5x fotografie activiteiten voor een vrije dag

Komende tijd zijn er lekker veel vrije dagen, net als vandaag op tweede Paasdag! Heb je nog geen plannen of is het niet zo’n mooi weer? Niet getreurd! Vandaag deel ik 5 tips hoe je deze dag nuttig kunt besteden, en natuurlijk zijn ze allemaal fotografie-gerelateerd.

1. Bloesem fotograferen
Het is nog bloesem tijd, dus pak je camera en ga aan de slag! Ik ga meestal een stukje fietsen als ik bloesem wil fotograferen, want dan kun je makkelijk stoppen op het moment dat je een mooie boom hebt gespot. Probeer verschillende dingen uit, bijvoorbeeld de bloesem met tegenlicht fotograferen of juist macro opnames te maken. Bloesem stelt mij nooit teleur, dus jou vast ook niet 🙂

FF_bloesem_Tilburg_ kromhoutpark_06

2. Houd een lente schoonmaak
Niet meteen het leukste wat je je kunt inbeelden op een vrije dag, maar af en toe is het wel nodig om je fotografie apparatuur weer spik en span te maken. Schroef je filters (UV filter, polarisatie filter, etc.) van je lenzen en maak zowel je lenzen als je filters schoon met speciale lensschoonmaaktissues en lensschoonmaakvloeistof. Gebruik geen gewone tissues want dan kunnen de pluisjes die loslaten je lens juist viezer maken. De sensor reinigen vind ik zelf een beetje eng, dus dat zou ik door iemand die er verstand van heeft laten doen, maar er zijn producten te koop waar je dit ook zelf mee kunt doen.

3. Tutorials uitproberen
Is het slecht weer of heb je geen zin om het huis uit te gaan? Probeer dan eens wat verschillende Photoshop tutorials uit! Bijvoorbeeld een zogenaamde ‘levitation‘ foto waarbij het lijkt alsof je zweeft. Of probeer jezelf eens heel klein te maken in een bepaalde omgeving, net als ik deed met een boek. Geen Photoshop tutorial, maar een DIY die ook leuk is om te proberen: splash fotografie met water! Genoeg leuke projecten te bedenken.

FF_tutorial_MasterclassOndernemen_AnnicVanWonderen_eindresultaat

4. Back-uppen
Net als het schoonmaken van je spullen is ook het goed opslaan van je foto’s geen overbodige luxe. Zorg daarom dat je je foto’s op meerdere plekken veilig hebt staan zodat je er zeker van bent dat je ze niet helemaal kwijt bent wanneer er iets met je computer of laptop aan de hand is. Hoe zorg jij dat je je foto’s altijd terug kunt halen en ook makkelijk weer kunt vinden? Ik zoek hiervoor nog steeds naar een goede oplossing.

5. Start een fotoproject
Aan het begin van dit jaar schreef ik al een artikel over fotografie projecten. Leuke projecten die je uitdagen om op een andere manier naar fotografie te kijken en je creativiteit en kennis te ontwikkelen. Dit kunnen projecten van 1 dag zijn, maar ook projecten die een jaar lang duren. Je kunt het zo gek bedenken als je zelf wilt! Zo komt de foto bovenaan dit artikel bijvoorbeeld uit mijn ABC-project (wat ik nooit afmaakte helaas). Het idee was om bij iedere letter van het alfabet een zelfportret te maken, en dat binnen één jaar. Deze foto hoort natuurlijk bij de ‘F’ van Fotografie. En ja, ik ben zowel de fotograaf als het model in deze foto!

Fijne dag!

Reactie op “5x fotografie activiteiten voor een vrije dag

  1. Pingback: Nice Foto Blog

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *