Meerdere foto’s plaatsten met Instagram Albums

Misschien heb je het al gezien in de app, tijdens de laatste update van Instagram is er namelijk iets nieuws aan toegevoegd. Je kunt nu meerdere foto’s als soort album plaatsten. Vandaag leg ik uit op welke manier je dit onder andere kunt gebruiken.

Je kunt nu tot 10 foto’s verwerken in één Instagram post. Alle foto’s zijn apart te bewerken maar je kunt er ook voor kiezen om hetzelfde filter over al je foto’s in het album heen te plaatsen. Lekker snel en handig om alles hetzelfde tintje te geven. En niet alleen foto’s kun je hier delen, combineer je foto’s met filmpjes en ‘Boomerang’-afbeeldingen.

Voor en Na foto’s laten zien
Wat mij de meest leuke manier lijkt voor het gebruiken van deze albums is dat je niet alleen het eindresultaat van je foto, maar ook het proces kunt laten zien. Bijvoorbeeld al door de bewerkte foto te plaatsten met daarnaast het originele beeld. Dan kunnen je volgers meteen zien hoe je beeld eruit zag toen hij uit de camera kwam rollen of voordat je er een instagram filtertje overheen gooide. Leuk dus dat je nog steeds het ‘perfecte plaatje’ kunt delen maar óók kunt laten zien dat het er helemaal niet zo perfect uit zag voordat je de foto wat bewerkte.

FF_instagram_albums_how-to-use-gebruiken_02

Achter de schermen
Heb je weer en wind moeten doorstaan om een foto te maken? Stond er een heel team omheen of heb je een uur moeten wachten voor dat perfecte moment? Alle foto’s die je ‘achter de schermen’ hebt gemaakt zijn ook leuk om aan het album toe te voegen! Dit kunnen ook foto’s zijn die je via Instagram Stories deelt.

Dagje weg
Ben je een dagje naar de dierentuin of pretpark? Dan heb je vast veel leuke foto’s! Waarschijnlijk ga je ze niet allemaal op je Instagram tijdlijn zetten, maar wil je wel het leukste beeld delen. Nu kun je naast dat leukste beeld dus ook nog wat andere foto’s delen zonder dat het je tijdlijn ‘verpest’ qua kleur of compositie!

Varianten van een foto
Heb je verschillende varianten van één foto gemaakt en wil je die niet als verschillende foto’s uploaden? Dan kun je ze nu mooi in een album zetten. Handig wanneer je (net als ik) vaak niet goed een keuze kunt maken! Je kunt ook als bijschrift van je album vragen welke foto mensen het mooiste vinden, leuk om zo te kijken of jouw voorkeur (de eerste foto die je ziet) ook de voorkeur heeft van je publiek!

Actiefoto’s
Maak jij wel eens foto’s waarbij het gaat om net die ene seconde van bijvoorbeeld een sportwedstrijd? Dan fotografeer je vaak snel meerdere beelden achter elkaar. Leuk is dan om die beelden in een Instagram Album te uploaden zodat je niet alleen het beslissende moment kunt delen maar ook hoe dit is ontstaan en hoe het net daarna eruitzag.

Wat vind jij van deze nieuwe update van Instagram? Ik vind het een leuke toevoeging en ga er binnenkort eens meer mee experimenteren!

6 reacties op “Meerdere foto’s plaatsten met Instagram Albums

  1. Ik zag het ook voorbij komen! En zat me al af te vragen waar ik het voor zou gebruiken… Maar dit zijn inderdaad goede ideeën. Fijn lijstje! 🙂

  2. het lukt mij niet om nu een album te plaatsen met 3 foto’s. Er staat een stukje tekst bij en ik heb meerdere personen getagd. Weten jullie hoe dit kan?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *