Stem op de fotowedstrijd #5 poll

FF_fotowedstrijd_05_finale

Gisteren, precies een maand na het starten van de fotowedstrijd, was het laatste moment om een foto in te zenden voor de vijfde Fotografille fotowedstrijd met als thema ‘Uitzicht′. Afgelopen maand hebben jullie goed je best gedaan, er zijn 147 foto’s ingezonden, een nieuw record!! Echt super om te zien dat iedereen zo enthousiast meedoet. De meest mooie locaties ter wereld zijn mijn mailbox binnengekomen. Als ik nog geen zin had in vakantie, heb ik het nu wel! Nog even wachten helaas.

En toen was het aan mij om uit de 147 foto’s de 12 foto’s te selecteren die kans maken op de drie mooie prijzen. Zoals jullie al eerder konden lezen mag de winnaar van de poll een fotoboek maken bij de Fotofabriek, daarnaast kies ik zelf ook twee winnaars (uit deze 12 finalisten) die ook een fotoboek mogen maken. Nu aan jullie de taak om te stemmen tot er zondag 10 maart om 20.00 uur een winnaar bekend is! Je mag maar 1x stemmen, mocht ik zien dat er niet eerlijk gestemd wordt dan zal deze inzending gediskwalificeerd worden. Succes!!

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Anjelie

Anjelie: “Bij uitzicht dacht ik aan het uitzicht op een baan… Tegenwoordig krijgen pas afgestudeerden in een goud lijstje de crisis met zijn werkloosheid mee. Vergeet niet om te dromen en te hopen, want eens zal je carrière weer beter lopen!”

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Anneke

Anneke: “Deze foto heb ik gemaakt in Vietnam, we gingen een paar dagen varen in Halong Bay. We verbleven op 1 van de boten die te zien zijn op de foto. De foto heb ik gemaakt vanaf een berg die we hebben beklommen. Het uitzicht van af de berg was prachtig.

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Bianca

Bianca: “Ik had een ballonvaart geboekt tijdens zonsopkomst in Yangshou, China. Jammergenoeg had ik de griep en kon de ballonvaart niet doorgaan. Tijdens die dag is er een ballon bij dat bedrijf naar beneden gekomen wegens slechte weersomstandigheden en zijn 4 Nederlanders overleden! We waren erg geschrokken. Alle ballonvaarten werden gecancelled. Een dag later zijn we Moonhill opgeklauterd om maar toch wat van het uitzicht te genieten. Gezien de griep, de luchtvochtigheid, de warmte was het een behoorlijke onderneming. 5 minuten later nadat we de top bereikten ging de zon onder, net op het nippertje waren we dus boven. Ik zal het uitzicht nooit meer vergeten!”

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Denise

Denise: “Vlak voor ik afgelopen oktober naar New York ging kocht ik nog een fisheye lens. Dat leek me de perfecte lens voor in New York! Daar heb ik onder andere deze foto mee gemaakt vanaf de Top of the Rock!”

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Elke

Elke: “De foto is genomen op het eiland Tahiti, van op een “black beach” met zicht op de zon die ondergaat achter de vulkanen op het eiland Moorea.”

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Ellen

Ellen: “We gingen naar Kamp Vught met school. Misschien niet iets waar je gelijk aan denkt bij het thema Uitzicht, maar juist daarom zend ik deze in! Ik voelde toen ik daar binnen was een ongemakkelijke sfeer, alsof mijn keel dicht zat en ik elk moment iets verkeerd kon doen. Een erg gevangen gevoel dus. Bij uitzicht denk je aan iets fijns, buitenlucht, groen, bos, bomen en vrijheid, dat hadden de mensen die daar zaten allemaal niet.”

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Geertje

Geertje: “Dit is het uitzicht uit mijn dakraam (tuimelraam), gereflecteerd in het raam. Elke keer als ik zie dat de lucht mooi kleurt, ren ik naar boven om een foto te maken. Alleen zit ik altijd te stoeien met het raam, moet ik eronder duiken of er overheen fotograferen? Totdat ik opeens zag dat het raam heel mooi reflecteerde!”

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Ine

Ine: “Deze foto is gemaakt begin december  aan het einde van de middag. En terwijl ik daar liep en omhoog keek, genietend van het mooie uitzicht, de zon op de besneeuwde  toppen zag schijnen, heb ik mijn groothoek (Tamron 10-24) op mijn camera gezet, mijn belichting goed gezet,mijn timer ingesteld, mijn plastic zak (wat ik altijd in mijn rugzak heb)  op de grond gelegd, mijn camera in een goede positie erop gelegd en deze foto gemaakt.”

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Linda

Linda: “De uitzichten in de bergen van Zwitserland zijn al indrukwekkend maar vanuit de lucht moet het echt prachtig zijn. Deze paraglider heeft het goed bekeken en heeft het beste overzicht. Ik heb deze foto gemaakt vanaf de berg Pilatus in Luzern, Zwitserland, het heeft een van de mooiste uitzichten en dit straalt ook rust uit.”

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Marit

Marit: “Een plaatselijk Cubaans jongetje was aan het genieten van het spelen onder de palmbomen aan de rand van het strand. Met een langzaam zakkende zon achter zich, rende hij heen en weer tot hij niet meer kon. Uiteindelijk verdween hij uit mijn zicht en was het moment weer voorbij.”

SONY DSC

Menne: “Mijn vriend en ik gaan allebei graag naar het bos en nemen dan graag de hangmat en wat te eten mee. Vooral ‘s avonds is het heerlijk, en vooral prachtig, om onder de sterrenhemel te liggen en wat te chillen!”

FF_fotowedstrijd-5_uitzicht_Peter

Peter: “De duif op deze foto heeft een prachtig uitzicht op New York! (vanaf Empire State Building)”

Van wie is je favoriete inzending?

 • Geertje (20%, 94 Votes)
 • Bianca (18%, 83 Votes)
 • Denise (12%, 55 Votes)
 • Elke (9%, 44 Votes)
 • Linda (9%, 43 Votes)
 • Ellen (8%, 37 Votes)
 • Anjelie (6%, 27 Votes)
 • Marit (5%, 24 Votes)
 • Peter (5%, 23 Votes)
 • Ine (3%, 13 Votes)
 • Menne (3%, 13 Votes)
 • Anneke (2%, 10 Votes)

Total Voters: 466

Loading ... Loading ...

40 reacties op “Stem op de fotowedstrijd #5 poll

 1. Tja, de mijne zit er bij, en ik ben er trots op, maar ik moet toegeven dat ik zelf de foto van Bianca ook erg mooi vind 🙂 Ze zijn trouwens allemaal prachtig op hun eigen manier.

 2. Niet verwacht, maar toch sta ik tussen al deze prachtige foto’s 🙂 De foto’s van Peter, Menne en Bianca zijn mijn favoriet.

 3. Oeeeeh, moeilijke keuze ! Wel vind ik het een beetje vreemd dat er ook mannen meedoen, ik ben nu ook niet zo van de discriminatie maar de site heet toch niet voor niets fotograFILLE ?

 4. Er sprongen bij mij meteen twee foto’s uit en dat waren die van Bianca en Geertje. Ik heb uiteindelijk toch gekozen om voor Bianca te stemmen. 🙂

 5. En hier moet ik uit kiezen? Jeetje, ik vind ze letterlijk allemaal prachtig! Toch kies ik denk ik die van Anneke, de sfeer in die foto vind ik heel erg cool.

 6. Wauw, er zitten echt hele mooie bij! Ik ben toch voor die van Bianca gegaan, dat lijkt me echt een magiemoment als je dat uitzicht ziet, wauw.

 7. Wat een prachtige foto’s! Kon bijna niet kiezen 😀 Maar uiteindelijk toch voor Bianca, ik wil als ik ouder ben ook heel graag naar China! ;D

 8. Alle foto’s zijn prachtig, maar omdat ik het knap vind om het moois dicht bij huis te ontdekken, heb ik op de foto van Ine gestemd.

 9. Ik was eigenlijk al blij met mijn eigen inzending, maar als ik deze foto’s zo zie…….. Daar valt “mijn” foto toch echt bij in het niet 🙁 Ik heb een aantal favorieten, maar mijn stem gaat naar Geertje! Prachtig! 😀

 10. Ik heb gestemd op Ellen, want zij denkt niet gelijk aan het woord ‘uitzicht’ bijvoorbeeld met landschap. Ik vind het mooi dat zij (ook andere!) anders heeft gedacht dan die betekenis. Zij is verder gaan denken en heeft op haar gevoel een foto gemaakt. En dan is er ook nog een mooi resultaat uitgekomen! Mooie betekenis, mooie foto!

 11. Zo leuk om genomineerd te zijn!
  Ik voel me vereerd dat ik tussen zulke mooie foto’s mag staan. En dat er blijkbaar ook mensen op mij stemmen…
  Ik heb ook gestemd, maar niet op mezelf 😉

 12. Ik kies voor een foto die in ons eigen platte landje is genomen Daar zijn ook machtig mooie foto’s te nemen, en wil daarmee ook mensen steunen die niet de middelen hebben om exotische reizen te beleven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *