Stem op de fotowedstrijd #9 poll

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_finalisten
Wat was het onwijs leuk afgelopen maand om dagelijks de liefste, grappigste en mooiste dierenfoto’s in mijn inbox te vinden. Van schattige puppy’s en kittens tot gevaarlijke roofvogels en van kleine slakjes tot gigantische olifanten. Zelfs een hoop dieren waar ik nog nooit van had gehoord. Ik wil jullie dus allemaal enorm bedanken voor het enthousiasme en jullie leuke verhalen bij de inzendingen. Gisterenavond moest er toch echt een keuze gemaakt worden uit de 821 inzendingen om de finalisten bekend te maken. Het was een lastige klus, maar ik denk dat er een mooie selectie uitgekomen is. Kijk mee en stem op jouw favoriet zodat hij/zij de publieksprijs kan winnen!

In de intro zei ik het al, 821(!) inzendingen hebben de weg naar mijn mailbox gevonden! Een gigantisch aantal en ook een nieuw record tijdens de Fotografille Fotowedstrijden. Er zaten heel veel onwijs mooie inzendingen tussen die tot in de puntjes perfect waren. Toch heb ik hier niet altijd voor gekozen, ik wil namelijk ook foto’s die origineel en creatief zijn een kans geven. Benieuwd of jouw foto tussen de laatste twaalf staat? Scroll dan snel naar onder!

Stemmen op de poll
Heb jij een favoriete foto? Dan kun je t/m 15 maart 2015 (20.00 uur) stemmen op onderstaande poll. De dag daarna zijn beide winnaars bekend! Je mag maar 1x stemmen, mocht ik zien dat het stemmen niet eerlijk gaat dan zal deze inzending gediskwalificeerd worden. Hieronder vind je alle inzendingen op alfabetische volgorde. Helemaal onderaan het artikel kun je dus stemmen. Succes!

Juryprijs: De mooiste, origineelste of misschien wel spectaculairste foto wint de Canon G1X Mark II + leren kitbag (t.w.v. €749,00), beschikbaar gesteld door Canon. Deze compactcamera heeft de kwaliteit van een digitale spiegelreflex en is van alle gemakken en digitale snufjes voorzien! Je maakt 12,8 megapixel foto’s die zelfs bij weinig licht haarscherp zijn. Daarnaast heeft de camera een diafragma-opening van F2 waardoor je een mooie scherptediepte kunt krijgen en het kantelbare scherm is handig voor selfies in foto of HD film. Kijk hier voor meer informatie over de G1X Mark II!

Publieksprijs: Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. De publieksprijs is voor de winnaar van deze poll. Deze finalist ontvangt de Canon SELPHY CP910 printer (t.w.v. €99,00), beschikbaar gesteld door Canon. Met deze compacte fotoprinter maak je prints die zo van een fotolab vandaan lijken te komen. Door de geïntegreerde Wi-Fi en AirPrint™ functie kun je (naast het printen vanaf een geheugenkaartje of USB-stick) vanaf je smartphone of digitale camera rechtstreeks je printjes maken. Kijk hier voor meer informatie over de SELPHY CP910!

12 finalisten
Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_Anne-Marie Vermaat
Anne-Marie, 47 jaar: “Foto van een poel vol met nijlpaarden met het kleintje in het midden”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_Annick Jespers
Annick, 35 jaar: “Bekijk de wereld eens van een andere kant, het geeft een heel andere dimensie…”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_Brigitte Hillenaar
Brigitte, 24 jaar: “Ook in eigen achtertuin kunnen plaatjes van wilde dieren geschoten worden ;).”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_Chantal Logtenberg
Chantal, 34 jaar: “Onze kat Chico met zijn groene ogen, vlekje op zijn neus en tongetje. Hij springt geregeld voor de lens om de aandacht van me te krijgen :)”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hans, 59 jaar: “Fietsend onder aan de dijk op de Nieuwe Merwedeweg in Dordrecht werd een kudden schapen gepasseerd. Afgestapt en een poos staan wachten op een eventuele leuke foto. Een moment van een paar seconden gingen wat schapen naast en op elkaar staan. De kleur ook nog eens om en om. Een grappige foto van ‘Dordtse Schapenkoppen’.”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_iris de koning
Iris, 24 jaar: “Deze foto is afgelopen zomer midden in Dordrecht gemaakt. Er was een week lang een circus aan de gang en deze giraf liep los in een grasveldje tussen de grote gebouwen in de omgeving met alleen een touwtje als omheining. Hij nam het niet zo nauw met de omheining en hij is dan ook ontsnapt. Deze foto vond ik intrigerend, omdat de giraf me echt aankeek en bijna wilde zeggen ‘ik hoor hier niet!'”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_jelle homan
Jelle, 19 jaar: “Een nieuwschierige kat die het gordijn open doet met zijn pootje, midden in Parijs.”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_Jessica Delavigne
Jessica, 31 jaar: “Antilopen (eland), gefotografeerd in het Cabarceno Natuurpark in Spanje”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_Malissa verhoef
Malissa, 21 jaar: “Ik stuur deze foto in van een amazone en haar pony. Zelf vind ik dit een hele fijne foto omdat de pony echt geniet van zijn knuffel, hij heeft zijn ogen dicht. En ik word heel erg blij van deze foto omdat hij mij herinnert aan een zonnige lente avond.”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_Marian Bouthoorn
Marian, 62 jaar: “Lekker lui in de Apenheul.”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_Marieke Riezebos
Marieke, 27 jaar: “Deze foto heb ik gemaakt tijdens een trektocht door Lapland. Wat ik vooral mooi aan deze foto vind, is het contrast tussen het kille metaal en de kettingen, die een ‘gesloten’ gevoel geven, tegenover de vrijheid, vrolijkheid en kleur van het vogeltje.”

Fotografille_fotowedstrijd_Dieren_Susan Ver
Susan, 37 jaar: “En opeens kwam er een bull uit het struikgewas tevoorschijn. Overweldigend groot, een ‘Jurassic park’ gevoel.”

Van wie is je favoriete inzending?

 • Jelle (24%, 328 Votes)
 • Annick (15%, 206 Votes)
 • Jessica (13%, 177 Votes)
 • Malissa (11%, 148 Votes)
 • Iris (10%, 134 Votes)
 • Susan (8%, 115 Votes)
 • Chantal (6%, 80 Votes)
 • Marieke (4%, 54 Votes)
 • Marian (4%, 49 Votes)
 • Hans (2%, 34 Votes)
 • Brigitte (2%, 33 Votes)
 • Anne-Marie (1%, 14 Votes)

Total Voters: 1,372

Loading ... Loading ...

Bedankt!
Is één van de 821 ingezonden foto’s van jou? Dan wil ik je nogmaals super bedanken! Ook als je geen foto hebt ingezonden maar wel je stem hierboven hebt uitgebracht. Zonder jullie kan ik deze wedstrijden niet houden en hoe meer enthousiasme, hoe meer kans ik heb mooie prijzen te regelen. Dus nogmaals enorm bedankt en ik hoop dat ik je de volgende wedstrijd weer terug ga zien!

26 reacties op “Stem op de fotowedstrijd #9 poll

 1. ik heb gestemd op Susan, dat vind ik wel een geinige foto. Ik was helaas te laat om wat in te sturen. Vind eerlijk gezegd de selectie wat tegenvallen, zo’n poes van dichtbij en nijlpaarden dat zijn al zulke normale foto’s. Jammer.

 2. Jeetje, de selecties vallen me echt tegen, heb zoveel leukere gezien in de miniaturen een tijdje geleden, maar goed, heb op Jelle gestemd, naar mijn mening de meest leuke en super spontaan.

 3. Wat een ontzettende gave foto’s allemaal. Ik word er helemaal blij van!
  Ik heb gestemd op Malissa omdat ik ook zo van paarden houd en het meisje op de foto me aan mijn eigen dochter liet denken. Iedereen veel geluk verder en moge de beste fotograaf winnen!

 4. Gave foto’s! Ik heb op Iris gestemd, omdat daar als enige foto (in mijn beleving) ook een boodschap in zit: het contrast tussen de prachtige,pure giraffe, en de grijze, strakke gebouwen van de stad. Er straalt inderdaad uit: een giraffe hoort daar niet!

 5. Ik twijfelde tussen Iris (giraf) en Susan (olifant). Bij de giraf vraag ik me serieus af of die lucht er niet achter gemonteerd is, dus is mijn stem naar Susan gegaan…

 6. wat zijn er toch prachtige dieren gefotografeerd.
  Ik heb voor Chantal gekozen.
  wat een prachtige poeze ogen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *