Review | Mini-statiefje van Joby

Jarenlang loop ik op vakantie te prutsen met mijn compactcamera en/of systeemcamera wanneer ik foto’s wil maken waar je eigenlijk een statief voor nodig hebt. Foto’s met lange sluitertijd, groepsfoto’s, foto’s van af een heel laag perspectief, je komt zelf ook vast zulke situaties tegen. Gelukkig is daar een super simpele oplossing voor: de Joby Micro Hybrid Tripod! Een heel klein statiefje dat je onder je camera schoeft en waar je veel gemak van hebt.

Dit statiefje ontving ik via Degreef & Partner om te reviewen. Joby is het bedrijf dat o.a. GorillaPod als product heeft uitgebracht. Je weet wel, de statieven met die bolletjes die je kunt bewegen en om objecten heen kunt klemmen. Dat gaat met deze ‘GorillaPod Micro 800 Ministatief’ niet, maar stevig is hij zeker. De rubberen voetjes zorgen ervoor dat hij stabiel blijft staan op alle oppervlakken. Hij is speciaal bedoeld voor compactcamera’s en systeemcamera’s met een gewicht van 800 gram.

Hoe werkt het?
Het statiefje schroef je net als een normaal statief onder je camera, en als hij eenmaal vastzit hoef je hem eigenlijk niet meer los te halen. Je vouwt hem namelijk pas uit als je hem gaat gebruiken en hebt er dus geen last van als hij ingeklapt is. Dan is hij plat en steekt hij amper uit onder je camera. Wanneer je je camera neer wilt zetten vouw je de drie pootjes uit en plaats je de camera op de ondergrond. De ‘balhoofd’ van het statief zorgt ervoor dat je 360 graden rond kunt draaien en je camera 36 graden kunt kantelen. Zo vind je dus altijd de perfecte hoek voor je foto of video

FF_Joby_statief_micro-hybrid-tripod_review_01
FF_Joby_statief_micro-hybrid-tripod_review_06

Waar gebruik je het voor?
Toen ik hem aan mijn camera bevestigde was ik een beetje sceptisch. Want waarom zou je zo’n klein statiefje nodig hebben? Eenmaal onderweg kwam ik erachter dat het daadwerkelijk een heel nuttig accessoire is! Ik gebruikte hem in combinatie met de zelfontspanner om foto’s te maken waar ik zelf ook op stond. Selfies zijn leuk, maar soms wil je er iets verder op staan dan alleen je gezicht. ‘s Avonds of in een donkere omgeving met bijvoorbeeld een waterval is het leuk om foto’s met lange sluitertijd te maken en ook voor foto’s met hele lage perspectieven is het fijn om je camera gewoon neer te kunnen zetten om zo een goede compositie te maken.

Meer informatie
Het Joby Gorillapod Micro 800 ministatief kost euro 23,95, is gemaakt van aluminium en weegt maar 65 gram. Als je hem gevouwen hebt dan is hij maar 2,8 x 8,5 cm groot dus je merkt eigenlijk niet dat je een statief bij je hebt. Er is ook een versie speciaal voor je smartphone! Nog meer info kun je vinden op de pagina van Degreef & Partner.

Ik ben enthousiast en heb er veel plezier van gehad tijdens mijn vakantie. Heel goedkoop is hij niet, maar het is wat mij betreft zeker een goede aanvulling op je compactcamera of systeemcamera als je deze veel gebruikt.

FF_Joby_statief_micro-hybrid-tripod_review_07
Foto met lange sluitertijd, ideaal om vanaf een statiefje te kunnen maken.

FF_Joby_statief_micro-hybrid-tripod_review_08
Wil je dat iedereen met wie je op vakantie bent op de foto staat en is er niemand in de buurt die hem kan maken? De zelftimer werkt perfect in combinatie met dit statiefje!

FF_Joby_statief_micro-hybrid-tripod_review_09
Zelfs in het zwembad werkt hij perfect. Je camera blijft droog omdat hij net iets hoger staat.

5 reacties op “Review | Mini-statiefje van Joby

  1. Wat een ontzettend handig dingetje! Het feit dat je hem als het ware op kunt vouwen maakt het denk ik inderdaad nog handiger! Ik ga de webshop even een bezoekje brengen want dit ziet er echt onwijs handig uit!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *