Geef je muren een make-over!

Ik vind het zo leuk om met mijn interieur bezig te zijn! Een nieuwe eyecatcher kan meteen een heel verschil maken. Daarom experimenteer ik graag (digitaal) met verschillende ideeën voordat ik daadwerkelijk mijn hele interieur om ga gooien. Vandaag laat ik zien wat je allemaal met je muren kunt doen!

Fotobehang
Iets wat je regelmatig ziet op alle mooie Pinterest plaatjes is fotobehang. Een oogverblindend mooie foto helemaal opgeblazen op je volledige muur. Niet iedere foto is hiervoor geschikt, maar als je de juiste foto kiest ben je verkocht.

Ik probeerde verschillende foto’s uit en kwam al snel tot de conclusie dat je foto niet te druk moet zijn. Rustige kleuren (of zwart-wit) die goed bij de rest van je interieur passen doen het goed. Ik ben persoonlijk helemaal verliefde op de foto’s hieronder die ik in mijn woonkamer heb gemonteerd. Vooral die van het strand, want dat is sowieso één van mijn favoriete plekken op de wereld.

fotobehang, strand, paardenbloemen
Groter: links & rechts

Je kunt ook kiezen voor fotobehang met patroontjes, dat is een minder grote overgang en kan ook heel leuk staan. Vooral als je houdt van een moderne en strakke inrichting, maar er zijn ook veel patronen die juist wat expressiever zijn of goed bij andere stijlen passen!

Stickers
Als ik aan stickers denk, denk ik al snel aan lelijke witte platen met een illustratie erop. Maar dat hoeft helemaal niet! Er zijn veel leuke stickers te krijgen die je op verschillende materialen af kunt laten drukken. Zelfs op glasfolie waardoor je bijvoorbeeld je douchedeur of een raam kunt beplakken met de sticker.

Hieronder heb ik twee muurstickers in mijn woonkamer verwerkt. Zeker wanneer je je muur een kleurtje schildert geeft het een extra leuk effect. De vogels vind ik erg subtiel op deze manier!

muursticker, wereldkaart, vogels, aquarel
Groter: links & rechts

Posters & prints op canvas, aluminium of plexiglas
Wil je niet meteen rigoureus te werk gaan? Dan kun je natuurlijk altijd een print bestellen op materiaal dat past bij jouw interieur en jouw wensen. Kies bijvoorbeeld één grote print. Meerdere kleine prints die je als collage ophangt óf ga voor een 2-leuk, 3-luik of 4-luik.

Bij bijvoorbeeld een 4-luik zoals hieronder wordt een foto opgedeeld in vier delen. Je bepaalt zelf hoe groot deze delen zijn en of ze allemaal gelijk zijn of wisselen qua formaat. Zo maak je van je mooiste foto een echt kunstwerk en het ziet er meteen heel speels en dynamisch uit. Zeker de moeite waard om eens naar te kijken!

foto op canvas, vierluik, hangmat, pauwenveren
Groter: links & rechts

Bij de online webshop van PIXERS.nl kun je snel en makkelijk jouw foto verwerken in een print op al deze materialen. Maar je kunt ook kiezen uit 1 van de 30 miljoen beelden die ze zelf in hun archief hebben. Zo is er altijd wel een beeld dat perfect in jouw ruimte past.

Krijg jij al kriebels om zelf aan de slag te gaan? Ik wel!

6 reacties op “Geef je muren een make-over!

  1. De foto van het strand vind ik erg mooi als fotobehang. Heel rustgevend, maar het geeft ook veel meer ruimte in de kamer. Alsof je zo over de bank kon klimmen om het strand op te gaan.
    Ook het vierluik is erg mooi. Alsof je door een raam naar buiten staat te kijken naar die hangmat. Heel leuk gedaan!

    1. Haha, ja ik vind dat fotobehang ook erg leuk. Zou ik nog wel eens mee willen experimenteren in het echt, in plaats van alleen digitaal 🙂

  2. Wat een superleuke ideeën! Ze zijn ieder op hun eigen manier heel mooi. Plak je de wand zoals met behang of op een andere manier? Ik ben nl. niet goed in behangen 🙂

    1. Je kunt het op verschillende soorten ondergronden bedrukken. Maar als je er echt een complete muur mee wilt vullen dan zijn het altijd stroken van max. 100 cm breed. Dus dan is het altijd een soort behangen wat je moet doen inderdaad. Misschien iemand daar voor inschakelen die het wel goed kan 😉

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *