Tips | 5x geld besparen op fotoproducten en apparatuur!

Heb jij ook weleens het gevoel dat je ‘teveel hebt betaald’ wanneer je hetzelfde product dat je een dag eerder kocht nu ergens in de aanbieding ziet? Of kijk je voordat je iets koopt op internet of je het niet ergens een stuk voordeliger kunt halen? Een beetje zuinig zijn zo af en toe kan geen kwaad. Dus daarom deel ik vandaag tips om slim met je geld om te gaan als het gaat om fotografie producten zoals camera’s en lenzen, maar ook fotoalbums en fotoafdrukken!

Ben je op zoek naar een bepaald product en hoop je hem net wat voordeliger te kunnen kopen? Let dan eens op deze tips, en wie weet bespaar je een hoop geld! Let wel op, niet alle acties worden ‘eerlijk’ toegepast. Soms gaat de prijs voordat de actie start net wat omhoog zodat de korting lager uitvalt dan je denkt. Kijk dus heel goed of je er wel echt goed aan doet om gebruik te maken van een bepaalde actie!

1. Cashback acties cameramerken
Grote cameramerken zoals Canon, Nikon, Sony en Fujifilm hebben vaak een paar keer per jaar een zogenaamde cashback actie. Meestal in de zomer en in de winter. Dit wil zeggen dat je na aankoop van een product dat binnen deze actie valt, een deel van je aankoopbedrag retour krijgt. Makkelijk verdiend als je er een beetje op let! Deze acties gelden meestal bij alle verkooppunten, maar let op met het uitzoeken van de beste deal. Want soms halen webshops of winkels heel sneaky de korting al van het totaalbedrag af om te laten zien wat het product na de korting kost. Natuurlijk betaal je de korting dan nog steeds bij het afrekenen omdat je het later terug krijgt, maar zo lijken ze voordeliger dan andere winkels. Dat kun je dus lastig vergelijken met de gewone prijzen waar de korting nog vanaf gaat.

2. Feestdagen en speciale gelegenheden
Feestdagen staan meestal garant voor korting! Van Kerst tot Pasen en van moederdag en vaderdag tot feestdagen die wij eigenlijk niet eens vieren zoals Halloween en Thanksgiving. Meld je aan voor nieuwsbrieven van de bedrijven waar je iets wilt bestellen en gegarandeerd zie je tegen die tijd een mailtje met een kortingscode of acties voorbij komen. Ieder jaar begint ook ‘Black Friday’ steeds wat bekender te worden in Nederland. Dit is de vrijdag na Thanksgiving, en meestal is dit de laatste vrijdag van november. Op deze dag worden bizarre kortingen gegeven door kleine (web)winkels maar ook door grote merken zoals Apple, Mediamarkt, Bol.com en diverse electronica merken. Heb je dus niet perse snel iets nodig? Omcirkel dan vrijdag 24 november 2017 alvast met dikke stift in je agenda!

3. Kortingscodes opzoeken
Ga jij ook net voor het afrekenen van je webshop bestelling nog op zoek naar een kortingscode in de hoop er nog een paar euro af te snoepen? Kijk dan eens op een website die kortingscodes verzamelt! De redacteurs zoeken dagelijks het internet af naar interessante kortingscodes en aanbiedingen van vele webshops die je gratis en vrijblijvend kunt gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld eens: kortingscode Fotofabriek, kortingscode iStock of kortingscode Webprint. Vaak zijn de codes redelijk specifiek en maar een korte periode geldig, dus het is nog slimmer om eerst een code te zoeken en dan je product te maken. Het is zonde als je een A4 fotoboek hebt opgemaakt maar korting krijgt op een vierkante versie! Altijd op de hoogte blijven? Dan kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief!

4. BTW korting
Je kent ze vast wel, de BTW acties van bedrijven zoals Mediamarkt en BCC. Meestal bestaat de actieperiode uit een paar dagen (een weekend vaak) en in dit weekend krijg je 21% korting op een groot deel van het assortiment van deze winkels, zowel online als in de fysieke winkels. Dat is leuk winkelen, zeker omdat dit vaak in dezelfde periode valt als de Cashback acties waar ik in nr. 1 over heb verteld! Merken zoals Apple doen niet altijd mee aan zulke acties, maar alle cameramerken vallen vaak gewoon binnen de actie. Afgelopen januari kocht ik nog mijn nieuwe smartphone met 21% BTW korting, scheelt toch een hoop!

5. Vergelijken via internet
Weet je precies wat je wilt hebben en is er geen kortingsactie of code te vinden? Dan kun je altijd nog kijken waar je het product het goedkoopste kunt krijgen. Zoek bijvoorbeeld bij de prijsvergelijker op Tweakers naar je product, of zoek het op binnen de grote webwinkels. De kans is groot dat je toch nog een paar euro minder kwijt bent als je goed zoekt.

Let op: Korting op je producten is leuk, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. Zorg er altijd voor dat je je producten koopt op een plek die je vertrouwt. Zeker met dure camera apparatuur is het belangrijk dat je goede garantie en service hebt wanneer er iets kapot gaat of niet goed werkt. Bij een louche webshop weet je vooraf nooit hoe ze met een probleem omgaan, dus maak een goede afweging qua prijs én kwaliteit.

Reactie op “Tips | 5x geld besparen op fotoproducten en apparatuur!

  1. Wat ook kan is vintage lenzen gebruiken met een adapter. mijn goedkoopste lens is 2,50 en met een beetje oefening kan je geweldige resultaten boeken

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *