Inspiratie | Magische wereld van Hüseyin Şahin

Voor een uitdagende maar leuke beeldbewerking-opdracht kun je mij ‘s nachts wakker maken. Daarom krijg ik ook altijd meteen zin om aan de slag te gaan wanneer ik toffe fotomanipulaties van anderen zie. Zo ook het werk van de Turkse visual artist Hüseyin Şahin.

Hüseyin combineert meerdere foto’s waardoor nieuwe surrealistische fotomanipulaties ontstaan. Van een orka die uit een zandvlakte omhoog springt tot een zweefmolen die los in de lucht zweeft. Het zijn stuk voor stuk foto’s waar je langer naar blijft kijken, omdat ze niet echt (kunnen) zijn, maar zo mooi zijn gemaakt.

Ik vind het mooi dat alles wat je bedenkt mogelijk is met behulp van digitale bewerkingen. Wil je strand midden in de sahara? Dat kan, als je maar de juiste foto’s maakt en weet te combineren. Het belangrijkste hierbij is standpunt en belichting. Het vergt veel tijd om iets te maken dat er ondanks dat het surrealistisch is, tóch realistisch uitziet.

Wil jij meer werk van Hüseyin Şahin zien? Neem dan eens een kijkje op zijn website of volg hem op Instagram!2 reacties op “Inspiratie | Magische wereld van Hüseyin Şahin

  1. Wow. Dit is zó tof. En ook zo goed dat je soms, als je snel kijkt, niet eens door hebt dat het niet klopt. Toch dwingt de foto je om langer te kijken en dan zie je ineens dat het “niet klopt”.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *