iPiccy | Gratis online fotobewerking

Gebruikte jij vaak PicMonkey om collage’s te maken of foto’s te bewerken? Dan heb je pech, want sinds kort moet je betalen voor deze online fotobewerking-dienst. Maar goed nieuws, probeer iPiccy eens! Deze site is gratis en heeft veel mogelijkheden en opties om mee aan de slag te gaan.

Op de homepage van iPiccy kun je kiezen voor drie verschillende opties:

Edit a photo
Door hier op te klikken kom je in de fotobewerking-tool, gewoon in de browser van je computer, laptop of ander apparaat. Hier heb je heel veel opties om je foto’s te bewerken. Van kleur, contrast en helderheid tot verschillende filters. Je kunt zelfs met lagen werken (net als bijvoorbeeld in Photoshop) waardoor het heel geavanceerd is. Pas je complete foto aan of focus je specifiek op één onderdeel in je foto, zo’n beetje alles is mogelijk. Zelfs gereedschappen als ‘liquify‘ en ‘dodge & burn‘ kun je hier gebruiken.

Wil je een portret bewerken? Dan zijn er ook nog verschillende extra mogelijkheden. Maak de huid wat egaler door pukkeltjes weg te poetsen, maak tanden net iets witter, voeg blosjes op de wangen toe… zelfs de kleur van je ogen kun je aanpassen met deze tool. Niet dat ik dit tabblad snel zou gebruiken, maar het is er wel mocht je zoiets zoeken.

Make a collage
Ik gebruikte PicMonkey eigenlijk alleen voor het maken van snelle collage’s voor op mijn blog. Datzelfde kun je doen bij iPiccy door op deze optie te klikken op de homepage. Kies uit verschillende sjablonen, voeg je foto’s toe en geef ze een plekje. Je kunt de details nog aanpassen zodat je afgeronde hoeken kunt toevoegen of de ruimte tussen de foto’s groter of kleiner kunt maken. Ideaal als je snel een strakke collage wilt maken!

Create a design
Wil je echt een ‘design’ maken met tekst, illustraties etc? Dan kun je deze optie eens proberen. Hier ben ik het minst enthousiast over omdat het eigenlijk nooit echt mooi kan worden wat je hier mee maakt. Je kunt ook hier in lagen werken en er zijn veel mogelijkheden, maar écht ontwerpen gaat niet in zo’n tool. Daar zul je toch Illustrator of InDesign voor nodig hebben.

Laten we het eens proberen!

Om eens te testen wat je er allemaal mee kunt doen selecteerde ik een originele onbewerkte foto om mee aan de slag te gaan. Ik had hem al eens bewerkt in Photoshop voor Instagram, dus eens kijken of ik zulke bewerkingen hier ook kan doen. Het doel: De foto wat warmer maken qua kleuren, wat lichter en helderder en wat meer contrast geven. En zoals je hieronder ziet gaat dat heel goed!


Verder heb ik ook nog wat van de andere opties uitgeprobeerd om te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s voorzien van andere kleurtinten, filters of lichtvlekken. Alles kun je met sliders aanpassen naar jouw voorkeur en ook qua dekking helemaal instellen. Super fijn als je iets net te opvallend vindt maar wel heel licht wilt gebruiken.
Ik ben in ieder geval enthousiast over deze gratis website waar je prima mee uit de voeten kunt als je zelf geen fotobewerking-software op je computer hebt staan. Gebruik het om je foto’s net wat te verbeteren voor je blog, Facebook of andere social media kanalen.

Test het zelf via ipiccy.com

6 reacties op “iPiccy | Gratis online fotobewerking

  1. Dit artikel komt precies op tijd! Ik was nog op zoek naar een gratis bewerk programma. Photoshop en Lightroom is nog een brug te ver voor deze beginner, dus ik ga deze zeker proberen!
    Bedankt!

  2. Dank je! Ik liep inderdaad ineens tegen de kosten bij PicMonkey aan en had nog geen goed alternatief gevonden. Deze is perfect!

  3. Leuk! Lijkt best veel op picmonkey zo te zien! 🙂 Ik gebruik al jaren picmonkey (en betaal er ook al jaren voor als premium member) dus had niet eens gemerkt dat iedereen er nu voor moest betalen! Ik blijf bij picmonkey maar kan me voorstellen dat mensen overstappen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *