Uitslag fotowedstrijd #9 – Dieren

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_finalisten
Na anderhalve maand is er helaas een einde gekomen aan alweer de 9e editie van de Fotografille Fotowedstrijd. Als je het mij vraagt was het een erg leuke editie met een record aan inzendingen (821!) en veel diversiteit. Nogmaals dank dus aan iedereen die heeft bijgedragen aan de wedstrijd, of dat nu met een inzending, stem of reactie is geweest! Afgelopen week hebben jullie kunnen stemmen op je favoriete inzending van de 12 finalisten en daar is natuurlijk een winnaar uit gekomen. Daarnaast maak ik vandaag de winnaar van de juryprijs bekend!

Al vanaf de eerste dag dat de poll geopend was heeft Jelle bovenaan gestaan met zijn foto van de nieuwsgierige kat in Parijs. Het is dan ook niet gek dat dit zo is gebleven. Met een totaal van 327 stemmen heeft zijn foto dus publieksprijs in de wacht gesleept. Binnenkort is Jelle dus de trotse eigenaar van de Canon SELPHY CP910 printer (t.w.v. €99,00), beschikbaar gesteld door Canon! Gefeliciteerd met het winnen van de publieksprijs!

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_jelle homan

De foto’s van de 12 finalisten zijn door veel mensen bekeken en al snel waren we het eens over de winnaar van de juryprijs. De winnaar van de Canon G1X Mark II + leren kitbag (t.w.v. €749,00), beschikbaar gesteld door Canon, is geworden… Iris! Deze foto van de giraffe kwam binnen op dag 1 van de fotowedstrijd en is hij altijd in mijn gedachten gebleven. Grappig dat ook bij Canon deze foto favoriet was! De motivatie: “We vonden echt veel van de 12 finalisten in aanmerking komen voor de PowerShot G1X Mark II kitbag. Maar als we er één moeten kiezen is de Giraffe van Iris voor ons de meest in het oog springende foto vanwege het contrast en de humor. En toevallig heeft hij ook een mooie link met de Canon campagne Come and See waarbij we iedereen willen uitnodigen goed om je heen te kijken en de verhalen die zich elke dag rondom je heen ontvouwen vast te leggen.”

Gefeliciteerd Iris!

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_iris de koning

Dat was het dan, het laatste artikel over deze fotowedstrijd. Maar niet getreurd, er komt zeker weer een nieuwe editie! Waarschijnlijk ergens aan het einde van de zomer, maar als je Fotografille volgt dan blijf je altijd up-to-date.

12 reacties op “Uitslag fotowedstrijd #9 – Dieren

  1. Wat een leuke foto’s! Gefeliciteerd Jelle en Iris met jullie prijzen! Terecht gewonnen. Ik kijk al uit naar de volgende fotowedstrijd 🙂

  2. Ha, wat ontzettend leuk Evelien! Echt tof dat mijn foto op jouw blog is uitgekozen om de juryprijs te winnen ^^ Had ik nooit gedacht, met al die mooie inzendingen die binnenkwamen die ook zeker het bekijken waard zijn!
    Bedankt voor alle lieve reacties 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *