Stoer & industrieel | zwart-wit afdrukken op aluminium!

Aluminium blijft één van mijn favoriete materialen om foto’s op af te drukken. Het zorgt voor een stoere en moderne uitstraling en als je de juiste foto’s en bewerking kiest knallen ze echt van het materiaal af. Zeker in zwart-wit met hoog contrast zoals ik hier heb gedaan!

Museumkwaliteit prints
Bij Aluminiumland is het afdrukken van je print op aluminium niet alleen voordelig (met laagste prijs garantie), ze beloven ook nog prints op museumkwaliteit. Dat is een behoorlijk hoge lat die ze zichzelf voohouden! Ik was dus ook erg benieuwd naar de print die ik mocht laten maken. Het bestellen van de afdruk was erg makkelijk. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk waardoor je snel kunt werken. Upload je foto en zie meteen tot hoe groot je hem kunt afdrukken om de kwaliteit te waarborgen. Kies je formaat, selecteer of je hem op 3mm wit aluminium of 3mm geborsteld aluminium wilt afdrukken en of je er een ophangsysteem bij wilt bestellen.

Als je je keuzes hebt gemaakt zie je direct een realistisch voorbeeld van hoe jouw print eruit komt te zien op het materiaal. Zelfs het ophangsysteem is hierin meegenomen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan! Hier heb je ook nog de kans om je fotoprint te upgraden. De prints worden namelijk direct op het materiaal geprint door middel van 4 printkleuren, maar als je kiest voor de echte fotoafdruk dan is de kwaliteit nog hoger waardoor je foto nog scherper en contrastrijker op het aluminium komt. Daarnaast wordt je foto voorzien van een beschermlaminaat die semi glanzend is.

FF_review_aluminium-print_aluminiumland_05
FF_review_aluminium-print_aluminiumland_04

Ik koos voor een print op geborsteld aluminium en leverde hiervoor een zwart-wit foto aan met hoog contrast. Ik vind kleurenfoto’s op geborsteld aluminium meestal niet zo mooi, maar zwart-wit juist wel! Ik ontving de print en was meteen enthousiast. De structuur van het aluminium is mooi en komt goed tot zijn recht op deze print. De foto is haarscherp en onwijs gedetailleerd. Tof!

Levering van de print
Buiten dat de levering super snel ging was ik onder de indruk van de verpakking. Ik heb al heel wat prints ontvangen en geen een was zo goed en netjes ingepakt als deze print. De print was rondom gewikkeld in bubbeltjesplastic en daar overheen zaten stootranden om alle randen én plastic hoeken die alles bij elkaar hielden. Als daar een krasje op komt dan weet ik het ook niet meer haha. Erg netjes dus!

FF_review_aluminium-print_aluminiumland_06
FF_review_aluminium-print_aluminiumland_02

Ophangsystemen
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om puur de print te bestellen, maar er zijn ook verschillende opties voor ophangsystemen. Bestel je een grotere print? Dan kun je het beste voor een aluminium frame kiezen dat achter de print wordt gemonteerd. Mijn print heeft ook dit frame en naast dat het er super mooi uitziet kun je zo ook makkelijk overal je print ophangen als je een haakje in de muur hebt. Hij hangt op deze manier best een stukje van de muur af wat diepte creëert en je print nog extra laat opvallen. Wil je een voordeligere optie? Kies dan bijvoorbeeld voor de RVS afstandhouders waarmee je de print mooi aan de muur kunt bevestigen. Keuze genoeg!

Wil je meer weten over het maken van een foto op aluminium? Neem dan snel een kijkje op de website! Je bestelt nu tijdelijk je print op aluminium met 40% korting. Hierdoor kun je al een print bestellen vanaf euro 4,95,- (excl. verzendkosten).

FF_review_aluminium-print_aluminiumland_03

Reactie op “Stoer & industrieel | zwart-wit afdrukken op aluminium!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *