Inspiratie | Creativiteit stimuleren door te combineren

Fotografie heeft veel te maken met zien wat anderen niet zien, of kijken op een manier waarop anderen niet kijken. En dat kun je trainen! Bijvoorbeeld door goed te kijken naar licht, kleur, contrast en positie, maar ook door verbanden te leggen. En dat is precies waar Yahav Draizin heel goed in is. Kijk verder!

Yahav Draizin maakt namelijk foto’s van alledaagse situaties die hij combineert met internet plaatjes. En dat kan vanalles zijn, van filmscene’s tot animaties en van een stukje van een schilderij tot een stockbeeld. Op die manier creëert hij nieuwe bijzondere beelden met een knipoog. Grappige foto’s die makkelijk te begrijpen zijn en perfect op elkaar aansluiten!

Wat ik knap vind aan zijn foto’s is dat hij écht om zich heen kijkt. Niet alleen maar buiten komt om van punt A naar punt B te gaan en niet alleen maar kijkt of hij niet omver gereden wordt door een auto, maar écht kijken naar vormen en objecten. Dat is iets wat ik kan bewonderen en zelf ook meer zou willen doen. Zoals ik in de intro zei, kijken kun je trainen. Dus ik ben dan ook zeker van plan om dit als leermoment te zien en zelf ook beter te gaan kijken!

Meer weten en meer foto’s bekijken? Check dan zijn Instagram account!


2 reacties op “Inspiratie | Creativiteit stimuleren door te combineren

  1. Ha, dat is inderdaad knap gedaan van hem! Knap dat alles zo goed bij elkaar past, daar is hij vast een tijd mee bezig om dat voor elkaar te krijgen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *