Nieuwtjes in cameraland – Nikon, Canon & Sony

Zoals gewoonlijk worden aan het eind van de zomer de nieuwste camera-modellen van de diverse grote merken geïntroduceerd. Mijn mailbox overstroomde vorige week met persberichten en het leek me leuk om een paar nieuwe camera’s met jullie te delen. Begin jij al te watertanden?

Nikon D850 spiegelreflexcamera

Wie mij op Instagram volgt en mijn stories met regelmaat bekijkt heeft misschien wel gezien dat ik op de lanceringsparty van het nieuwste pareltje van Nikon was. De Nikon D850 beloofd zo’n beetje alle goede kwaliteiten van de andere Nikon toestellen te hebben, maar dan verzameld in één camera. En dat voor een prijs ver beneden die van de Nikon D5. Wat belooft deze camera?:

De Nikon D850 is een full-frame camera die voor fotografen de ultieme combinatie is als het op resolutie, snelheid en de lichtgevoeligheid van de sensor aankomt. Deze FX-formaat D-SLR levert uitstekende prestaties en uitzonderlijke mogelijkheden, zelfs onder de lastigste lichtomstandigheden. “De D850 is zo veelzijdig dat het lijkt alsof je werkt met drie camera’s in één. Of je nu flexibel moet zijn als het gaat om het aantal megapixels, bestandsgrootte, snelheid of ISO, de D850 blinkt overal in uit. Het is een slimme investering voor de fotograaf die op alles voorbereid moet zijn en altijd het beste resultaat moet leveren.”


Of deze camera echt zo goed is zal komende tijd moeten blijken. Hij schept in ieder geval hoge verwachtingen bij de Nikon-fotografen en als hij kwalitatief zoveel beter blijkt te zijn dan de professionele camera’s van de andere merken, dan zullen die flink aan de bak moeten. Ik houd het in de gaten!

Canon EOS M100 systeemcamera

Een maandje geleden kwam Canon al met twee nieuwe camera’s (De Canon EOS 200D en de Canon EOS 6D Mark II), maar vanaf oktober ligt de EOS M100 in de winkels. En ik moet zeggen dat ik wel heel nieuwsgierig ben geworden naar deze camera. Hij ziet er zo leuk uit én beloofd ongelofelijk goede beeldkwaliteit! Lees hier wat Canon zegt:

De Canon EOS M100 is jouw camera wanneer je ervoor kiest om je creatieve visie de ruimte te geven en je fotografie naar het volgende niveau te tillen. Dankzij het intuïtieve touchscreen en de creatieve filters gaat het leren werken met de EOS M100 heel gemakkelijk. Ook het uitwisselen tussen camera en je smartphone gaat moeiteloos. Of je nu een onscherpe achtergrond wilt of je onderwerp een extra accent wilt geven, de on-screen toelichtingen op de camera helpen je om snel professionele opnamen te maken die je voor altijd wilt bewaren. Wanneer je vlogt of een selfie maakt op een locatie die je absoluut moet delen, dan zijn het handige variangle scherm en de Selfie-modus van de EOS M100 ideaal om direct de eerste keer een perfect resultaat te behalen.

Al die in-camera filters en effectjes hoeven voor mij niet zo nodig. Ik ben vooral benieuwd naar de kwaliteit van de camera wanneer je hem gebruikt bijvoorbeeld op vakantie bij omstandigheden met weinig licht. Zal hij dan ook presteren? Ik hoop hem binnenkort eens te kunnen testen en er mijn oordeel over te kunnen vellen!

Sony RX0 actioncam

Afgelopen jaren heb ik een aantal camera’s van Sony getest en ik moet bekennen dat ik telkens onwijs enthousiast was. Hoewel ik niet zonder mijn Canon spiegelreflex kan neem ik het liefste een compacte spiegelloze camera van Sony mee op reis. En voor de sportieve vakantiegangers onder ons lanceren ze een hele toffe nieuwe camera. De RX0 actiecamera om precies te zijn!

De Sony RX0 biedt oneindig veel creatieve mogelijkheden met foto en video dankzij een waterbestendig, schokbestendig en drukbestendig ontwerp. De camera is geschikt voor het maken van foto’s en video, maar kan ook worden gebruikt in een opstelling met meerdere camera’s. Dit biedt mogelijkheden om foto’s, video’s of superslowmotionbeelden te maken vanuit verschillende hoeken. RX0 zit vol geavanceerde technologie van Sony en beschikt over een gestapelde Exmor RS CMOS-beeldsensor met 15,3 megapixels. Tevens is dit model uitgerust met een BIONZ X-processor en een vaste ZEISS Tessar T*-groothoeklens van 24 mm F4. Deze lens levert een hoge resolutie en minder vervorming voor zowel RAW- als JPEG-foto’s en alle ondersteunde video. De camera heeft een sluiter tegen vervorming tot 1/32.000 seconde en maakt foto’s tot 16 fps. Hierdoor kunnen snel bewegende objecten prachtig vastgelegd worden.

Een hele toffe camera als je sportief bent aangelegd en graag iets kleins en handzaams meeneemt om je avonturen mee vast te leggen. Of als je graag filmt of foto’s maakt vanuit verschillende hoeken. Want dan kun je tot wel 15 RX0-camera’s draadloos verbinden en besturen door middel van een afstandsbediening. De specificaties klinken in ieder geval erg goed, dus ik ben benieuwd naar de resultaten.

Zo, dat waren weer wat updates uit cameraland!
Welke camera staat er op jouw wishlist?

Reactie op “Nieuwtjes in cameraland – Nikon, Canon & Sony

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *