Stem op de fotowedstrijd #8 poll

FF_fotowedstrijd_nikon_OpReis_finalisten
Wat is er nou fijner dan van vakantie terugkomen en nog wekenlang nagenieten van mooie reisfoto’s die dagelijks in je mailbox verschijnen? Ik werd in ieder geval erg blij van de 473 inzendingen voor de achtste editie van de Fotografille Fotowedstrijd, in samenwerking met Nikon. Gisteren konden jullie voor het laatst je foto achterlaten, vandaag is het tijd om te starten met het stemmen op jouw favoriete inzending!

Je kunt je voorstellen dat het weer een gigantische opgave was om de 12 finalisten te kiezen. Er zaten zo veel mooie en bijzondere foto’s tussen! Toch heb ik de keuze gemaakt op basis van originaliteit, aansluiting bij het thema, creativiteit en natuurlijk kwaliteit. Benieuwd of jouw foto tussen de laatste twaalf staat? Scroll dan snel naar onder!

Zoveel inzendingen krijgen is natuurlijk helemaal geweldig. Maar er is iets wat ik ook razend interessant vindt: de metadata! Er zit heel veel informatie opgeslagen in al jullie foto’s waardoor ik bijvoorbeeld de volgende feitjes op een rijtje kon zetten:
♥ De ‘oudste’ foto die is ingezonden komt uit 2005
♥ Er zijn ruim 3x zoveel liggende dan staande foto’s ingezonden
♥ Er worden 6 verschillende verhoudingen gebruikt (1:1, 2:3, 3:4, 4:5, 5:7 en 16:9)
♥ Jullie foto’s bevatten 12 verschillende kleurprofielen
♥ De laagste ISO is 40, de hoogste 4000
♥ 2 minuten lang stond de sluitertijd als langste open
♥ Een diafragma van f8.0 was het meest populair, gevolgd door f2.8 en f4.0
♥ Er is iemand met een telelens van brandpuntsafstand 420mm op pad geweest
♥ Er zijn 168 verschillende camera/telefoon modellen (merken/versies) gebruikt
♥ Van alle inzendingen zijn er 90 met een Nikon camera gemaakt

Stem op de poll
Nu aan jullie de taak om te stemmen op de poll onderaan het artikel tot er zondag 14 september 2014 om 20.00 uur een winnaar bekend is! Je mag maar 1x stemmen, mocht ik zien dat er niet eerlijk gestemd wordt dan zal deze inzending gediskwalificeerd worden. Hieronder vind je alle inzendingen op alfabetische volgorde. Helemaal onderaan het artikel kun je dus stemmen. Succes!

Juryprijs: De mooiste, origineelste of misschien wel spectaculairste foto wint de Nikon Coolpix P340 camera (t.w.v. €329,00), beschikbaar gesteld door Nikon. Een 12-megapixel compactcamera met ingebouwde Wi-Fi, een groot diafragma tot f1.8, veel extra opties en de mogelijkheid om te fotograferen in RAW. Ideaal voor op reis dus! Kijk hier voor meer informatie over de Coolpix P340!

Publieksprijs: Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. De publieksprijs is voor de winnaar van de poll. Deze finalist ontvangt de Nikon Coolpix S9700 (t.w.v. €249,00), beschikbaar gesteld door Nikon. Met deze 16-megapixel compactcamera met extreem veel optische zoom ben je altijd dichtbij je onderwerp. Ook deze camera heeft ingebouwde Wi-Fi & GPS en er zijn verschillende mogelijkheden om je instellingen handmatig te bepalen. Lees ook mijn review over deze camera! Kijk hier voor meer informatie over de Coolpix S9700!

De 12 finalisten!
FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Bram Declercq
Bram, 27 jaar ‘Deze foto heb ik genomen toen op reis was in Melbourne.’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Ellis Goessens
Ellis, 37 jaar ‘Paris’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Hanne van der Velde
Hanne, 26 jaar ‘Chillen op de Antillen!’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_ineke Admiraal
Ineke, 58 jaar ‘Een prachtig stoomtrein reisje in de Rocky Mountain.’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Jeroen Strijker
Jeroen, 24 jaar ‘Wie zegt dat je in Nederland geen mooie vakantie kan hebben? Een mooie foto van een heldere nacht op Texel op de camping dicht bij Cocksdorp.’

SONY DSC
Jesse, 27 jaar ‘Regenachtige dag in Verona, Italië.’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Kelly Baetsen
Kelly, 33 jaar ‘Deze foto is gemaakt in het Labrang Klooster in Xiahe, China. Deze monniken zaten gezellig te praten toen ik net voorbij liep. Ik gebaarde of ik een foto mocht maken en kreeg een vriendelijk knikje. Zo te zien hadden ze er wel plezier in.’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Kim van der Schans
Kim, 20 jaar ‘Het typische vakantiebeeld heb ik hier vastgelegd. Maar omdat het strand van bovenaf is gefotografeerd geeft dat een mooie overloop van kleuren en schaduwen van de mensen. De foto is gemaakt in Spanje vlakbij de stad Santander.’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Lauren Saes
Lauren, 19 jaar ‘Agios Nikolaos @ Kreta’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Petra Rijs
Petra, 53 jaar ‘Foto is genomen met een iPad tijdens de reis naar onze vakantiebestemming.’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Suzanne van Laar
Suzanne, 27 jaar ‘Deze foto heb ik genomen in het Jellyfishlake. Hier leven miljarden kwallen waar je tussen kunt snorkelen. echt een waar paradijs! Jellyfishlake bevindt zich op Palau – Micronesië. 1 van de mooiste plekken op aarde waar ik geweest ben.’

FF_Fotowedstrijd_OpReis_Nikon_Tilly Meijer
Tilly, 58 jaar ‘Ik ga op reis en neem mijn koffer mee.’

Van wie is je favoriete inzending?

 • Jeroen (34%, 530 Votes)
 • Suzanne (32%, 502 Votes)
 • Jesse (14%, 214 Votes)
 • Bram (4%, 61 Votes)
 • Kelly (4%, 61 Votes)
 • Petra (4%, 59 Votes)
 • Lauren (4%, 57 Votes)
 • Kim (2%, 28 Votes)
 • Ellis (2%, 27 Votes)
 • Ineke (1%, 19 Votes)
 • Tilly (1%, 19 Votes)
 • Hanne (0%, 5 Votes)

Total Voters: 1,582

Loading ... Loading ...

Bedankt voor je inzending!
Heb je een foto ingezonden? Wat super! Ik wil iedereen die heeft deelgenomen aan de wedstrijd enorm bedanken. Ook als je geen foto hebt ingezonden maar wel je stem hierboven hebt uitgebracht. Zonder jullie kan ik deze wedstrijden niet houden en hoe meer enthousiasme, hoe meer kans ik heb mooie prijzen te kunnen regelen. Dus nogmaals enorm bedankt, en ik hoop dat ik je de volgende wedstrijd weer terug ga zien!

33 reacties op “Stem op de fotowedstrijd #8 poll

 1. Geweldig dit!! Ik heb gestemd op Jesse (altijd al een zwak gehad voor mensen die oog hebben voor sfeerbeelden en details), maar die met die ipad is ook bijzonder goed gelukt zeg.

 2. Oef, ik vind dit de lastige editie tot nu toe om te kiezen..! Wat een prachtplaatjes. Ik heb eigenlijk een zwak voor zwart-wit foto’s, maar die lachende monniken waren gewoon te leuk 😉

 3. Ik heb op de foto van Kim gestemd. Wat een prachtige foto is dat, zo van bovenaf genomen en met die kleuren! Heel mooi

 4. Ik heb op Jesse gestemd! Wat een mooie foto, ik hou van de sfeer en het contrast. Het laat zien dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen voor een bijzonder onderwerp maar dat je met ‘alledaagse’ dingen ook een hele mooie foto kan maken.

  Ik vind wel dat er héél veel mooie foto’s zijn hoor! De kleuren in de foto met de monniken vind ik echt schitterend.

  Het reisje door de Rocky Mountains vind ik ook mooi maar jammer dat hij niet eventjes recht is gezet, alle bomen wijzen schuin naar links!

 5. De foto op Texel en de iPad(!!!) foto zijn mijn favorieten. Ik denk vooral doordat je niet verwacht dat je op zulke momenten zulke bijzondere mooie foto’s kunt maken 🙂 Zelfde geldt eigenlijk voor de foto van Jesse, ook zo’n bijzondere foto 🙂

  Ik ben blij dat ik niet hoef te kiezen, jeetje, wat een lastige keuze. Vind al deze foto’s prachtig!

 6. Ik heb gestemd op LAUREN, zij is de jongste van alle winnende deelnemers en ik vindt haar foto heel pittoresk, zou een foto uit een reisgids kunnen zijn of een postkaarten !

 7. Ik heb de vote toegekend aan Suzanne. Ik ken Suzanne en weet hoezeer ze gedreven is in/met haar wijze van fotografie! Top plaat!

 8. Ah wauw, vind het stuk voor stuk prachtige foto’s! Hoe kan ik hier nu een favoriet uit kiezen? Haha! Ik ga ze nog even allemaal een keer goed bekijken voordat ik een keuze maak.

 9. Wauw super foto’s, lastig te kiezen! Toch zat ik het meest te twijfelen tussen Lauren en Bram. Uiteindelijk toch gekozen voor de mooie en rustige foto van Lauren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *