tutorial – simpele polaroids maken in Photoshop

In de tutorial voor de Facebook header  die ik een tijdje geleden maakte gebruikte ik polaroids. Als vraag kreeg ik toen of ik uit kon leggen hoe ik zo’n polaroid had gemaakt, dus bij deze! Het is erg simpel en je hoeft er weinig kennis voor te hebben, dus probeer het eens uit en maak er wat leuks van!

Stap 1: Als eerste stap maak je een nieuw bestand aan. Ik heb de achtergrond op transparant gezet omdat je de polaroid meestal nog ergens op wil plaatsen later.

 

Stap 2: Teken met je selectie tool een rechthoek op je transparante vlak. Vul hem daarna met je emmertje in de kleur wit.

 

Stap 3: Als het goed is is je selectie nog steeds actief. Ga naar ‘selecteren > bewerken > slinken…’ en vul een aantal pixels in. Ik heb dit met 30 pixels gedaan. Je selectie wordt dus 30 pixels kleiner.

 

Stap 4: nu selecteer je je selectie-tool weer en zet je hem boven in je balk op ‘verwijderen uit selectie’. Hiermee kun je een selectie OVER je huidige selectie maken en dat deel verdwijnt dan. Zo krijg je onderaan een breder stuk van de polaroid wat overblijft. Ditzelfde effect kun je bereiken door de ALT-toets ingedrukt te houden terwijl je selectie gewoon op normaal staat. Gooi daarna het wit weg door op de backspace te drukken.

 

Stap 5: Maak een slagschaduw aan zodat hij los komt van de ondergrond. Dit doe je in je lagenpalet bij ‘laagstijl toevoegen’ onderin. Kies hier slagschaduw en vul de getallen in naar jouw smaak.

 

Stap 6: Plaats nu een foto en zet deze laag onder je polaroid! Door de schaduw komt je foto mooi los van de polaroid aan de rand links en boven.

 

Stap 7: Nu kun je tekst toevoegen en je foto polaroid scheef zetten. Alles wat je zelf leuk vindt. Succes!

 

7 reacties op “tutorial – simpele polaroids maken in Photoshop

  1. Heey ik zou graag is een tutorial om je eigen blogpagina te maken in photoshop 🙂
    Is misschien wat ingewikkeld en uitgebreid, maar een kleine inleiding vind ik ook fijn 🙂

  2. Hallo,
    Ik ben niet zo heel erg handig nog met photoshop.
    Het kader van de polaroid krijg ik voor elkaar maar hoe plaats ik nu de foto achter het kader? Dus hoe krijg ik mijn foto als een laag onder de lagen van de polaroid?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *