Placemats van Xenos als foto-ondergronden

Goedkope maar leuke ondergronden voor je (instagram) foto’s, wie wil dat nou niet? Ik kon me dan ook niet inhouden toen ik deze leuke placemats bij Xenos zag. Ze zijn namelijk perfect als ondergrond voor productfotografie!

Een bijzondere ondergrond kan je foto versterken en sprekender maken. Dit kan een kleur zijn, maar ook een bepaalde structuur of een patroon. Van marmertextuur en houtprint tot polkadots en streepjes, kies iets dat bij je onderwerp én je eigen stijl past.

Toen ik vorige week in de Xenos liep viel mijn oog bij toeval op het rek met placemats waar een mooie placemat met houtprint lag. Enthousiast door deze ontdekking liep ik verder en ontdekte ik vier placemats van wit plastic met alle vier een andere illustratieve print in zwart. En het mooiste… ze waren maar euro 1,16 per stuk!


Natuurlijk nam ik van iedere versie placemat een exemplaar mee naar huis om uit te testen als ondergrond. Ze zijn natuurlijk niet mega groot, dus grote producten kun je hier niet op zetten of leggen om te fotograferen. Maar voor kleine producten zoals beautyproducten is het perfect! De ondergronden zijn gemaakt van plastic en zijn mat afgewerkt waardoor je geen vervelende reflecties, weerspiegelingen of bobbels ziet. Je kunt er prima iets op zetten dat nat of vies is, want dat veeg je er zo weer vanaf.

Ik vind ze dus ideaal als foto-ondergrond, zeker wanneer dit jouw stijl is en perfect bij je producten past. Fotografeer ze van bovenaf voor een egale print of buig ze om voor een complete achter- en ondergrond. Je kunt er heel veel creatieve kanten mee op.

Enthousiast? Je vind ze o.a. op de webshop van Xenos, maar ook gewoon in de winkel! En vergeet niet in andere winkels ook eens naar placemats te kijken. Voordelig en handig in gebruik!
11 reacties op “Placemats van Xenos als foto-ondergronden

  1. Leuk! Ik heb laatst bij de Xenos voor een prikkie een paar rollen cadeaupapier gekocht, oude doos aan stukken gesneden en voilà: 6 kleurrijke ondergronden voor mijn blogfoto’s. Lang leve de Xenos!

  2. Wat een goed idee! Nooit over nagedacht, maar echt heel handig. Ik ga zeker eens kijken voor placemats. En die tip van Ayla is ook heel handig!

  3. Toevallig vandaag wel leuke placemats gekocht maar dan wel voor de tafel 😛 maar wel een super handig idee en ik ga volgende week zeker even een kijkje nemen bij de xenos ervoor!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *