tutorial – hartjes maken van ronde objecten in Photoshop

Vandaag is het Valentijnsdag! Daarom leek het me leuk om net als andere jaren iets creatiefs te doen met Photoshop. Vandaag laat ik een snelle manier zien om onderwerpen die redelijk rond van vorm zijn te vervormen naar een hartje. Het is niet de meest natuurlijke of nette manier, maar wel effectief en gewoon leuk voor deze dag. Veel plezier!

Voor deze tutorial heb ik foto’s gebruikt van de gratis stocksite pexels.com. Handig als je zulke foto’s niet in je eigen bezig hebt! De foto van de appel vind je bijvoorbeeld HIER. Deze kun je downloaden om meteen zelf aan de slag te gaan!

FF_tutorial_photoshop_valentijnsdag_hart_vervormen_01
Stap 1: Kies een foto van een onderwerp dat je aanspreekt en waar je makkelijk een hartje van kunt maken. Onderaan het artikel vind je nog veel meer voorbeelden en inspiratie voor andere onderwerpen. Genoeg om te kiezen! Ik koos voor een mooie rode appel.

FF_tutorial_photoshop_valentijnsdag_hart_vervormen_02
Stap 2: Dupliceer de foto zodat je altijd terug kan naar het origineel en ga in je Photoshop menubalk naar ‘Filter > Uitvloeien’. Dan krijg je het scherm zoals hierboven te zien. Zorg dat links boven het eerste icoon is geselecteerd en pas rechts je penseelgrootte aan.

FF_tutorial_photoshop_valentijnsdag_hart_vervormen_03
Stap 3: Ik begon met het aanpassen van de onderkant van de appel zodat het meer een punt zou vormen. Echt een punt zou niet realistisch zijn, dus ik hield nog wat over zodat de appel wel kan blijven staan. Ga eerst wat grof te werk, daarna kun je wel finetunen.

FF_tutorial_photoshop_valentijnsdag_hart_vervormen_04
Stap 4: Ga steeds een stapje verder in het maken van je hartje met de ‘uitvloeien’-tool. Ben je blij? Neem dan weer even afstand en kijk een paar minuten later opnieuw. Dan zie je meestal weer nieuwe dingen die je nog net wat netter kunt doen.

FF_tutorial_photoshop_valentijnsdag_hart_vervormen_05
Stap 5: Helemaal tevreden? Klik dan op OK!

FF_tutorial_photoshop_valentijnsdag_hart_vervormen_06
Stap 6: Je kunt nog een icoon van een hartje over je foto plaatsen om te zien of dit een beetje overeen komt met je eigen vorm. Hier zie je het icoon als selectie, past vrij aardig!

FF_tutorial_photoshop_valentijnsdag_hart_vervormen
Resultaat: En als je helemaal tevreden bent kun je je foto nog verder bewerken als je wilt, en is het tijd om op te slaan en naar je dierbaren te sturen. Of plaats hem op je Instagram, Twitter, Facebook etc. Leuk!

FF_tutorial_photoshop_valentijnsdag_hart_vervormen_07
Resultaat 2: De zon of maan is ook makkelijk om te vormen tot een hartje!

FF_tutorial_photoshop_valentijnsdag_hart_vervormen_08
Resultaat 3: Of kies een mooie boom uit, wanneer de blaadjes in een blauwe lucht vallen is ook deze makkelijk te vervormen tot een hartje. Nog meer inspiratie nodig? Kijk eens naar een wolk, ballon of de pupil in je oog!

2 reacties op “tutorial – hartjes maken van ronde objecten in Photoshop

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *