in de spotlight – Laura

FF_spotlight_Laura_01

In deze categorie interview ik bezoekers, bloggers of andere meiden met een passie voor fotografie. Wat voor apparatuur gebruiken zij? Hoe gaan ze om met beeldbewerking? Je komt het allemaal te weten! In dit artikel lees je over de 17-jarige Laura. Wil je ook een keertje mee doen en in de spotlights staan? Stuur me een mailtje en wie weet ben je de volgende.

Wat betekent fotografie voor jou?
Fotografie is meer dan alleen een mooie foto maken. Het is een passie waarbij inspiratie, creativiteit en vriendschap samen komen. Jullie zien nu alleen mijn foto, maar daarachter zit een hele middag vol gekkigheid, warme chocolademelk en een bureau vol make-up vlekken. Dit heeft een heleboel nieuwe vriendschappen opgeleverd maar ook sommige versterkt.

Wat fotografeer je het liefst en waarom?
In het begin fotografeerde ik vooral bloemen, steden, details en cupcakes. In de lente van 2012 kwam ik er achter dat ik portretten veel leuker vind. Het begon met onschuldige ballonnen en gitaren in het bos maar al snel haalde ik mijn grote schminkdoos tevoorschijn. Ik vind het geweldig om wat extremere ideeën uit te werken. Die zomer heb ik foto’s gemaakt van bijvoorbeeld Alice in Wonderland en the Joker. De laatste tijd ben ik meer bezig met oogmake-up en het vertellen van verhalen. Dit komt omdat ik mijn fotografie ook gebruik voor creatieve opdrachten op school. Zo heb ik de boeken voor literatuur omgezet tot een fotoserie. Zie ook het filmpje hieronder:

Wat voor apparatuur gebruik je?
Een canon 600D met 18-135 mm lens. Sinds kort heb ik ook een 18 – 55 mm lens tot mijn beschikking.

Maak je gebruik van beeldbewerkingsprogramma’s? Zo ja, wat doe je daar voornamelijk mee?
Ik gebruik altijd Photoshop en Lightroom. Vaak omdat ik een kleurensfeer wil creëren die de foto de juiste uitstraling geeft.

Wie is je favoriete fotograaf?
Selina de Maeyer, zij creëert precies die extreme sferen die ik geweldig vind en geeft daar een unieke touch aan. Maar ook Maja Topčagić en Cade Martin vind ik echt geweldig!

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Vaak begint het met een idee of een foto die ik op internet tegenkom. Dan zoek ik meer foto’s in dezelfde stijl op om het beeld steeds meer vorm te geven. Dit is vaak het geval voor een make-up look. Zo kan ik verschillende beelden omsmelten tot mijn eigen interpretatie. Maar school geeft me ook een heleboel inspiratie. Zo heb ik voor ANW sterrenkunde een fotoserie gemaakt waarbij Iris haar hoofd het heelal was. Ook kijk ik vaak op weheartit of www.fashiongonerogue.com

Is er iets/iemand wat/wie je nog graag zou willen fotograferen?
Ik heb nog veel te veel ideeën! Nu de tijd nog! Een heleboel dingen van mijn “verlanglijstje” zijn al (bijna) werkelijkheid geworden: een beroemd persoon fotograferen, een bruiloft en een ballet serie. Maar ik wil bijvoorbeeld nog steeds mijn lievelings disney films om zetten tot foto’s (Mulan, Belle & het Beest, Pocahontas etc). Maar ook kleine ideeën zoals ballet in de regen, kermis en iets met een jurk in het water. Mijn grote droom is om een keer foto’s te maken voor een tijdschrift.

Wil je meer zien van Laura’s fotografie?
Kijk dan op haar website: weemering.nl

FF_spotlight_Laura_02
FF_spotlight_Laura_03
FF_spotlight_Laura_04
FF_spotlight_Laura_05
FF_spotlight_Laura_06
FF_spotlight_Laura_07

18 reacties op “in de spotlight – Laura

  1. Ik vind het knap hoe een jonge meid zoals Laura al zo goed haar creativiteit kan vertalen in een foto. Los gezien van wat anderen er van vinden, fotograferen is ook durven!
    En ze durft, dat zie je aan alles.. Ze probeert uit met extreme make up/ schmink en dat is een leuk resultaat!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *