Boekreview | Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Een paar maanden geleden was ik door mijn boeken-collectie heen en zocht ik nieuw leesvoer. Gelukkig waren daar de meiden van Adorable Books die me te hulp schoten en tips gaven. In hun youtube filmpjes zag ik namelijk een paar boeken die me wel aanspraken, en dus stonden ze een paar minuten later op mijn eReader. Zo ook dit boek van Jenny Han!

Ik had nog nooit van Jenny Han gehoord of er iets van gelezen, maar het idee van het boek sprak me aan. Ik had wel zin in een boek vol drama en ongemakkelijke momenten!

Het verhaal
‘Aan alle jongens van wie ik hield’ gaat over Lara Jean, een 16-jarig meisje dat samen met haar vader en twee zussen leeft. Iedere keer dat Lara Jean verliefd is en het op niets uitdraait schrijft ze een afscheids-liefdesbrief aan deze jongen. Daarin schrijft ze alles wat ze zou willen zeggen, ze vouwt hem netjes op en doet hem in een geadresseerde envelop. Natuurlijk doet ze de brieven nooit op de post, maar ze bewaart ze in een oude hoedendoos onder haar bed. Tot op een dag de hoedendoos verdwenen is en haar grootste angst werkelijkheid is geworden. De brieven zijn verstuurd en er iets niets meer wat ze daar aan kan doen. En het ergste van alles is dat één van de brieven gericht is aan Josh, het vriendje van haar oudere zus en hun buurjongen.

Wat ik er van vond
Hoewel het verhaal leuk is en het boek lekker wegleest is het niet heel verrassend of spannend. Er had van mij wat meer diepgang in mogen zitten. Maar misschien ben ik ook niet de doelgroep, aangezien de hoofdpersoon ongeveer de helft van mijn leeftijd is haha. Ik heb me zeker vermaakt tijdens het lezen en de insteek van het verhaal vond ik leuk gekozen. Ik denk dat ik met iets te veel verwachtingen aan het boek begon, maar als je zin hebt in wat tiener-drama dan is het zeker de moeite waard!

Benieuwd geworden naar ‘Aan alle jongens van wie ik hield’ van Jenny Han? Het boek is in het Nederlands verschenen in 2016 en bestaat uit 320 pagina’s. Je koopt het boek als eBook (euro 4,99) of als Paperback (euro 19,99) bij bol.com. Daar kun je ook de eerste pagina’s lezen om te kijken of het iets voor je is. Veel plezier!

3 reacties op “Boekreview | Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

  1. Inderdaad een leuk verhaal, alleen jammer dat de uitvoering wat tegenvalt. Ik denk dat het boek voor mij ook iets te jong zou zijn, maar stiekem wil ik het toch wel lezen, haha. Voor jou: op naar een volgend boek! 😊

    1. Hi Sara, het is geen ‘voorleesboek’ voor jonge kinderen ofzo. Maar het is denk ik een prima boek voor eind basisschool of begin middelbare school.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *