Stem op de fotowedstrijd #6 poll

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_compilatie
Het is weer zover! Het einde van de zesde fotowedstrijd komt in zicht. Een maand lang hebben jullie de kans gehad je mooiste, origineelste of meest unieke foto in te zenden binnen het thema zwart-wit. Uit het mega-recordaantal van 311 inzendingen presenteer ik hierbij de 12 finalisten die kans maken op de 3 mooie prijzen. Stem op de poll en zorg zo dat de publieksprijs gewonnen wordt door jouw favoriet.

Dagelijks kreeg ik zeker een stuk of 8 inzendingen in mijn mailbox en vaak nog veel meer. Je kunt je voorstellen dat het dus iedere dag weer een verrassing was wat ik aan zou treffen als ik van mijn werk kwam. Jullie hebben zeker je best gedaan! En toen was het aan mij om een keuze te maken tussen al die mooie foto’s. Een opgave die bijna niet te doen is! Iedere foto is anders, en waar beoordeel je dan op? Ik heb inzendingen gezien van 14-jarige, die kwaliteit is natuurlijk niet te vergelijken met die van een volwassene met een fotografieopleiding. Zoals altijd wil ik dus even benadrukken dat ik niet alleen heb gekeken naar de ‘mooiste’ foto, maar ook naar de beschrijving en originaliteit.

Stem op de poll
Nu aan jullie de taak om te stemmen tot er zondag 10 november om 20.00 uur een winnaar bekend is! Je mag maar 1x stemmen, mocht ik zien dat er niet eerlijk gestemd wordt dan zal deze inzending gediskwalificeerd worden. Hieronder vind je alle inzendingen op alfabetische volgorde. Helemaal onderaan het artikel kun je stemmen. Succes!

De publieksprijs
De publieksprijs is voor de winnaar van deze poll. Deze finalist mag een foto op canvas van 60×80 cm maken (t.w.v. €53,00), beschikbaar gesteld door Canvas Company.

De juryprijzen
Naast de publieksprijs worden er ook een 1e en 2e juryprijs uitgereikt. Beide winnaars krijgen een foto op hout beschikbaar gesteld door Foto op Hout. De eerste prijs mag een foto op vurenhout van 40×60 cm. bestellen (t.w.v. €64,95) en de tweede prijs mag een foto op vurenhout van 30×40 cm maken (t.w.v. €49,95).

De 12 finalisten!
FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_Carola van Loo
Carola Ik heb er vaak over zitten denken wat van een foto ik zou willen maken voor deze wedstrijd. Uiteindelijk lag het idee vrij voor de hand. Wij hebben een hulp/nanny genaamd Jaimina en deze mooie dame is Mozambikaans. Ze is dol op onze baby en wilde dan ook graag meewerken met het idee wat ik in gedachten had. Maar zoals je zelf waarschijnlijk weet is het best lastig om een baby mee te laten werken en Jaimina is ook best verlegen dus om die 2 samen mooi op de foto te krijgen heeft nog al wat voeten in aarde gehad.

Het thema zwart en wit slaat in dit geval dus om onze donkere nanny en blanke baby. Dit contrast vertaalt zich niet alleen in de huidskleur maar ook in de verschillende levens die ze hebben. Jaimina is arm en heeft weinig kansen in het leven (gehad) en onze baby krijgt alle kansen in haar (rijke) leven die ze kan krijgen. Maar liefde overstijgt alles, onze baby en Jaimina zijn dol op elkaar en wat maakt huidskleur, geld, of geloof dan nog uit. En dit is prachtig terug te zien in deze foto.Ik heb de foto expres niet in zwart-wit geschoten omdat ik achteraf de foto in zwart wit wilde zetten. Toen ik dit deed vond ik het afbreuk doen aan de foto dus heb ik de foto in zijn originele kleur gelaten. Het thema zwart-wit vertaald zich in de huidskleuren wat ook de opzet is van deze hele foto.

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_Daphne Groeneveld
Daphne Het is een foto gemaakt op mijn rondreis door Nieuw Zeeland in 2011. Een land van bergen en meren. Dit is Lake Wanaka op het Zuider Eiland. Een meer midden in de stad maar waar een serene rust van af straalt. Het detail wat de foto voor mij zo mooi maakt, is de kanoër midden op het meer. Dit heeft een typische Nieuw Zeelandse activiteit weer.

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_Han Hilderink
Han De foto is gemaakt tijdens een reis door Marokko. In Casablanca staat de Hassan II moskee. Deze moskee is een en al kleurenpracht. Ik heb er heel wat foto’s gemaakt, maar opeens viel me op dat de toegangsdeur heel mooi in silhouet was te fotograferen. Terwijl ik de camera instelde, zag ik een Marokkaanse man net de moskee verlaten. Dat geeft deze foto net dat ietsje meer; nu is de grootte van de deuren goed te zien.

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_jette mes
Jette Afgelopen zomer was ik in Uganda. Dit was voor mij, als 14 jarig meisje en zonder ouders, een hele bijzondere ervaring. Eentje die ik écht nooit meer ga vergeten, zelfs zonder foto’s zou dat nog lukken. Maar ik vind het stiekem toch wel heel leuk om door mijn fotoalbum te bladeren. Wat heb ik genoten, en wat was ik daar dolblij met mijn spiegelreflex. Al die prachtige kinderen, die allemaal zo dolgelukkig worden van iets kleins als een foto.

Deze foto heb ik in zwart-wit genomen, om tussen alle vrolijke, kleurrijke foto’s ook een foto te hebben die de andere kant van mijn reis laat zien. Een straatkindje, alleen… Zonder schoenen, maar met dromen. Het is zo mooi dat alle kinderen in Uganda – en dit meisje dus ook – dromen van een toekomst, waarin ze de vicieuze cirkel van armoede, ziekte, misbruik en mishandelingen in hun omgeving kunnen verbreken en arts, leraar of advocaat kunnen worden. Een kleurrijke toekomst, zonder de ellende waar ze nu in leven.

Ik, als nuchtere Brabantse, zie het zwart-wit. Geen school – geen kansen – geen glansrijke toekomst (Wat overigens niet betekent dat je niet gelukkig kan zijn). Wie er gelijk heeft? Ik weet het niet. Wat ik wel zeker weet, is dat ik van dit meisje (en alle andere Ugandezen heb geleerd) Dat ik mág dromen.

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_Laura Weemering
Laura Deze foto komt uit een van mijn favoriete series: de ballet shoot. Deze foto heeft een stoere uitstraling door de omgeving, een breekbaarheid en ook liefheid door de spitzen en een schoonheid door het model. Ik vond direct al zwart wit het beste bij deze foto passen. Het model zelf vindt deze foto ook het mooist uit de serie.

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_Lex Schulte
Lex Elke ochtend rijd ik met een oude scooter naar mijn werk. Groot voordeel daarvan is dat je kan stoppen bijna overal waar je wilt. Toen ik dan ook door het natuurgebied de Hatertse Vennen bij Nijmegen reed en de opkomende zon zag spelen met het ochtendlicht, ben ik gestopt en heb ik eerst wat foto’s gemaakt. Omdat de kleuren van een opkomende zon nogal af kunnen leiden van het landschap heb ik besloten deze foto in zwart wit te doen, wat in mijn ogen een prachtig landschap oplevert!

Lyssa-van-Egas
Lyssa Deze foto was voor een school opdracht met als categorie mode. Ik heb het ‘Holy Mary’ genoemd omdat het kant me er aan deed denken. De kanten ‘head piece’ heb ik even gemaakt van een oude blouse die toch een gat had!

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_Mark Otten
Mark Soms dan sta je ergens en denk je: Wowww, wat een mooi uitzicht en dan heb je je camera niet bij je, balen. Ik had gelukkig mijn camera bij mij toen ik deze skiliften in Oostenrijk zag, echt een sprookjesachtige sfeer. Ze leken echt de hemel in te gaan. Daarom vond ik dat de foto een goede titel verdiende: Elevator to heaven.

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_Rianca Houthuijsen
Rianca Op onze eerste dag in Parijs heb ik mijn camera niet los gelaten en gewoon lukraak wat foto’s geschoten. Deze foto is gemaakt nadat we het Louvre uitliepen en laat voor mij de rust, maar ook de drukte van Parijs zien. De wereldstad die als romantisch wordt ervaren en dit was voor mij een romantisch plaatje.

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_Roza Okcuoglu
Roza Normaal gesproken maak ik altijd gebruik van een reflectiescherm om mijn model goed te belichten. Ik vond schaduwen in het gezicht nooit zo mooi. Vandaar dat ik besloot mezelf uit te dagen en te experimenteren met schaduw. Ik heb hier gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht.

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_Simone Boon
Simone Op de dag dat de foto genomen is wilde ik naar de dierentuin gaan om lekker te oefenen met mn camera in combinatie met dieren en dan ook echt een onwijs gave foto maken. Ik zag twee zebra’s spelen tegen een donkere achtergrond en klikte gelijk wat resulteerde in deze foto. Ik was supertrots op mezelf, in 1 shot een leuke actie foto gemaakt! Het grappige is dat deze foto een dubbele betekenis geeft aan het thema zwart-wit, gezien de zebra’s natuurlijk ook zwart wit zijn.

FF_fotowedstrijd6_zwart-wit_William Miero
William Terwijl Marco een tatoeage op mijn linkerarm aan het zetten was, maakte ik een portret met mijn camera in de rechterhand.

Van wie is je favoriete inzending?

 • Simone (23%, 221 Votes)
 • Carola (22%, 213 Votes)
 • Laura (14%, 135 Votes)
 • Han (10%, 93 Votes)
 • Daphne (8%, 81 Votes)
 • Mark (8%, 80 Votes)
 • William (4%, 42 Votes)
 • Rianca (4%, 35 Votes)
 • Jette (2%, 20 Votes)
 • Roza (2%, 19 Votes)
 • Lyssa (2%, 18 Votes)
 • Lex (1%, 11 Votes)

Total Voters: 968

Loading ... Loading ...

Alle inzendingen
Ik wil iedereen bedankten voor zijn/haar inzending! Ik heb al jullie mailtjes gelezen maar kan helaas niet overal op reageren. Sorry dus als je een vraag hebt gesteld maar geen antwoord hebt gekregen. Klik op het overzicht hieronder, als het goed is zie je je eigen foto tussen alle inzendingen staan!
FF_fotowedstrijd_06_zwart-wit_alleinzendingen

50 reacties op “Stem op de fotowedstrijd #6 poll

  1. Thanks 🙂 Ik vind die van jou ook echt heel mooi, net als die van Han en Simone! Ben supertrots dat ik ook in dit lijstje van mooie foto’s mag staan.

 1. Ik werd vanochtend echt blij wakker toen ik zag dat mijn foto erbij zat!

  Maar ik vind de andere foto’s zo mooi dat ik echt niet kan kiezen. Vooral die van Lyssa vind ik prachtig! Maar de achterliggende gedachte bij de van Carolo is ook echt mooi! Die van Simone en Roza vind ik ook schitterend!

 2. Allemaal prachtige foto’s! Kiezen was heel moeilijk maar uiteindelijk ga ik voor Jette, volgend jaar ga ik ook naar Uganda dus dat inspireert me wel 🙂

 3. Wat een eer dat ik ben genomineerd uit zo’n groot aantal inzendingen. Erg mooie foto’s zitten erbij, ook die niet genomineerd zijn.

 4. Deze zijn allemaal zo prachtig! Het was echt een moeilijke keuze.
  Toch heb ik voor de eerste foto (die van Carola) gekozen omdat ik hem super origineel vind. Het is zwart wit maar toch anders, en dat vind ik echt leuk bedacht!
  Zelf was ik er nooit op gekomen en het is ook echt een prachtige foto.
  Ben benieuwd wie er gaat winnen! Mijn 2e keus is die van Rianca en 3e van Roza!

 5. Wat een onzin dat die van Laura bovenaan staat, het is op zich een leuke foto maar valt compleet op de achtergrond als je hem vergelijkt met de andere inzendingen.

  Mijn stem is voor Han, al waren die van Simone en Lex ook prachtig.

 6. Wat een prachtige foto’s!
  Ik vond het een moeilijke keuze. Zat te twijfelen tussen Daphne en Simone
  Mijn stem ging toch voor Daphne. Prachtig die weerspiegeling in het water en dan die canoër die net oversteekt.

 7. Wauw wat een mooie foto’s! Ik ben uiteindelijk voor die van Jette gegaan want ik herken mezelf heel erg in haar. En wat een mooie foto, met zoveel gevoel <3

 8. Wauw, er zitten echt ontzettend mooie foto’s tussen zeg!
  Ik heb zelf vooral gekeken welke foto mij het meest aansprak en het best binnen dit thema paste (en dus minder naar de omschrijving) en heb op die van Simone gestemd. Hele gave foto!

 9. Wat een vage wedstrijd is dit. Er wordt gezegd dat je alleen po de link hoeft te klikken om te stemmen. Vervolgens lees ik ergens een klein regeltje dat je onderaan het artikel kan stemmen. Onderaan het artikel is niets te vinden. Dan maar helemaal naar beneden scrollen om daar eens te kijken. En na een kromme vinger van het scrollen nog niets gevonden. Ikke nie begrijpe

 10. Ik heb voor Mark gekozen omdat ik een ‘speciaal’ gevoel heb bij deze foto. Waarschijnlijk omdat ik zelf ook altijd op wintersport ga en dit herken als het mistig is. Inderdaad heel magisch!

 11. 100 % op Mark. Prachtige foto met een mooi beschrijving maar toch kijk je naar de foto en kan je van alles bij verzinnen en dat is wat een foto met je moet doen. Dat je blijft kijken.

 12. Voor mij is Rianca de winnaar. Zomaar lukraak foto’s schieten en dan met zo’n plaatje komen. Heel mooi. De foto’s van Simone, Roza en Lyssa zijn ook prachtig.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *