Kim Feenstra als fotograaf voor WENDY magazine

De nieuwste ‘WENDY’ ligt in de schappen en deze editie is extra speciaal omdat model én startend fotograaf Kim Feenstra haar debuut maakt als glossy-fotograaf met maar liefst 25 pagina’s aan beeldmateriaal!

Dat het TV programma ‘Het Perfecte Plaatje’ deuren heeft geopend voor bekende Nederlanders met de ambitie om te fotograferen mag wel duidelijk zijn. Zo stond Marco Borsato laatst met zijn camera bij Nicky Romero en is Humberto Tan zijn eigen fotoproject #1city100nationalities gestart waarvoor hij 100 mensen van verschillende nationaliteiten portretteert in Amsterdam.

Kim Feenstra daarentegen heeft een mooie publicatie te pakken in de nieuwste WENDY, het magazine van Wendy van Dijk! Hiervoor fotografeerde ze Nederlandse acteurs die komende tijd in verschillende nieuwe series gaan spelen. Van Waldemar Torenstra tot Angela Schijf, stuk voor stuk prachtige mensen. Natuurlijk doet ze dit niet alleen, maar samen met o.a. twee andere fotografen die haar helpen bij bijvoorbeeld de belichting. Kim heeft als voordeel dat ze jarenlang zelf voor de camera heeft gestaan (en nog steeds staat), hierdoor heeft ze veel geleerd over lichaamshouding, hoeken, etc. En dat is erg waardevol om over te brengen aan je modellen wanneer je achter de camera staat!

Wat me meteen opvalt aan de ‘achter de schermen foto’s’ bij het interview met Kim is dat ze alle foto’s maakt vanaf het LCD scherm van de camera, en niet door de zoeker. Geen idee waarom ze dat doet, maar wel grappig om te zien dat iedereen het op een andere manier aanpakt en dat er geen goed of fout is. Verder vind ik het grappig dat de scherpte soms ergens anders ligt dan je zou verwachten. Bijvoorbeeld bij de foto van Waldemar Torenstra, daar is zijn hand met glas scherp en niet zijn gezicht. Alle foto’s zijn op een zelfde manier nagewerkt waardoor het er echt als een serie uitziet. De bewerking is zeker niet over de top, dat vind ik ook mooi om te zien. Rimpeltjes, elastiek afdrukken van sokken en andere imperfecties zijn gebleven en dat maakt deze shoot heel ‘echt’.

Pop-up Expo
Ter ere van de nieuwste editie van WENDY was er een pop-up expositie van één dag waar je al Kim’s foto’s op groot formaat kon bewonderen. Helaas had ik die dag andere verplichtingen en kon ik er niet bij zijn, maar ik vind het een leuke manier om zowel Kim als fotograaf in de schijnwerpers te zetten én het nieuwe blad te promoten. Wil je weten hoe die expositie eruit zag? Bekijk dan het filmpje hieronder

Mijn favoriete foto uit de special? Die van Benja Bruijning! Mooie belichting, gave compositie, goed omgezet naar zwart-wit en het is gewoon een hele mooie man haha. Wat vind jij van Kim Feenstra als fotograaf? En wat is jouw favoriete foto uit deze serie? Laat het me weten in de comments!

FF_Wendy_magazine_Kim-Feenstra_fotograaf_02
FF_Wendy_magazine_Kim-Feenstra_fotograaf_03
FF_Wendy_magazine_Kim-Feenstra_fotograaf_04
FF_Wendy_magazine_Kim-Feenstra_fotograaf_05

3 reacties op “Kim Feenstra als fotograaf voor WENDY magazine

 1. Jaa mooi zeg! Ik ben heel benieuwd naar alle foto’s van Kim. Bijzonder dat ze als model zo goed kan fotograferen en dat ze het zelfs leuk vindt.

 2. Hoi hoi
  ja supermooie foto’s en ook een erg leuke Kim. Begin haar steeds leuker te vinden:)
  Ze is een prachtig model maar ook een hele goede fotograaf met een eigen stijl.
  Al denk ik weleens….het wordt je toch wel allemaal in de schoot geworpen he; je bent al heel bekend en dan gaan ook alle deuren voor je open als je iets anders gaat doen.
  Super leuk voor hen, maar soms…

  Lieve groet Willy en een fijne dag.

 3. Heel tof. Ik vind het altijd heel leuk om te zien dat mensen verschillende kanten willen laten zien van zichzelf en zich niet zo laten beperken door ‘wat ze al kunnen’.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *