Opwarmen in het Spaanse Sevilla

Nu de lente eindelijk in zicht komt droom ik weg bij de warmere plekjes dichtbij huis. Met palmbomen, zon en mooie cultuur en/of natuur. Sevilla is zo’n plek waar je zeker in het voor- of najaar eens heen moet!

Het is niet dat ik de winter als seizoen niet leuk vind. Ik vind het prachtig als alles wit is, er mist hangt in de ochtend, de laagstaande zon haar warme kleuren schijnt en noem het maar op. Maar mijn lichaam denkt daar anders over en hunkert naar zon en warmte. Afgelopen najaar ging ik naar het prachtige Sevilla in Spanje en dat is ook zo’n plek waar je even heerlijk bij kunt komen van de kou in Nederland. Momenteel is het er namelijk rond de 23 graden celcius en daar teken ik meteen voor.

Alle foto’s in dit artikel zijn door mij gemaakt met de Sony RX10 III superzoom camera. Het artikel over deze camera lees je door op de camera naam in deze zin te klikken! Nog meer foto’s zien? Check dan het fotografie artikel dat ik vorig jaar maakte over Sevilla!

Waar en wanneer?

Sevilla is een stad in het zuiden van Spanje en ook meteen de hoofdstad van de regio Andalusië. Het stadscentrum is het grootste historische centrum van heel Europa en er is altijd genoeg te doen en te zien. Vooral in het voorjaar en najaar is het er heerlijk vertoeven met temperaturen die al snel richting de 25 tot 30 graden gaan. In de zomer kan het er makkelijk 40 graden worden en qua gevoelstemperatuur over de 50 graden celcius. Dus probeer die periodes te vermijden!

Wat moet je zeker doen?

Op willekeurige volgorde deel ik een aantal van mijn tips hieronder. Deze bezienswaardigheden vond ik zeker de moeite waard!

Giralda
Deze klokkentoren staat naast de kathedraal van Sevilla en kun je ook in. Je gaat omhoog door de omhooglopende gangen te volgen die als een trappenstelsel in de toren zijn verwerkt. Het kost wat van je beenspieren, maar je hebt iedere verdieping opnieuw een prachtig uitzicht op de kathedraal én de stad. Eenmaal bovenin zit je bijna met je hoofd in de klokken en heb je tijd om van het uitzicht te genieten.

Ik had vooraf geen verwachtingen maar ben blij dat ik omhoog ben geklommen, het was zeker de moeite waard!

FF_sevilla_blog_reizen_fotografie_tips_photography_-Giralda

Plaza de España
Waarschijnlijk is dit plein de bekendste toeristische trekpleister van heel Sevilla. En niet voor niets! Vaak houd ik niet van de plekken die te toeristisch zijn, maar dit plein is toch zeker wel het bezoeken waard. De gebouwen die om het plein heen staan staan in de vorm van een halve cirkel en ze zijn rijkelijk versierd met tegeltjes, bogen en zuilen. Kleurrijk en overweldigend!

Via bruggetjes ga je over een watertje naar het midden van het plein. In het water liggen bootjes waarmee je een stukje kunt varen, wat erg leuk is om te doen! Wist je dat dit plein ook als set in diverse films en series is gebruikt? Het bekendste voorbeeld is Star Wars.

FF_sevilla_blog_reizen_fotografie_tips_photography_PlazadeEspana

Metropol Parasol
Op het plein ‘Plaza de la Encarnación’ vind je sinds 2011 een nieuwe toeristische trekpleister: de Metropol Parasol. Een gigantisch houten bouwwerk wat niet alleen prachtig is om van onderaf te bewonderen. Je kunt er namelijk ook overheen lopen! Je kunt met een lift of trap omhoog en loopt dan een route over de constructie. Onderweg kom je verschillende uitkijkposten tegen met verrekijkers en er is zelfs een tentje waar je wat eten en drinken kunt kopen en op een terras op kunt eten/drinken.

Ik was er in de middag, maar ik denk dat het rond zonsondergang nog mooier is om daar overheen te lopen. Ik houd wel van zulke functionele kunst!

FF_sevilla_blog_reizen_fotografie_tips_photography_MetropolParasol

Maria Luisa Park
Als je bij Plaza de España bent dan kun je vanaf het plein meteen een park inlopen. Dat is het Maria Luisa Park. Een groot park met heel veel leuke en bijzondere plekken! Van prieeltjes tot vijvers met zwanen en van bruggen tot mooie bomen en planten. Omdat het zo groot is is het er vrij rustig, heerlijk om even uit de drukte van de stad weg te zijn en van de natuur te genieten.

Ook lekker om even af te koelen onder de bomen als het erg warm is. Koop een flesje gekoeld water bij de standjes rondom Plaza de España en neem ze mee het park in om in de schaduw op te drinken.

FF_sevilla_blog_reizen_fotografie_tips_photography_MariaLuisaPark

Casa de Pilatos
Het Real Alcázar (Koninklijk Paleis) is prachtig om te zien, maar erg druk. Daarom wilde ik juist een iets kleiner en daardoor minder bekend gebouw meegeven als tip: Casa de Pilatos. Dit paleis ligt een beetje uit het centrum maar is prima te voet te bereiken, en ik vond het er echt prachtig! Heel veel mozaïek in verschillende patronen en super kleurrijk, veel pilaren en bogen die enorm gedetailleerd zijn en hele mooie tuinen met bloemen, planten en fontijnen.

Je kunt kiezen om alleen de beneden verdieping te bekijken, of om het hele paleis te mogen bezoeken. Voor boven zijn er speciale rondleidingen, hier mag je niet zelf rondlopen. Ik vond het zeker de moeite waard om dit paleis te bezoeken!

FF_sevilla_blog_reizen_fotografie_tips_photography_CasadePilatos

Ben jij al in Sevilla geweest? En wat zijn jouw tips?

4 reacties op “Opwarmen in het Spaanse Sevilla

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *