Instagram trend | #watermelondress

Ken jij de Instagram trend van het moment al? Dat is namelijk de #watermelondress! En voor je je gaat afvragen wat het precies is, het is precies wat je denkt bij deze hashtag. Geen mooi gestijlde foto’s waarbij ieder detail perfect is, maar gewoon een leuke manier voor een zomerse foto in je feed. Doe jij ook mee?

Bij een warme zomerdag aan het zwembad of in de tuin denk ik al snel aan een stuk watermeloen. Lekker verfrissend en nog gezond ook. Extra leuk dus dat deze trend de afgelopen dagen steeds duidelijker zichtbaar wordt op Instagram. Het kost wel even wat tijd om zo’n foto te maken, maar je beleeft er in ieder geval veel plezier aan.

Hoe maak je zo’n foto?
Zorg in ieder geval dat je het belangrijkste onderdeel in huis hebt: de watermeloen. Snijd een plak af en breng hier de vorm van een jurk in. Dit kun je het beste met een scherp mesje doen als je het echt mooi wilt hebben. Voor het fotograferen heb je 2 of 3 personen nodig.
♥ Iemand die poseert
♥ Iemand die de #watermelondress vasthoudt en positioneert
♥ Iemand die de foto maakt (die kan ook de persoon zijn die de jurk vast heeft)

Het fotograferen gaat eigenlijk een beetje op dezelfde manier als iemand die het puntje van de Eiffeltoren aanraakt of tegen de toren van Pisa leunt. Het is een kwestie van de juiste afstanden en compositie. Je maakt hiermee een optische illusie omdat het lijkt alsof het schijfje watermeloen net zo groot is als een echt kledingstuk. Dit komt doordat het dichter bij de lens van je camera is dan de persoon die poseert. Het leukste effect krijg je als je de kleding (bijna) niet meer ziet onder de jurk. Dus als je een kort jurkje hebt gemaakt dan is het handig om een kort broekje of rokje aan te trekken als je model gaat staan.

Bewerk je foto nog als je dit wilt en daarna kun je hem snel en makkelijk op Instagram plaatsen met de #watermelondress.

Heb jij dit al gedaan? Plaats dan het linkje (in het website-formulier) in de comments. Vind ik leuk om te zien! Veel plezier en een fijne dag!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *