tutorial – Glitterpatroon maken in Photoshop

Misschien is het nog een beetje vroeg om al aan de feestdagen te denken, maar deze Photohop tutorial is zeker feestelijk! Hierin leg ik namelijk uit hoe je op een makkelijke manier glitters kunt maken in iedere kleur die je maar wilt. Leuk voor in tekst, figuurtjes of gewoon als knallende achtergrond. Weten hoe je deze glitters maakt? Kijk dan snel verder!

Stap 1: Open een nieuw document met de afmeting 1000×1000 pixels op een resolutie van 300. Het document moet vierkant zijn, anders kom je straks niet uit.

Stap 2: Vul je lege afbeelding met een grijstint. Ik gebruik RGB 127-127-127, die is gelijk aan #7f7f7f. Als je dat hebt gedaan dupliceer je deze laag door in je lagenpalet de achtergrond in het ‘nieuwe laag’ icoontje te slepen.

Stap 3: Ga nu naar ‘Filter > Structuur > Korrel…’ en zet de waarden op ’35 en 50’.

Stap 4: Ga nu naar ‘Filter > Pixel > Kristal…’ en vul bij ‘celgrootte’ 3 in. Klik op OK om verder te gaan.

Stap 5: Dupliceer je laag, zet hem in je lagenpalet op ‘vermenigvuldigen’ en draai hem een kwartslag.

Stap 6: Herhaal stap 5 (incl. kwartslag draaien) zodat je drie lagen over elkaar hebt staan zoals hierboven te zien is.

Stap 7: Voeg nu al je lagen samen (SHIFT+CTRL+E) of door boven in je menubalk naar ‘lagen > één laag maken’ te gaan. Nu gaan we hem nog wat verscherpen. Ga naar ‘filter > verscherpen > scherpe randen’ om dit te doen.

Stap 8: Nu kun je het glitterpatroon iedere kleur geven die je maar wilt. Maak een lege nieuwe laag in je lagenpalet en vul deze met een willekeurige kleur. Zet de laag nu op ‘kleur’ en je hebt gekleurde glitters!

 

Stap 9: In de tutorial ‘Patroon maken & gebruiken in Photoshop’ van vorige week kun je zien hoe je een patroon maakt. Dat kun je natuurlijk ook met deze glitters doen! Zo kun je iedere vorm of tekst in een handomdraai ‘vullen’ met glitters. Succes!

 

9 reacties op “tutorial – Glitterpatroon maken in Photoshop

  1. Echt een handige tutorial! Maar ik krijg er geen kleur op zoals stap 8… Ik maak een nieuwe laag met een kleur in en zet die op ‘color’ maar er verandert niets :s

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *