Wie afgelopen weekend mijn Instagram-account heeft bekeken heeft kunnen zien dat ik (eindelijk) een housewarming-party heb gegeven. Inmiddels woon ik er al een tijdje, maar beter laat dan nooit natuurlijk. Één van de cadeautjes die ik kreeg was een zelfgemaakte camera taart! Twee van mijn lieve vrienden (Chiara en Tim) zijn creatief bezig geweest en hebben maar liefst 5(!) uur in de keuken gestaan om mijn Canon EOS 50D na te maken. Zelf ook zo’n taart maken? Lees dan snel verder zodat je hem stap voor stap na kunt maken!
Alleen de foto’s van mijn taart plaatsen vond ik al leuk, maar het leek me nog leuker om jullie stap voor stap te kunnen vertellen hoe hij is gemaakt. Zo kunnen jullie hem allemaal (in de herfstvakantie?!) namaken als het buiten koud en nat is. Klinkt goed toch? Chiara en Tim hebben dus alles op een rijtje gezet. Veel succes, en laat me weten als je zelf ook aan de slag bent gegaan!
Ingrediënten
♥ Mix voor biscuit (taartbodem)
♥ Eieren
♥ Water
♥ Mix voor botercrème
♥ Poedersuiker
♥ Melk
♥ Roomboter
♥ Aardbeienjam
♥ Glazuur
♥ Rolfondant (zwart)
♥ Decoratiestift
♥ Fudge
Stappen
Stap 1 Maak eerst de biscuit (taartbodem) in een ovenschaal van 20×30 cm. Doe hem een half uurtje in de oven en dan komt hij er heerlijk luchtig uit. Als het goed is is hij ongeveer 5 cm hoog.
Stap 2 Zoek terwijl je biscuit in de oven staat naar foto’s van de camera op internet. Print een voor-, boven- en achteraanzicht uit op ware grootte. Knip het bovenaanzicht uit en leg deze (als de taartbodem klaar is) op de taart. Vervolgens snijd je twee keer deze omtrek uit de biscuitbodem.
Stap 3 Je hebt nu twee gelijke stukken in de vorm van de camera (van bovenaf gezien). Maak botercrème klaar en smeer het op de onderkant van de ene bodem en besmeer de andere bodem aan de bovenkant met aardbeienjam. Leg vervolgens de twee bodens bovenop elkaar (met de botercrème en jam naar elkaar toe).
Stap 4 Meet vervolgens de lens van de camera op (of zoek de afmetingen op internet). Snijd twee cirkels van dezelfde grootte uit de biscuitbodem en doe hierbij hetzelfde als bij de body. Smeer de ene cirkel in met botercrème en smeer jam op de andere onderzijde. Leg ze nu weer met de besmeerde kanten tegen elkaar. Smeer vervolgens botercrème op de achterkant van de lens om hem hiermee aan de camerabody vast te plakken. Zorg ervoor dat je de camera en lens op een ondergrond zegt waar hij niet meer verplaatst hoeft te worden. Chiara en Tim gebruikte hiervoor een snijplank.
Stap 5 Maak glazuur klaar en smeer de hele camera hiermee in. Zet hem een tijdje in de koelkast om het glazuur te laten uitharden.
Stap 6 Rol je zwarte rolfondant uit met een deegroller en met een beetje poedersuiker zodat hij niet vastplakt aan de ondergrond. Leg hem om de camera heen en duw hem voorzichtig in de juiste vorm. Op sommige plekken zal de fondant een beetje scheuren. Met een klein brandertje (wij gebruikte een crème brûlée-brander) kun je het fondant wat zachter maken en vervolgens weer aan elkaar plakken. Hiermee kun je ook kleine zachte stukjes fondant op de gaatjes plakken om ze op te vullen. Is je hele camera bekleed? Snijd dan de resten aan de onderkant af.
Stap 7 Nu kun je aan de details gaan beginnen. Snijd uit het fondant dat over is de knopjes, randjes etc. die de camera een camera maken. Plak deze op de camera met een decoratiestift. Ribbelrandjes (zoals op de lens) maak je met een mesje. De verhoging waar de zoeker in zit is gemaakt door een paar blokjes fudge in te pakken in het rolfondant en dit ‘pakketje’ vervolgens ook met de decoratiestift op de taart te plakken.
Stap 8 Met een witte decoratiestift maak je de letters (o.a. ‘Canon’) op de camera en breng je nog wat laatste witte details aan. Print voor een extra speciaal effect een foto uit ter grote van het display en plak deze met de decoratiestift achter op de camera.
Stap 9 Ben je klaar en tevreden? Zet de taart dan nog even in de koelkast zodat alles goed kan drogen en vastplakken.
Je taart is klaar om geserveerd te worden!
Vergeet er niet eerst 10.000 foto’s van te maken. Smakelijk!
14 Reacties
Wat is ‘ie leuk gelukt 😀 heel tof!
Wauw! Wat ontzettend gaaf gedaan!!
Echt super naise zeg!
Ik zag m al voorbij komen inderdaad maar wat een mooie taart zeg! en wat een lieve vrienden heb je dan 😀
Jaaa, zeker weten! 🙂
Aaw dat is echt superlief van ze! Ik word al gek als ik één uurtje bezig ben in de keuken, laat staan vijf.
Haha, ja ik zou ook gek worden denk ik. Maar zij vinden het leuk om te doen dus dat scheelt.
Dit is wel echt de meest awesome taart ooit!
Oh die is super leuk zeg, haha! Echt heel tof!
Hmmm lekker! ♡
Wow, die taart is zo cool! Lekker hoor 🙂
geweldige taart 😀
Dat is zo tof!! Lief van je vrienden!
Vind het een leuk idee maar vind het persoonlijk niet zo mooi dat hij niet strak is