Review | Sony Alpha 6300 systeemcamera

Het voelt alweer als een eeuw geleden dat ik heerlijk ronddwaalde op het mooie Mallorca. Maar… gelukkig hebben we de foto’s nog! Speciaal voor deze trip leende ik de Sony A6300 systeemcamera die geen moment van mijn zijde is geweken. Vorig jaar naar Malta testte ik ook een Sony en die beviel me onwijs goed, benieuwd wat ik van deze camera vond?

Ik wil eerst even zeggen dat ik geen expert ben. Alles wat ik aangeef in deze (en andere) review(s) komt vanuit mijn eigen ervaring en referentiekader. Het kan dus zo zijn dat jij hele andere dingen belangrijk vindt, staar je dus niet blind op mijn review!

De Sony α6300-camera is een systeemcamera met verwisselbare lenzen. Deze camera is lekker compact en je kiest zelf welke lens jouw voorkeur heeft en hoe ‘groot’ je hem dus maakt. Volgens de website is hij razendsnel, heeft hij hoge kwaliteit en heeft hij het hoogste aantal AF-punten voor perfect autofocus. Het LCD scherm is kantelbaar, er zit o.a. Wi-fi op de camera en vergeet de vele extra functies niet. Benieuwd naar de volledige lijst specificaties van deze Sony Alpha 6300 camera? Die vind je DOOR HIER TE KLIKKEN onder het kopje ‘specificaties’.

ff_review_camera_sony_a6300_systeemcamera_01

Deze mooie camera nam ik dus mee naar Mallorca, samen met de 24-70mm Carl Zeiss lens. Tijdens een vakantie kom je in verschillende omstandigheden waarbij je de camera aan een grondige test kunt onderwerpen. Zo ging ik diep onder de grond om grotten te bezichtigen, fotografeerde ik vanuit een rijdende bus, was er veel contrast door de felle zon én probeerde ik al het lekkere eten en drinken op de foto te zetten. Hieronder vind je mijn bevindingen:

Voordelen Sony Alpha 6300 systeemcamera
❤ De kwaliteit van de foto’s is onwijs goed, zelfs in situaties met moeilijk licht. Ik heb mijn spiegelreflex eigenlijk geen moment gemist en dat wil wat zeggen.
❤ Het design van de camera is fijn en hij is lekker licht en compact, ideaal voor op vakantie of op reis.
❤ De Wi-Fi functie is geweldig! Ik wilde foto’s meteen delen op Instagram, en ik heb nog nooit zo’n makkelijke Wi-Fi functie gezien. Je selecteert de foto’s op de camera, connect je camera met je telefoon of tablet via de app en vervolgens krijg je een QR code op het scherm van je camera. Scan deze met de app en je geselecteerde foto’s worden automatisch gekopieerd naar je telefoon/tablet!
❤ Het kantelbare LCD-scherm is fijn wanneer je over toeristen heen wilt fotograferen of juist een laag standpunt hebt uitgekozen voor een bepaalde foto.
❤ De camera heeft een systeem waardoor het LCD scherm uitschakelt en de zoeker aangaat wanneer je je oog naar de zoeker brengt. Heel fijn wanneer de zon fel schijnt, want dan zie je te weinig op het scherm.
❤ Fotografeer in RAW waardoor je je foto’s later makkelijk kunt bewerken zonder kwaliteit te verliezen.
❤ De bediening werkt heel makkelijk, je hoeft niet lang te zoeken voordat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt.
❤ De vele focuspunten zorgen ervoor dat je goed kunt scherpstellen waar je wilt.
❤ Er zijn veel accessoires en extra lenzen te koop, niet goedkoop, maar zeker de moeite waard als je veel op reis bent.
❤ De foto’s komen kleurrijk, contrastrijk en scherp uit je camera rollen, precies zoals het in werkelijkheid was en zoals je het over wilt brengen.

Nadelen Sony Alpha 6300 systeemcamera
❤ De aan/uit knop is heel gevoelig, hierdoor heb ik meerdere keren gehad dat mijn camera in mijn tas aan is gegaan waardoor de batterij half leeg was nog voordat ik een foto had gemaakt die dag. Hier moet je dus goed mee uitkijken!
❤ Omdat de camera met een grote(re) lens toch best zwaar wordt aan je nek is de camera strap eigenlijk te dun. Hierdoor snijdt hij in je nek en dat voelt niet prettig.
❤ Ik kon nergens een knop of instelling vinden om het display standaard uit te zetten. Dit gebruikt namelijk veel batterij terwijl ik toch liever door de zoeker kijk als ik een foto maak. Misschien zit het er wel op, maar dan hebben ze het goed verstopt bij Sony!

Meer informatie
De beste punten van deze camera? De kwaliteit (het belangrijkste natuurlijk), de zoeker (ideaal in de felle zon én gewoon fijn om hierdoor te kijken) én de perfecte Wi-Fi verbinding. Deze camera werkt zeker supersnel en heeft me nooit in de steek gelaten. Ik ben enthousiast! Helaas is hij niet het voordeligste in zijn soort. De Sony Alpha 6300 systeemcamera zonder lens, puur de body, is verkrijgbaar bij o.a. bol.com voor euro 1.299,-. Liever meteen een lens erbij? Inclusief 16-50mm kitlens betaal je voor deze Alpha 6300 euro 1.495,-. Wil je meer weten over deze camera? Neem dan een kijkje op de site van Sony!

De foto’s hieronder zijn door mij gemaakt met de Sony A6300

ff_mallorca_valldemossa_sony_a6300_fotografie_10
ff_mallorca_camera_sony_a6300_systeemcamera_01
ff_mallorca_camera_sony_a6300_systeemcamera_03
ff_mallorca_camera_sony_a6300_systeemcamera_04
ff_mallorca_camera_sony_a6300_systeemcamera_02
ff_mallorca_camera_sony_a6300_systeemcamera_05

5 reacties op “Review | Sony Alpha 6300 systeemcamera

  1. Super mooie foto’s <3. Ik ben dus altijd al benieuwd naar camera's met WiFi – nu dat zo bovenaan jouw lijstje staat, heb je me nog nieuwsgieriger gemaakt. Lijkt me heel handig!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *