Vandaag is het tweede kerstdag en dat wil zeggen dat vandaag mijn blog jarig is en alweer negen kaarsjes mag uitblazen. HIEPERDEPIEP HOERA, HIEPERDEPIEP HOERA, HIEPERDEPIEP HOERA!
Net als ieder jaar probeer ik toch even stil te staan bij dit moment. Want 9 jaar bloggen is niet niks. Ik begon op 26 december 2010 met mijn eerste blogbericht. Ik was net gestart met het 52 weken zelfportret project en wilde een plek op het internet om deze foto’s te plaatsen. Daarom begon ik een blog, maar wat begon als website om wat fotografie op te presenteren werd al snel een uit de hand gelopen hobby. Er kwamen tips, Photoshop tutorials, inspiratie artikelen en ik begon ook een fotowedstrijd. Vanaf 2 januari 2015 sta ik ook ingeschreven bij de KvK en mag ik Fotografille mijn bedrijf noemen. Dat is over een ruime week ook alweer 5 jaar. En dit alles kon ik natuurlijk niet doen zonder bezoekers, jij dus! Daarom wil ik je met dit artikel hartelijk danken voor je bezoekje(s) aan mijn blog. Of je nu eenmalig een artikel hebt gevonden via Google of dagelijks checkt of er weer iets nieuws online staat, iedere bezoeker is van harte welkom.
9 jaar Fotografille shoot!
Bij een verjaardagsartikel horen ook feestelijke foto’s. De cijfer-kaarsjes en folie ballonnen was ik beu, ik besloot het dit jaar anders aan te pakken. Maar net als ieder jaar schoot deze shoot er nogal bij in. Het originele plan was namelijk om zelf koekjes te bakken in het cijfer 9, maar omdat ik daar geen tijd meer voor had werd het koekjes kopen, uitdrukken én versieren. Leuk voor verjaardagen en lekker snel klaar. Dus lees me om te zien hoe ik het deed.
Benodigdheden:
• Cijfer uitsteker in nummer 9
• Een pak stroopwafels
• Smelt chocolade
• Disco dip of andere decoratie
Stap 1: Druk de uitsteker in het koekje totdat je er helemaal doorheen bent. Haal de overige koek weg en steek vervolgens het cijfer uit de vorm. Ik heb ze allemaal op een bakplaat gelegd om een goede platte ondergrond te hebben.
Stap 2: Doe de smeltchocolade in een schaaltje dat in de magnetron mag en verwarm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tussendoor goed roeren om er een vloeibaar geheel van te maken.
Stap 3: Doop de stroopwafel-cijfers half in de chocolade. Welke kant je gebruikt kun je zelf kiezen, experimenteer er mee!
Stap 4: Bestrooi de nog vloeibare chocolade met je decoratie. Ik koos voor disco dip, maar je kunt ook marshmallows, m&m’s, parels, nootjes of andere eetbare decoratie hiervoor gebruiken. Zet ze vervolgens in de koelkast om de chocolade te laten stollen en klaar ben je!
Resultaat cijfer 9 koekjes
Na het maken van de koekjes begon de shoot pas echt. Ik haalde voor de gelegenheid mijn rode lipstick die ik nooit gebruik tevoorschijn en plaatste mijn statief met camera en afstandsbediening voor de kerstboom. Na een paar test foto’s stonden de instellingen goed en kon ik aan de slag. En na 104 foto’s besloot ik dat het genoeg was geweest en dat ik toch wel 1 leuke foto van mezelf (die ook nog scherp was) zou kunnen vinden. Ik fotografeerde nog wat close-ups van de koekjes en maakte gebruik van de bokeh die de lichtjes in de kerstboom geven. Nu kan het nog haha! Al met al ben ik blij met het resultaat.
6 reacties
Wat een mooie, feestelijke foto’s! Gefeliciteerd met het 9-jarig bestaan van Fotografille! Wat een mooie mijlpaal!
Dankje Romy! Ik maak niet vaak foto’s met mezelf maar voor mijn ‘blog-verjaardag’ vind ik het altijd wel leuk om uit te pakken haha.
9 jaar alweer, mooie mijlpaal! Op naar nog veel meer mooie jaren met fijne verhalen en goede tips!
Thanks Natasja, gaat snel al die jaren!
Gefeliciteerd met het 9-jarig bestaan van je log. Dat er nog veel mooie logs en fototips voorbij mogen komen 🙂
Fijne jaarwisseling gewenst.
Dankjewel Deborah, dat komt vast goed!!