Fotoverslag | InstaMeet Tilburgse Kermis!

Afgelopen woensdag was het zover, samen met Citymarketing Tilburg en Tilburg.com organiseerden we de eerste InstaMeet op de Tilburgse Kermis. En wat was het leuk! Vandaag laat ik jullie door middel van een fotoverslag zien hoe de avond verliep, dus kijk mee!

Teamwork makes the dream work!
Al jaren had ik de droom om een fotografie-event te organiseren. Begin dit jaar besloot ik dat het tijd was om hier actief mee aan de slag te gaan en via VisitBrabant kwam ik bij Citymarketing Tilburg terecht. Daar vertelde ik over mijn ideeën en al brainstormend ontstond het plan om een InstaMeet tijdens de Tilburgse Kermis te organiseren. Een aantal avonden zat ik achter mijn computer om het plan meer vorm te geven en hoe meer er geregeld werd hoe enthousiaster ik werd. De weken vlogen voorbij en voor ik het wist was er nog maar een week te gaan voordat de Kermis van start zou gaan. Alle belangrijke onderdelen van de InstaMeet stonden vast dus toen kwam het belangrijkste: deelnemers uitnodigen!

Komt er wel iemand?
Hoewel ik geen stress voelde was die er onbewust toch. Ik droomde dagen achter elkaar dat er niemand kwam opdagen en dat alles fout zou gaan. Gelukkig werd er onwijs positief en enthousiast gereageerd op de diverse oproepen via Tilburg.com en Fotografille om deelnemers te werven. Buiten het werven werden er ook mensen direct uitgenodigd die goed bij dit event zouden passen. De Excel-lijst liep snel vol en we besloten te stoppen bij 40 aanmeldingen omdat we meer niet kwijt konden. Fijn om te zien dat het programma inspirerend was waardoor mensen uit heel Nederland besloten te komen.

Time for some action
Met gezonde spanning verliet ik woensdag om 15.30 uur mijn werk en reed ik meteen door naar het centrum van Tilburg. Ik parkeerde de auto en waggelde met een gigantische doos met 40 statieven richting het Mercure Hotel waar de InstaMeet plaatsvond. Eenmaal aangekomen bij de vergaderzaal zag ik 40 stoeltjes met allemaal een goodiebag! Het uur dat volgde vloog voorbij! Ik liep tientallen keren op en neer naar de receptie om dingen te regelen, bekeek de beste fotografie-plekken op het dak van Mercure voor tijdens de zonsondergang, pakte statieven uit en hing printjes met de hashtags op. Tegen 17.15 uur kwamen de eerste deelnemers binnen en een half uur later was de ruimte gezellig gevuld met allemaal fotografie-liefhebbers!Ben Smit van Citymarketing Tilburg deed de introductie en gaf vervolgens het woord aan de eerste spreker van de avond, fotograaf Camiel Donders. Camiel gaf een workshop over de basis van fotografie en ging vervolgens verder met specifiekere informatie over fotograferen met een lange sluitertijd. Zeker een techniek die goed van pas kan komen wanneer het donker begint te worden op de kermis! Workshop twee ging over ‘fotograferen voor Instagram’ werd gegeven door fotograaf en hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro, Jasper van Bladel. Na dit uurtje in de schoolbanken werd het tijd voor de Instagrammers om zelf aan de slag te gaan!
Mooie prijzen te winnen
De ‘spelregels’ van de avond werden nog kort toegelicht. Er viel namelijk heel wat te winnen deze avond! De mooiste foto kreeg namelijk een Instax camera en cadeaupakket ter waarde van €250,-, samengesteld door HEMA. Daarnaast was er voor de 15 beste foto’s ook nog een mooie prijs te verdienen: een cadeaubon van HEMA voor het maken van een fotoalbum! Ik leende verschillende Joby Gorillapod statieven uit die gesponsord waren door Degreef & Partner aan mensen die interesse hadden om het fotograferen met lange sluitertijd uit te proberen. En KermisFM, het platform met uitzendingen over de Tilburgse Kermis via radio en TV, kwam ook nog even langs om te kijken hoe het er aan toe ging bij de InstaMeet.

#InstaMeetTK
Terwijl de Instagram-fotografen op pad waren bespraken Ben, Camiel, Jasper en ik het vervolg van de avond. De tijd vloog voorbij en voor we het wisten kwamen de eerste deelnemers weer terug om hun foto’s te bewerken en te uploaden. Er werd gekletst, gelachen, opbouwende kritiek gegeven maar het was er vooral rustig omdat iedereen gefocust bezig was met het bewerken van zijn of haar foto’s. Op de speciale hashtag #InstaMeetTK kwamen meer en meer foto’s te staan die allemaal duidelijk in de stijlen van de fotografen waren. Zo tof om te zien dat er zoveel verschillende beelden kunnen ontstaan op dezelfde locatie!Tromgeroffel…. wie is de winnaar?
De deelnemers die tevreden waren met de beelden die ze online hadden gezet konden naar de bar van het Mercure Hotel voor een borrel met hapjes en drankjes. Toen iedereen bij de borrel was aangeschoven werd het tijd voor Jasper, Camiel en mij om de kritische jury uit te hangen. We bekeken iedere foto en gaven eerst alle foto’s die we goed vonden één ster. Uit deze selectie gingen we door met het selecteren van foto’s die volgens ons twee sterren verdienden (de 15 winnaars van de HEMA cadeaukaart) en uiteindelijk kozen we de absolute winnaar van de avond door middel van het geven van drie sterren. Het was een pittige opgave!

Omdat het jureren van de foto’s meer tijd in beslag nam dan we hadden verwacht waren de deelnemers alvast het dak van Mercure op gegaan om daar nog wat toffe foto’s te maken van de Tilburgse Kermis tijdens zonsondergang. Van zon was helaas geen spraken, maar dat mocht de pret niet drukken. De felgekleurde lampjes van alle attracties deden hun werk en er werd flink gefotografeerd met alle tips over lange sluitertijden in het achterhoofd.

Gewapend met laptop en prijzen liepen we naar de bar om de winnaars bekend te maken. De spanning steeg bij iedere foto die werd getoond en nadat de 15 winnaars van de tweede prijs bekend waren mocht Kirsten naar voren komen. Kirsten won de hoofdprijs met haar prachtige foto!

Expositie van de foto’s in het Dwaalgebied!
De InstaMeet was hiermee ten einde gekomen, maar er was nog iets heel leuks geregeld voor alle enthousiaste deelnemers. Iedereen kon namelijk zijn of haar mooiste foto insturen voor 10.00 uur ‘s ochtends de volgende dag om deel te nemen aan een expositie. De foto’s zijn afgedrukt op A2 formaat en hangen in het Dwaalgebied van Tilburg! Hier ga ik nog een apart artikel over schrijven, dus houd mijn blog in de gaten :).

Mooie dag
Zoals je misschien al merkt aan het artikel ben ik super blij met hoe de avond is verlopen. Er was een grote diversiteit aan deelnemers maar iedereen heeft z’n best gedaan en is tot het uiterste gegaan voor die ene perfecte plaat. Dit enthousiasme waardeer ik enorm en het doet me goed om onder de Instagram foto’s maar ook op blogs en andere social media platformen te lezen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad! Naar mijn idee is deze eerste InstaMeet op de Tilburgse Kermis een succes geweest en ik ben blij dat ik de stap heb genomen om mijn droom werkelijkheid te laten worden. Nogmaals dank aan alle deelnemers én natuurlijk aan de mede-organisatoren, workshop fotografen en sponsoren om de InstaMeet mogelijk te maken.

Hieronder volgen nog een aantal foto’s die tijdens de InstaMeet zijn gemaakt! Welke foto heeft jouw voorkeur?

Een bericht gedeeld door Hans013 (@hans013) op

Een bericht gedeeld door Denise (@xoxodenise) op

10 reacties op “Fotoverslag | InstaMeet Tilburgse Kermis!

  1. Wauw, wat een prachtige foto’s zijn er geschoten! En wat mag je trots zijn, dat het zo’n succesvol evenement is geworden. Zo trots ben ik ook, op Kirsten, m’n nichtje! Geweldig! 😀

  2. Bizar dat een rokende man kennelijk t beeld van de kermis het beste weer geeft, de overige foto’s vind ik overigens wel mooi!

  3. Ik ben zo blij dat ik op het laatste moment ook mocht komen.
    Ik had dit voor geen goud willen missen !
    Nogmaals super bedankt Evelien voor deze top avond & voor de leuke foto samen met Camiel en Jasper 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *