Review | ASUS VivoMini PC, compact maar krachtig!

Jaar na jaar komen er nieuwe producten op de markt die het makkelijker maken om digitaal te werken. Zo worden computers steeds beter, sneller én compacter. Maak vandaag kennis met de ASUS VivoMini VM65N Mini PC en lees in dit artikel hoe hij je leven makkelijker maakt!

Waar je vroeger nog een gigantische kast met floppy-disk had staan (ja, dat is zeker nog van mijn tijd haha) heb je nu de zogenaamde Mini PC’s. Kleine maar hele krachtige computers die ook nog eens stijlvol zijn vormgegeven. En omdat ze zo compact zijn, zijn ze ook enorm multifunctioneel! Gebruik hem bijvoorbeeld op deze drie manieren:

ff_asus_vivomini_vm65n_minipc_review_03

Krachtige computer voor thuisgebruik
Afgelopen twee maanden stond deze ASUS VivoMini VM65N + prachtig groot ASUS ProArt PA329Q beeldscherm bij mij thuis zodat ik hem goed kon testen voordat ik er mijn mening over zou vormen. Omdat ik vorig jaar mijn Windows computer inruilde voor een iMac was het werken op Windows weer even wennen, maar dat was snel voorbij.

Ik besloot de VivoMini maar meteen flink te belasten en importeerde in één keer bijna 2.000 grote RAW bestanden die ik maakte tijdens het fotograferen van een musical. Deze foto’s zou ik hier gaan selecteren en bewerken. Ik was benieuwd naar de snelheid en grafische capaciteit van de computer en ik moet zeggen dat ik verrast ben! Ik heb geen moment hoeven wachten op de computer, hij deed naadloos wat ik van ‘m vroeg en dat maakte het bewerken van honderden foto’s goed te doen. Deze computer is dan ook ontworpen met gamers en bloggers/vloggers in het achterhoofd, maar is ook zeker geschikt voor fotografen en videografen. Om snel te kunnen werken met grote bestanden is het belangrijk dat de specificaties van de mini PC goed zijn, en dat is dus zeker het geval! Extra fijn was het beeldbewerken met de monitor die ik te leen had. Want dit gigantische scherm geeft kleuren goed weer, heeft een hoge resolutie waardoor details goed weergegeven worden en heeft Eye Care technologie, dit beschermt je ogen tegen schadelijk blauw licht. Daarnaast is het minder vermoeiend om lang naar je beeldscherm te kijken.

Omdat ik de computer tijdelijk in huis had stond hij op mijn eettafel. Maar omdat het zo’n klein kastje is neemt hij erg weinig ruimte in beslag. Dat is fijn, je hoeft dus geen groot bureau te hebben om met deze computer te kunnen werken, je koppelt hem makkelijk op iedere plek aan een beeldscherm.

ff_asus_vivomini_vm65n_minipc_review_02

Werken op meerdere locaties
Werk je veel op verschillende plekken maar is een laptop niet krachtig genoeg voor al je bestanden? Dan is deze mini PC misschien wel een uitkomst! Omdat hij erg compact is neem je hem makkelijk mee naar een andere locatie. Bijvoorbeeld van thuis naar je werk en andersom, van je ouderlijk huis naar je studentenkamer en weer terug, of misschien wel als je veel reist tussen je eigen huis en dat van je vriend? Sluit op iedere plek een beeldscherm, muis en toetsenbord aan en je kunt weer gewoon aan het werk met alle bestanden en programma’s die je altijd gebruikt. De Mini PC is dus eigenlijk een kruising tussen een vaste PC, een laptop én een externe harde schijf waardoor hij erg functioneel is.

Sluit hem aan op je TV!
Komen er vrienden langs en wil jij je vakantiefoto’s of filmpjes op groot beeld laten zien? Sluit de VivoMini VM65N dan aan op je TV en je speelt rechtstreeks je bestanden af op groot scherm. Er zijn zelfs twee speciale apps voor je smartphone of tablet waarmee je de computer in contact kunt brengen met je TV en zo rechtstreeks films, muziek of foto’s kunt afspelen op je TV. Zo gebruik je hem eigenlijk als soort media player. Handig toch? En omdat hij een mooi design heeft staat hij ook niet zo in de weg in of op je TV meubel.

ff_asus_vivomini_vm65n_minipc_review_04

Conclusie
Zoals ik al eerder in dit artikel vertelde was ik verrast door de kracht van deze Mini PC. Bewerken van veel grote bestanden ging moeiteloos en snel door de goede hardware. Daarnaast vind ik het echt een voordeel dat hij op veel verschillende manieren te gebruiken is. Waarom allemaal verschillende apparaten kopen als je er ook één kunt hebben die al het werk doet? Bedenk voor jezelf eens of het je zou helpen om je leven makkelijker te maken.

Meer informatie
De drie manieren hierboven waarop je de ASUS VivoMini VM65N Mini PC kunt gebruiken laten je zien hoe multifunctioneel hij is door zijn compacte design en krachtige hardware. En door z’n mooie design hoef je hem niet te verbergen. Alle exacte specificaties over deze Mini PC vind je op op de website van Asus, met nog veel meer uitleg over alle mogelijkheden. Helaas is dit model nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar er zijn wel diverse andere Mini PC’s te koop. Klik HIER om ze te bekijken.

VivoMini-VM65N_Banner_IIP_620x77

ff_asus_vivomini_vm65n_minipc_review_05

4 reacties op “Review | ASUS VivoMini PC, compact maar krachtig!

  1. Ik ben zelf geen liefhebber van kant-en-klare systemen (ik stel liever zelf mijn computer samen), maar ik kan me heel goed inbeelden dat dergelijke producten voor vele gebruikers erg handig zijn. Momenteel heb ik geen nood aan een nieuwe computer, maar volgend jaar zou ik wel mijn scherm willen vervangen. Dat scherm van Asus ziet er anders wel veelbelovend uit. Ik ga daar eens wat informatie over opzoeken 🙂

  2. Lijkt me op zich best handig, alleen zoals ik het nu begrijp moet je dan op de verschillende locaties dus wel steeds weer je toetsenbord, beeldscherm en muis etc. aansluiten? Die moet je daar dan dus al hebben staan lijkt mij. Of dat moet je ook steeds heen en weer meenemen… Ik vraag mezelf af of dat echt handig is. Ik zou dan zelf sneller neigen naar een laptop denk ik. 😛

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *