Fotografille’s Favorites #11

De zomer lijkt compleet voorbij dus het wordt weer tijd voor avonden films en series kijken op de bank of lekker onder een dekentje zitten met een leuk boek. Daarom leek het me een geschikt moment om mijn laatste favorieten met jullie te delen! Vandaag vertel ik o.a. over mijn favoriete serie, boekenserie en interieur-aankoop van het moment.

FILM: The Danish Girl
Al sinds ik de trailer zag wist ik dat ik ‘The Danish Girl’ zou willen zien. Voornamelijk omdat ik Eddie Redmayne een onwijs goede acteur vind, maar ook omdat het me een hele mooie film leek. Afgelopen weekend zag ik dat hij op Netflix staat (geen idee sinds wanneer, maar het viel me nu pas op) dus ik besloot hem te kijken. De film gaat over het getrouwde koppel Gerda en Einar die in 1920 in Kopenhagen wonen. Beide zijn kunstschilders en Gerda vraagt haar man Einar om tijdelijk in te vallen als vrouwelijk model voor één van haar schilderijen. Hierdoor wordt Einar zich ervan bewust dat hij eigenlijk in het verkeerde lichaam zit en besluit hij om als vrouw, Lili, door het leven te gaan. De film is gebaseerd om een waargebeurd verhaal en is eerst als roman uitgebracht.

Ik vond het een hele aangrijpende film! Hij is heel mooi gemaakt, is geen enkel moment saai en je kunt je heel goed inbeelden wat een moeilijke tijd dit moet zijn voor Einar/Lili maar ook voor Gerda die haar man steeds verder kwijtraakt. Normaal kijk ik liever films die makkelijk wegkijken met wat feelgood erin, maar ik ben blij dat ik deze film heb gekeken. Hij is zeker de moeite waard!

BOEKEN: De selectie trilogie van Kiera Cass
Heb je zin in een leuke boekenserie die makkelijk wegleest en waar je lekker bij weg kunt dromen? Probeer dan ‘De selectie’ van Kiera Cass eens! Een leuke Young Adult serie over een arm meisje die plotseling meedingt om prinses te worden in de selectie van de toekomstige koning. Ik kwam hem een tijd terug tegen op adorablebooks.nl en werd meteen nieuwsgierig. Het eerste boek las ik zo snel uit dat nummer 2 en 3 ook heel snel op mijn eReader kwamen! Ik vind het leuk dat je je goed kunt inleven in het hoofd-personage America en ondanks dat het allemaal makkelijk in elkaar steekt vond ik de boeken toch telkens weer verrassende wendingen krijgen. Door de schrijfstijl kreeg ik een heel beeld in mijn hoofd van het kasteel, de personages en alle gebeurtenissen waardoor je je nog beter kunt verplaatsen in de beslissingen die mensen nemen en wat de gevolgen daarvan zijn. Inmiddels staat deel 4 (die los staat van de trilogie) op mijn eReader en zal het niet lang duren voordat ik aan dit boek ga beginnen.

SERIE: Reign
Naast een boek dat zich in een kasteel afspeelt kijk ik op het moment ook een kostuumdrama als serie. Reign gaat over Mary (koningin van Schotland) wiens huwelijk met Prins Francis van Frankrijk al sinds jongs af aan is gearrangeerd. Maar vanaf het moment dat ze op het Franse hof komt is het niet alleen Francis die interesse heeft in Mary. Daarnaast is er een waarzegger die de voorspelling doet dat Francis zal komen te overlijden door Mary. Het klinkt nu misschien heel ongeloofwaardig allemaal (en dat is het ook wel een beetje) maar het is moeilijk uit te leggen waarom de serie het kijken waard is.

De serie is mooi gemaakt, heeft genoeg intriges, romantiek en drama, heeft leuke diverse verhaallijnen en hij gaat niet vervelen. Inmiddels zit ik halverwege seizoen 3 en na dit seizoen zal ik een half jaartje moeten wachten tot het vierde en laatste seizoen op Netflix komt.

INTERIEUR: 6-hoekige tafeltjes
Afgelopen weekend ging ik gezellig met mijn moeder een paar uurtjes langs verschillende woonwinkels. In de IKEA vond ik al leuke nieuwe kussens voor op mijn bank en kocht ik nieuwe fotolijsten voor boven mijn bank, maar ik zocht nog steeds naar een leuke tafel of leuke tafeltjes die als salontafel konden dienen. Mijn simpele witte IKEA Lac tafel kocht ik puur zodat ik iets zou hebben, maar met het idee om hem zo snel mogelijk te vervangen. Inmiddels was ik alweer een paar jaar verder en stond hij er nog steeds. Maar toen ik de Leen Bakker in liep viel mijn oog meteen op een setje van drie zeshoekige tafeltjes. Ze zijn simpel maar toch apart, hebben precies de juiste formaten én waren als setje helemaal niet duur! Ik hoefde dus niet lang na te denken en besloot dat het tijd werd voor een mini make-over.

Waar ben jij verslaafd aan op het moment? Ik kan altijd wel nieuwe leuke films, series of boeken gebruiken voor op mijn lijstje!

Reactie op “Fotografille’s Favorites #11

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *