Voor het eerst naar een InstaMeet

Instagram is mijn favoriete sociale medium om op te kijken en zelf foto’s op te delen. Daarom vind ik events zoals een InstaMeet of InstaWalk ook zo interessant. Ik was nog nooit bij eentje aanwezig geweest, tot een paar weken geleden. Toen ging ik namelijk naar Amsterdam voor een InstaMeet bij Canon.

De InstaMeet van Canon op zaterdag 10 juni was openbaar. Als je wilde komen kon je een berichtje naar ze sturen via Instagram om je aan te melden. Het leek me al leuk en toen ik een berichtje van vriendinnetje Vera van Franje design kreeg met de vraag of ik ging, wist ik het zeker. En zodoende zaten we die ochtends samen in de trein naar Amsterdam om er een leuke en leerzame dag van te maken!

Na een paar uur door de binnenstad van Amsterdam te hebben gelopen en lekker te hebben geluncht werd het tijd om naar de InstaMeet-locatie te gaan. Dit was aan de andere kant van het Centraal station, dus ik ging voor het eerst van mijn leven met het pontje naar Amsterdam Noord. Het duurt maar 5 minuten, maar toch vond ik het leuk haha. Ik houd van water en bootjes. Zoals altijd waren we veel te vroeg en dus bleven we nog even in het zonnetje voor het gebouw zitten waar de InstaMeet was. Toen het acceptabel was om naar binnen te gaan liepen we het gebouw binnen en werden we richting de ruimte gestuurd. Er waren al wat mensen en we hebben een tijdje staan kletsen tot om 17.00 uur het event echt van start ging.

Na het welkomstwoord van Canon werd het woord gegeven aan Ahmet Polat, Fotograaf des Vaderlands 2015 en gespecialiseerd in het vertellen van verhalen middels zijn foto’s. En dat kwam mooi uit aangezien het thema van het event ‘Live for the story’ was. Ik had Ahmet al eens eerder ontmoet, tijdens het Urban-event van Canon, dus ik wist al een beetje wat hij deed. Maar ondanks de voorkennis was het interessant om zijn verhaal te horen en de tips in me op te nemen. Want na zijn presentatie en lekker eten was het tijd om zelf op pad te gaan.

Live for the story
Het doel van de avond: foto’s maken met een verhaal. Binnen dat doel besloten Vera en ik om gewoon naar buiten te gaan en te kijken wat we tegen zouden komen. Omdat Vera illustraties maakt besloten we voor haar Instagram account foto’s te maken waarbij we haar illustraties zouden integreren met de omgeving. Maar omdat we ze niet konden printen werden het illustraties op een mobiel. Leuk om te ‘roeien met de riemen die je hebt’ en compleet zonder voorbereiding op pad te gaan! Ik maakte foto’s van vanalles wat ik om me heen zag, maar raakte al snel geïnspireerd door een gebouw met veel verschillende vormen. Vera zei voor de grap ‘zal ik eens kijken of ik een vorm kan volgen met mijn lichaam?’. Niet veel later stonden ze voor mij model waarbij ze meerdere keren in moeilijke houdingen moet staan en haar best deed niet om te vallen.

Hoewel de dag bewolkt begon was het ‘s avonds heerlijk weer. Toen we klaar waren met fotograferen liepen we terug naar de locatie van het Event om de foto’s op onze telefoons te zetten, te bewerken én te uploaden op Instagram. Het is natuurlijk niet voor niets een InstaMeet. Gelukkig heeft mijn camera Wi-Fi, want ik was vergeten mijn Eye-Fi geheugenkaartje mee te nemen. Iedereen druppelde langzaam binnen en in doodse stilte werden de foto’s geselecteerd en geupload. Na een tijdje waren steeds meer mensen klaar en begon het weer rumoeriger te worden. Iedereen begon op de #liveforthestory te kijken om te zien wat voor foto’s iedereen had gemaakt. Super leuk om te zien hoe divers het eindresultaat is terwijl je allemaal op dezelfde plek bent!

Aan het eind van het event werd er een prijs uitgereikt aan één van de Instagrammers wiens foto het beste aan de opdracht heeft voldaan. En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Opnieuw met het pontje over terwijl de zon onder ging en alles er prachtig uit zag. Het was een erg leuke dag!

Foto’s van Vera

Did some experiments on #storytelling with @fotografille at the @canonnederland Instameet today.

Een bericht gedeeld door Vera Bertens | franje design (@verabertens) op

Leuke weetjes

❤ Dit was de eerste keer dat ik de WiFi functie op mijn spiegelreflex camera gebruikte! Normaal zet ik de foto’s altijd eerst op mijn computer voordat ik er iets mee doe.
❤ Ondanks dat je misschien niemand op zo’n event kent heb je allemaal iets gemeen: een passie voor fotograferen en Instagrammen. Je vindt dus altijd wel iemand om mee te kletsen.
❤ Humberto Tan was ook aanwezig, leuk om te zien dat hij ook na zijn deelname aan ‘Het Perfecte Plaatje’ is blijven fotograferen. Ik weet dat hij dit daarvoor ook al deed, maar nu volgens mij wel nog actiever!
❤ Er was nog een BN’er op de InstaMeet, namelijk Owen Schumacher. Het duurde even voordat ik door had waar ik hem van kende haha.

Reactie op “Voor het eerst naar een InstaMeet

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *