Stem op de fotowedstrijd #7 poll

FF_fotowedstrijd_7_licht_finalisten
Aan alles komt een einde, dus helaas ook aan deze zevende fotowedstrijd. Jullie hebben een maand lang de kans gehad om een gooi te doen naar één van de mooie prijzen die te winnen zijn. Het thema ‘Licht’ bleek een thema waarin veel mogelijk was. De teller is dan ook stil komen te staan op maar liefst 693 inzendingen. In dit artikel presenteer ik de 12 finalisten die nog kans maken op de prijzen. Steun je favoriet en stem op de poll voor de publieksprijs!

Iedere dag trof ik weer een ontplofte mailbox aan wanneer ik terugkwam van mijn werk. Erg leuk om te zien dat jullie zo enthousiast aan de slag zijn gegaan! Na uren foto’s opslaan en de juiste naam geven werd het gisterenavond tijd om een selectie te maken tussen al die mooie foto’s. Een opgave die bijna niet te doen is! Iedere foto is anders, en waar beoordeel je dan op? Omdat ik een soort mini-onderzoek bij het verzendformulier had gedaan weet ik dat de leeftijden van alle deelnemers uiteen lopen van 9 tot 71 jaar! Daarnaast zijn er amateurfotografen maar ook professionele fotografen die foto’s inzenden, dus zoals altijd wil ik even benadrukken dat ik niet alleen heb gekeken naar de ‘mooiste’ foto, maar vooral ook of hij goed binnen het thema past.

Stem op de poll
Nu aan jullie de taak om te stemmen op de poll onderaan het artikel tot er zondag 26 januari 2014 om 20.00 uur een winnaar bekend is! Je mag maar 1x stemmen, mocht ik zien dat er niet eerlijk gestemd wordt dan zal deze inzending gediskwalificeerd worden. Hieronder vind je alle inzendingen op alfabetische volgorde. Helemaal onderaan het artikel kun je dus stemmen. Succes!

Juryprijs: De mooiste, origineelste of misschien wel spectaculairste foto wint de Canon EOS 100d spiegelreflexcamera met EF-S 18-55 mm IS STM lens (t.w.v. €699,00), beschikbaar gesteld door Canon. Deze digitale spiegelreflex heeft een 18 megapixel sensor, een touchscreen scherm en kan naast foto’s ook HD filmpjes maken. Een kleine maar krachtige camera die ook nog eens erg gebruiksvriendelijk is. Kijk hier voor meer informatie over de EOS 100d!

Publieksprijs: Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. De publieksprijs is voor de winnaar van de poll. Deze finalist ontvangt de Canon PIXMA MG6450 All-in-One printer in de kleur wit (t.w.v. €129,00), beschikbaar gesteld door Canon. Deze All-in-One printer kan printen, scannen en kopiëren. Hij heeft Wi-Fi zodat je rechtstreeks kunt printen vanaf o.a. je smartphone en hij is stijlvol, compact en eenvoudig te bedienen. En natuurlijk maakt hij prints van goede kwaliteit! Hier vind je meer informatie over deze mooie printer!


De 12 finalisten!

FF_fotowedstrijd_7_licht_Adinda van Schaik

Adinda, 21 jaar: ‘Solitude’

FF_fotowedstrijd_7_licht_Anke Ebbens

Anke, 44 jaar: ‘Deze foto heb ik gemaakt bij Oude Willem (Friesland), vroeg in de ochtend. Ik was op weg naar mijn werk en had toevallig mijn camera bij me… Puur natuurlijk licht. Het beeld moest ik gewoon vastleggen!’

Lightning Rotterdam 28-07-13

Claire, 36 jaar: ‘Reflectie van een blikseminslag bij de lloydpier in Rotterdam’

FF_fotowedstrijd_7_licht_Dewi Kopp

Dewi, 14 jaar: ‘Deze foto heb ik genomen in het Jüdisches Museum in Berlijn. Dit is de Holocaust Tower. Het is een lege ruimte van wel 24 meter hoog. Het is onverwarmd en het enige licht wat er is, komt binnen via de diagonale spleet die op de foto te zien is. Alle geluiden die door die spleet naar binnen komen, echoën tegen de kale muren van de toren. Het wordt geïnterpreteerd als herdenkingsruimte voor de slachtoffers van de Holocaust.’

FF_fotowedstrijd_7_licht_eric tkindt

Eric, 50 jaar: ‘Een turnster tijdens de opwarming van haar oefening. er scheen juist een beetje zonlicht door het raam en de turnster sprong onbewust omhoog op die plaats. dit noemt men fotograafgeluk dwz op de juiste plaats op het juiste moment je fototoestel bij de hand hebben en afdrukken’

FF_fotowedstrijd_7_licht_Evy Schouten

Evy, 21 jaar: ‘Mijn favoriete tijd van de dag is wanneer het schemert. Het licht is dan zo speciaal, alles ziet er anders uit. Hier is het al redelijk donker, maar het sterretje zorgt toch voor nog wat licht.’

FF_fotowedstrijd_7_licht_Jael Draijer

Jael, 21 jaar: ‘Zonder licht geen kleuren, zonder kleuren geen licht.’

FF_fotowedstrijd_7_licht_Latifa Karrouch

Latifa, 31 jaar: ‘Deze foto vertelt je het verhaal van de ‘1001-nacht’. 1001 lichtstralen vol kleur, 1001 lichtstralen vol warmte, 1001 lichtstralen vol sfeer, 1001 lichtstralen die je meevoeren in het sprookjesverhaal… Ga je mee?’

FF_fotowedstrijd_7_licht_Marit Hilarius

Marit, 19 jaar: ‘Deze foto heb ik op vakantie in Zuid-Afrika gemaakt. Daar heb je plekken waar zo weinig omgevingslicht is, dat kennen wij in Nederland niet. Hierdoor kwamen er een ongelooflijk mooie sterrenhemel tevoorschijn. Bizar om te bedenken dat dit exact dezelfde hemel is als bij ons, alleen kunnen wij hem niet zien door de grote hoeveelheid licht in ons land. Het licht van de melkweg in Zuid Afrika is het mooiste licht dat ik ooit heb gezien.’

FF_fotowedstrijd_7_licht_Marleen Vermeulen

Marleen, 48 jaar: ‘Laat september licht zorgt voor een dramatisch effect op een zwanenveer.’ (Redactie: Misschien is de foto op zichzelf niet heel bijzonder, maar het idee dat ‘licht’ op twee manieren (zo licht als een veertje) is uitgedrukt vind ik slim bedacht!)

FF_fotowedstrijd_7_licht_Michelle visser

Michelle, 21 jaar: ‘Het lichtpuntje.’

FF_fotowedstrijd_7_licht_Ron van Esdonk

Ron, 28 jaar: ‘Vuurwerkspektakel tijdens de jaarwisseling.’

Van wie is je favoriete inzending?

 • Latifa (34%, 572 Votes)
 • Evy (19%, 316 Votes)
 • Marit (11%, 181 Votes)
 • Jael (9%, 149 Votes)
 • Anke (7%, 122 Votes)
 • Eric (5%, 84 Votes)
 • Ron (5%, 78 Votes)
 • Dewi (4%, 68 Votes)
 • Claire (2%, 39 Votes)
 • Adinda (2%, 30 Votes)
 • Michelle (1%, 17 Votes)
 • Marleen (0%, 8 Votes)

Total Voters: 1,664

Loading ... Loading ...

Bedankt voor je inzending!
Ik wil iedereen bedankten voor zijn/haar inzending! Ik heb al jullie mailtjes gelezen maar kan helaas niet overal op reageren. Sorry dus als je een vraag hebt gesteld maar geen antwoord hebt gekregen. Normaal plaats ik altijd een overzicht van alle inzendingen. Maar omdat het er zo enorm veel zijn worden de fotootjes zo klein dat je er eigenlijk niets aan hebt. Maar ondanks het gebrek aan deze compilatie ben ik reuze blij met al jullie enthousiasme. Hopelijk zie ik je volgende wedstrijd weer terug!

91 reacties op “Stem op de fotowedstrijd #7 poll

 1. Wouw. Meer dan 600 inzendingen, wat haal je jezelf op de hals hahaha!
  Ik vond direct de foto van Marit er uitspringen. Het is zon foto die je op weheartit tegen kan komen met een inspirerende tekst over dromen! Wouw

 2. Ik heb op Marit gestemd. Zeker mooie foto’s tussen de inzendingen. Maar persoonlijk hou ik enorm van sterren en deze foto is gewoon wonderbaarlijk!

 3. Wauw die sterrengemel! Zuid Afrika staat nu zeker weten op mijn travel list! Het is een indrukwekkende foto met bijzonder licht, daarom heb ik op Marit gestemd.

 4. Wauw die sterrenhemel! Zuid Afrika staat nu zeker weten op mijn travel list! Het is een indrukwekkende foto met bijzonder licht, daarom heb ik op Marit gestemd.

 5. Wauw, super gaaf om te zien dat ik erbij sta! Had ik echt niet verwacht.
  Ik heb zelf op die van Evy gestemd, ik vind het echt een prachtige en inspirerende foto. Krijg meteen zelf zin om met sterretjes aan de slag te gaan!

 6. Zoveel mooie inzendingen!
  Anke, Clair, Dewi, Jael, Marit maar ook Marleen is origineel en toch ook mooi!

  Ik moet er nog even over nadenken op wie ik stem 🙂

 7. Ik stem op Latifa met haar prachtige 1000 en 1 nacht foto. De meest sfeervolle en warme foto! Have to say more?! Duidelijk toch.

 8. Wat een mooie foto’s allemaal, stuk voor stuk. Ik vond het moeilijk om te stemmen, maar ben uiteindelijk voor Eric gegaan! Ik vind het een prachtige foto met veel emotie erin. Love it.

 9. Zeg nou zelf? De foto van Latifa is toch prachtig…
  Zo een mooi licht, precies het thema van de opdracht.
  Ik zeg: STEM OP LATIFA

 10. Wauw wat een foto’s…prachtig!

  Mijn stem gaat uit naar Latifa…een prachtige foto waar je de sfeer proeft van het midden oosten. Ik krijg er de kriebels van en oh wat verlang ik door deze foto naar de zon, de warmte en sfeer in het midden- oosten. Deze foto brengt bij mij gevoelens naar boven en dat is wat een foto moet doen!

  You did a great job Latifa!

 11. Whiiiiiiiiiihihihiiiiiii ik zit ertussen!! 😀 Wat een enorme eer!
  Haha dit vind ik wel heeeel erg leuk! Wordt er helemaal ontzettend onbeschrijfelijk vrolijk van! En wat zijn de andere foto’s ook prachtig zeg! Ontzettend bedankt Evelien en moge de beste winnen!
  Liefs Adinda

 12. Erg mooie foto’s allemaal, ik zat te twijfelen tussen de Melkwegfoto en die van Evy. Heb gekozen voor de laatste omdat ik het accent van het felle licht met de mooie zachte contouren rondom het meisje zo mooi vond. Erg goed!

 13. 1001 nacht foto, super mooi!! Krijg echt zin een tripje naar het Midden-Oosten! Ik hou erg het donkere kleuren palet dat is gefotografeerd . Super dynamisch beeld!

 14. Lieve mensen die op mij gestemd hebben…..
  Super bedankt! Heb er geen woorden voor.
  Blijf stemmen en hopelijk ben ik de winnares…

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤,
  Latifa

 15. Ik vind het echt heel leuk dat ik erbij zit. Had het niet echt verwacht, want 693 inzendingen (!!!)… Wow. Echt leuk!!! 🙂 Iedereen bedankt en de andere foto’s zijn ook echt prachtig.

  Liefs, Dewi

 16. prachtige foto’s latifa erg romantie en het geef je weer even het gevoel in de sprookjes van grimm te zitten, maar de de foto van marit raakt me meer de realiteit hoe oneindig alles is, geweldige foto, dus ik ga voor marit.

 17. Voor mij sprong de foto van Marit er meteen uit. Prachtig hoe onze melkweg is vast gelegd. Echt een ones in a life time foto!! Geweldig! Petje af!

 18. Tara, er zijn tig inzendingen, en elk foto is ergens op geïnspireerd. Veel foto’s hebben zeker een dubbelganger, maar dan om enkel Latifas 1001 nacht te Googlen op internet en hier te plaatsen is mank. Dit getuigt van ontzettend veel afgunst. Je doet moeite om te voorkomen dat ze wint, enkel en alleen omdat ze thans de meeste stemmen heeft. Nogmaals de wedstrijd kent twee delen, een juryprijs en een publieksprijs. Duidelijke moge zijn dat het publiek alle foto’s leuk vindt maar het meeste gevoel heeft bij 1001 nacht. Wees volwassen en ga niet op kinderachtige wijze de boel proberen te saboteren.

 19. Tara, er zijn tig inzendingen, en elk foto is ergens op geïnspireerd. Veel foto’s hebben zeker een dubbelganger, maar dan om enkel Latifas 1001 nacht te Googlen op internet en een soortgelijk foto hier te plaatsen is mank. Dit getuigt van ontzettend veel afgunst. Je doet moeite om te voorkomen dat ze wint, enkel en alleen omdat ze thans de meeste stemmen heeft. Nogmaals de wedstrijd kent twee delen, een juryprijs en een publieksprijs. Duidelijke moge zijn dat het publiek alle foto’s leuk vindt maar het meeste gevoel heeft bij 1001 nacht. Wees volwassen en ga niet op kinderachtige wijze de boel proberen te saboteren.

 20. Omdat ik mijn reactie maar niet kon plaatsen, zie ik twee reacties van mezelf. Eva / neva ben ik, eva gerritsen. Dus beide reacties zijn afkomstig van mij, voordat men het verkeerd interpreteert. Groeten

 21. Ik heb gekozen voor Evy, omdat ze echt nagedacht heeft hoe ze licht in haar foto ging gebruiken en springt er gelijk uit!

 22. Mijn stem gaat naar Evy, ik ben meestal niet zon fan van publieksprijzen, kan je beter een wedstrijd doen onder het mom van wie heeft de meeste vrienden

 23. Latifa heeft mijn stem…

  En Tara, het is de bedoeling dat je op een foto stemt en niet een foto afkraakt. Wel heel knap dat jij kunt zien waar zij haar inspiratie vandaan heeft, chapeau! Of zegt dat eigenlijk misschien wel meer over hoe jij te werk gaat? Anyways, grow up!

 24. Het was niet mijn bedoeling om de foto af te kraken. Ik herinnerde me dat ik zo’n foto eerder had gezien, en ik gaf er mijn mening over. Net als andere mensen hier hun mening geven over de foto’s. Mijn excuses als dit bij sommigen verkeerd is overgekomen.
  Ik wens de deelnemers nog veel succes!

 25. Ook ik vind de foto van latifa niet echt orgineel, heb namelijk zelf ook zo’n foto tussen mijn fotos van mijn afgelopen Marrakesch-reis. Mijn stem gaat naar Marit. Oogverblindend mooi!

 26. Wat een mooie foto’s! Echt prachtig…

  De foto van Ron met het vuurwerk vindt ik héél mooi en origineel.
  Wie heeft nu zo’n mooi uitzicht!! Licht is hierin zeker duidelijk!

  De foto van Latifa vindt ik het minste,… te standaard.

 27. Het zijn allemaal fantastische foto’s. Echt super!!! Mijn voorkeur gaat naar het vuurwerk van Ron en foto blikseminslag van Claire. Ik ga zeker stemmen.

 28. Smaken verschillen dat is duidelijk, maar je stemt op een foto van een amateur. Je kiest wat je leuk acht, maar als je dan andere foto’s gaat afkraken dan betwijfel ik werkelijk je intentie. Ik weet niet of jullie het in de gaten hebben, maar alleen latifas foto wordt afgekraakt, en dat werkt averechts, zo krijgt ze alleen nog maar meer stemmers.
  Good luck everybody, moge de beste winnen. Het volk gaat voor Latifa I guess 🙂

 29. Jammer dat je maar op 1 foto mag stemmen. Uiteindelijk voor Claire gekozen. De foto van Claire vind ik ongewoon mooi, en dat terwijl het ‘maar’ in Rotterdam is. Een mooie combi van een vooropgezet verhaal en een lucky shot? Gezien het aantal stemmen ben ik dus een van de weinigen.

 30. Aaaah wat moeilijk! Ik kan niet kiezen. De foto’s zijn allemaal zo uniek en goed, ze zijn niet met elkaar te vergelijken!
  Maar toch heb ik mijn keuze gemaakt, ik stem op Jael!
  Je word gelijk naar de ogen getrokken door het bijzondere licht. Het donkere licht eromheen maakt het nog sterker.
  Een fotografie leraar zei altijd tegen mij: “Je ogen worden gelijk naar het lichtste gedeelte getrokken, zorg ervoor dat dat ook het belangrijkste in je foto is!”
  Dus zeker goed gelukt!

 31. Wat een mooie foto’s! Vooral de eerste van Adinda, en daar heb ik ook op gestemd :).
  Ik wou altijd al zelf zo’n foto maken maar ik wist niet hoe! (en nog steeds niet..) Kan iemand mij dat vertellen hoe je dat moet doen?? (Met belichting etc.)

  1. Awh dankjewel!!
   Ik heb gebruik gemaakt van mijn bureaulamp en verder mijn kamer helemaal donker gemaakt. De lamp staat vrij dichtbij. Het klinkt misschien niet zo cool, maar verder was het een beetje trial and error haha
   Dankjewel voor je stem en succes!

 32. Dag allen,

  Jammer dat er sommige hier aanwezig zijn die het vast niet kunnen hebben dat ‘Latifa’ voor staat en toevallig niet echt ‘Hollands’ in de oren klinkt..
  Men stemt op een foto die ‘m het meest aantrekt ongeacht waar de origine vandaan komt.

  En zoals ik bij sommige lees..wordt er inderdaad alleen ‘heel toevallig’ op Latifa commentaar gegeven.

  Stem op een foto en geef je mening, punt.

  Ik weet in elk geval waar mijn stem naar toe gaat,
  Ik zat ook te twijfelen bij Marit, maar ik houd eenmaal van 1001 nacht, Latifa dus. Go on girl, mijn stem heb je in ieder geval.

  Peace and love people! ♥

 33. Het ziet erna uit dat Latifa een hele grote familie heeft. En nee ik stem niet op latifa omdat het een buitenlandse naam is, hoe debiel is dat? Ik kies voor de foto die mij het meeste aanspreekt en niet voor de foto van iemand die ik toevallig ken.
  Groetjes Inge

 34. Wauw! Nooit gedacht dat ik zoveel stemmen binnen zou halen!
  Hierbij wil ik iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan het behalen van dit hoge aantal enorm bedanken…

  Lieve familie, vrienden, kennissen, vrienden van vrienden en alle anderen….
  Love you all!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *