Amsterdam Light Festival met Bose

Anderhalve week geleden ging ik voor het eerst naar het Amsterdam Light Festival, op uitnodiging van electronica-merk Bose. Met een boot gingen we door de grachten om de verlichte kunstwerkjes te bewonderen, onder het genot van een hapje, drankje én leuk gezelschap! En natuurlijk kwam ik daar ook alles te weten over het belang van goed geluid.

Omdat Amsterdam voor mij een behoorlijke wereldreis is zorg ik er altijd voor dat ik wat extra tijd in plan. Met het openbaar vervoer weet je namelijk nooit of alles loopt zoals je verwacht! Ik vertrok op tijd van mijn werk en op één overstap na liep alles op rolletjes. Ik was dan ook mooi op tijd in Amsterdam en kwam zelfs als eerste aan bij de boot die voor ons was geregeld. Daar maakte ik kennis met de leuke medewerkers van Bose en kon ik lekker opwarmen. De boot (die van Willem Holleeder geweest was) was van alle gemakken voorzien en had leuke zithoekjes die je helemaal niet verwacht in een boot. Ik ging in één van de zithoekjes zitten en het duurde niet lang of Silvana kwam (samen met haar vriend) de boot binnen gelopen. Super leuk, want ik had Silvana al eens eerder ontmoet. Ook leerde ik Teni kennen waar ik het goed mee kon vinden. We kletste totdat iedereen was gearriveerd en toen kon het event echt beginnen.

De kracht van stilte
Op de boot waren verschillende apparaten van Bose aanwezig die voor sfeervolle achtergrondmuziek zorgde. Maar één product stond voornamelijk in de spotlight deze avond: de Bose QuietComfort 35 hoofdtelefoon. Misschien heb je er al eens iets over gehoord, maar dit is een draadloze koptelefoon die de speciale ‘noise cancelling’-technologie in zich heeft. Als ik eerlijk ben heb ik me hier nog nooit in verdiept en had ik er niet zo’n hoge verwachtingen van. Hoe kan zon’ klein ding op je oren nou al het omgevingsgeluid weghalen? Daar kwamen we snel genoeg achter!

De boot ging varen en de koptelefoons werden uitgedeeld aan alle genodigden. Bij de koptelefoon zat een iPod en deze stonden met elkaar in contact. De nummers die in de afspeellijst op deze iPod stonden waren namelijk gelinkt aan de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival waar we langs zouden varen. Zo versterkt de muziek het beeld, heel leuk idee! We kregen een seintje dat de koptelefoons op mochten en we nummer 1 aan mochten zetten. De muziek klonk door de koptelefoon en even was ik in mijn eigen wereldje. Buiten regende het maar ik zat binnen met mooie muziek en keek naar het licht dat buiten van de kunstwerken knalde. In de boot ging een rood licht aan wat ons teken was om de koptelefoons af te zetten. En toen gebeurde het… er klonken oorverdovende geluiden van metro’s, treinen en trams door de boot die compleet uitgeschakeld waren door de koptelefoon. Zo snel als het rode licht uit ging zette ik mijn koptelefoon weer op om van de rust en de muziek te genieten.

Misschien kwam het omdat ik er nooit van had gehoord of dat ik er geen verwachting bij had, maar ik was zwaar onder de indruk van dit staaltje techniek. Denk je eens in hoe rustig het is om in een vliegtuig met jengelende kinderen te zitten en dit allemaal niet te hoeven horen. Of wanneer je buren een grondige verbouwing aan het doen zijn en jij de hele dag in de herrie zit, dan is zo’n koptelefoon echt ideaal!

FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_07
FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_03

Amsterdam Light Festival
Ik kan oprecht zeggen dat ik nog meer genoot van het festival omdat ik me door de koptelefoon nergens anders op hoefde te focussen dan op het uitzicht en de bijpassende muziek. Heerlijk om bijvoorbeeld ‘Waves’ van Mr. Probz te horen terwijl er op een groot verlicht gebouw de lijnen van golven worden geprojecteerd. Ik zat in mijn eigen cocon en als ik om me heen keek leek iedereen zich zo te voelen. Na een paar nummers werd het tijd om de koptelefoon af te zetten en weer gezellig te socializen met de rest.

FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_01

Silvana en ik

Er kwamen lekkere hapjes op tafel en er werden wat producten van Bose doorgegeven waar we uitleg over kregen, zoals de SoundLink Mini Bluetooth speaker (zie foto). Er was zoveel te zien en te doen dat ik mezelf af en toe moest verplichten om ook nog naar buiten te kijken als er weer een kunstwerk in zicht was, want dat zou je bijna vergeten! Foto’s maken was helaas bijna niet te doen. De ramen waren aan het beslaan en zaten aan de buitenkant vol met regendruppels waardoor je wazige vlekken in je foto kreeg én het licht van binnen in de boot reflecteerde in de ramen. De hoop op mooie foto’s had ik dus al snel opgegeven, maar ik heb alsnog m’n best gedaan om wat foto’s te maken, die zie je hieronder.

Ik denk dat het Amsterdam Light festival leuker is om lopend door de stad te zien dan met een boot. Ook als het weer beter was geweest mis je een deel omdat je maar aan één kant van de boot zit en ben je er best snel voorbij. Daarnaast kun je niet echt vooruit kijken, dus zie je alles alleen van de zijkant. Maar ik wil zeker een keertje terug volgend jaar om het beter te kunnen zien én mooiere foto’s te kunnen maken.

Aan alles komt een einde, dus ook aan deze leuke boottocht. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad en wil Bose nogmaals bedanken voor de uitnodiging en het goed geregelde event!

FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_09
FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_06
FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_02
FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_05
FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_04
FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_08
FF_Bose_event_AmsterdamLightFestival_2017_10

4 reacties op “Amsterdam Light Festival met Bose

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *