laatste tien!

18 reacties op “stem op de fotowedstrijd #2 poll

 1. Wow, wat super dat mijn foto is geselecteerd voor de top 10! Er zitten heel veel mooie foto’s tussen, ik ben onder de indruk!

  Succes allemaal en bedankt voor het stemmen!

  Debbie

 2. Leuk dat ik er ook bij zit 😉
  Het zijn prachtige foto’s, stuk per stuk.
  Het was moeilijk om te kiezen, maar ik heb m’n stem al even uitgebracht!

 3. Zitten mooie foto’s bij. Jammer dat er heel veel foto’s worden ingezonden van lange tijd terug, vind het leuker als ze speciaal voor de wedstrijd gemaakt zijn.

 4. Jeeh ik zit er bij, en er zijn gewoon al 26 mensen die mijn foto oprecht mooi vinden. Ik vind het een alleen een beetje jammer dat iedereen op zijn eigen site om stemmen gaat zitten vragen op die manier is het toch helemaal niet leuk om te winnen.

  1. Tja, daar kun je natuurlijk voor kiezen. Maar inderdaad, ik ben ook blij met mijn 20 stemmen zonder dat ik er ‘reclame’ voor heb gemaakt. Geeft mij een goed gevoel dat mijn foto door hen écht mooi wordt gevonden! Daar doe ik het toch echt liever voor in dit geval.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *