tutorial – polaroid met een twist

 

Polaroid foto’s blijven leuk. Maar nog leuker zijn polaroidfoto’s met een knipoog. Foto’s die als 3D objecten uit je polaroid naar voren komen. Deze beeldbewerkings tutorial kan je ook volgen met bijvoorbeeld een fotoframe of schilderijlijst. Kijk maar wat je leuk vind! Zoals altijd heb ik de tutorial gemaakt met Adobe Photoshop CS4 maar andere programma’s zullen ook prima werken, misschien moet je wat langer zoeken naar de juiste opties. Als er vragen zijn kun je ze altijd in de comments stellen, veel plezier!

Stap 1: Om te beginnen heb ik een polaroid gedownload. Je kan er ook eentje zelf inscannen of fotograferen. Ik heb deze stockfoto’s gedownload van deviantart. Klik op de download button en sla het .zip bestand op ergens op je computer. Pak het bestand uit en open de polaroid die je wil gebruiken. Ik heb de polaroid met de witte vulling gekozen.

 

Stap 2: Omdat je de afbeelding in Photoshop hebt geopend zit deze laag standaard op slot. Dubbelklik op de ‘achtergrond’ laag in je lagenpalette in Photoshop. Je krijgt een scherm waarbij je gewoon op OK kan klikken. Daarna zie je dat je laag is veranderd naar ‘laag 0’. Het slotje is weg, nu kunnen we echt beginnen.

 

Stap 3: Selecteer met je ‘veelhoeklasso’ het witte vierkant in de polaroid. Klik van punt naar punt en sluit bij het laatste punt. Verwijder dit vlak door op de backspace knop te klikken of binnen de selectie alles weg te gummen.

 

Stap 4: Nu kun je een foto kiezen die je in je polaroid wil zetten. Ik koos voor een foto met bramen langs de kant van de weg op mijn vakantie. Open deze foto, kopieer hem en plak hem in de polaroid. Zorg dat de laag van je foto onder die van je polaroid staat (zie lagenpalette) zodat hij niet uitsteekt.

 

Stap 5: Nu gaan we iets speciaals met de polaroid doen. Ik wil namelijk de bramen over de randen laten steken terwijl de achtergrond gewoon netjes in het frame blijft. Hiervoor maak je een kopie van je laag met de foto en zet deze BOVEN de polaroid. Nu maak je een laagmasker aan (zie icoontje blokje met rondje erin) en vul deze laag met zwart, op deze manier zie je er niets meer van maar hierin gaan we in de volgende stap dingen terugpoetsen.

 

Stap 6: Met een wit penseel / brush kun je in het zwarte masker gaan ‘tekenen’. Dit heb ik eerder uitgelegd in andere tutorials. Poets de bramen (of wat het onderwerp van je foto ook is) terug in de foto door met wit over deze stukken te gaan. Ben je te ver gegaan? Pak dan weer een zwarte brush en ga er opnieuw overheen. Je kan dit zo vaak doen als je wil om het netjes te krijgen.

 

Stap 7: Als laatste heb ik om het nog iets realistischer te maken een schaduw gemaakt onder de bramen. Nu hangen ze echt over de rand van je polaroid! Succes!

13 reacties op:

tutorial – polaroid met een twist

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Fotografille

Wat leuk dat je langs komt op Fotografille.nl! Op deze fotografie blog vind je handige fotografie tips, photoshop tutorials, inspiratie en veel meer. Kijk lekker rond en ga daarna met je camera op pad!


bloglovin