tutorial – eigen Facebook header maken

Een gave foto in je Facebook header is natuurlijk altijd goed, maar misschien wil je meer dan 1 foto laten zien. Of laten zien waar je precies allemaal voor staat? Afgelopen week maakte ik zelf een nieuwe header voor de Fotografille Facebook-page en het leek me leuk om hier een tutorial van te maken. Succes!

 

Stap 1: Het handigste bij het opmaken van zoiets als een header is om precies te weten hoe groot hij moet zijn. De Facebook header is 850 pixels breed en 315 pixels hoog. Je kunt zelf een nieuw bestand met deze afmetingen aanmaken in Photoshop (of ieder ander beeldbewerkingsprogramma) of je kunt op de afbeelding hierboven klikken en een Facebook template downloaden die het juiste formaat heeft! Zo weet je ook meteen waar het vakje van je profielfoto zich bevindt.

 

Stap 2: Eerst begin je met de ondergrond. Wil je een afbeelding? Een structuur of gewoon een kleurvak? Ik gebruikte de afbeelding die ik ook in de header van mijn site gebruik. Door hem te plaatsen (Bestand > plaatsen…) staat hij meteen in je document en kun je hem vergroten, verkleinen, draaien en precies zo plaatsen zoals je hem hebben wilt.

 

Stap 3: Omdat ik in mijn header meteen duidelijk wilde maken waar Fotografille onder andere voor staat, heb ik voor een balk gekozen waar tekst in staat. Door alles uit lagen op te bouwen kun je altijd nog schuiven en bewerken.

 

Stap 4: Het logo van Fotografille valt niet erg op op de drukke achtergrond. Daarom heb ik hem een witte lijn gegeven en heb er daarnaast nog een slagschaduw aan toegevoegd om los te komen van de roze achtergrond.

 

Stap 5: De lege ruimte rechtsonder heb ik gevuld met ‘polaroids’. Geen afbeelding, gewoon een wit vlak trekken en daar weer een stuk uithalen. Een slagschaduw eronder en een foto achter het lege vak… easy right?!

 

 

 

15 reacties op “tutorial – eigen Facebook header maken

  1. Het ziet er zo simpel uit en als ik het zelf probeer dan lukt het weer niet, haha. Ik ben pas ook al aan het klungelen geweest met een masker bij Photoshop. Maar goed, de tutorials blijven interessant.

  2. pixels 850×315 dan komt alles in de header veel te groot over

    en vallen delen van de header erbuiten

    bij resizen dan ziet Facebook de foto niet

    wie het weet mag het zeggen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *