5 jaar Fotografille!

Vandaag, op Tweede Kerstdag, is het extra feest in huize ‘Fotografille’, vandaag bestaat mijn blog namelijk precies 5 jaar! Vijf jaar geleden besloot ik om meer te gaan fotograferen en dit te gaan delen. En zo is mijn kleine plekje op het internet de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf waar ik best trots op ben. In dit artikel deel ik wat leuke momenten van afgelopen jaren!

Natuurlijk wil ik jullie onwijs bedanken voor jullie bezoekjes aan mijn blog, enthousiasme bij artikelen, tutorials en DIY’s, goede tips en feedback, leuke mailtjes en alle leuke dingen die jullie me toesturen of achterlaten op social media! Ik vind het echt heel bijzonder dat ik te horen krijg dat ik mensen inspireer om aan de slag te gaan met fotografie of help om hun fotografie verder te ontwikkelen. Daarnaast vind ik het gewoon heel leuk om contact met jullie te hebben en het idee te krijgen dat ik niet alleen maar informatie zend maar ook echt gesprekken kan aangaan. Door jullie heb ik veel van onderstaande leuke en bijzondere momenten mee mogen maken, dus ik kan jullie niet genoeg bedanken!

FF_fotografille_5-jaar_verjaardag_03

Datum Bijzonder moment
26 december 2010 Eerste artikel op www.evelienoerlemans.nl/blog waarin ik mijn 52 weken project aankondigde!
3 juli 2011 Omdat ik bloggen op mijn eigen naam niet handig vond verzon ik samen met mijn broertje de naam ‘Fotografille’. Een half jaar nadat ik begon met bloggen ging ik over naar een ander domein en ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan!
28 juli 2011 Niet veel later kondigde ik mijn eerste fotowedstrijd aan! Grappig om te bedenken dat er inmiddels al negen edities zijn geweest en de tiende op komst is in het nieuwe jaar.
26 september 2011 In september 2011 kwam er voor het eerst een ‘spotlight artikel’ online waarin ik een bezoeker over haar fotografie laat vertellen. Leuk om te zien dat er nog steeds aanmeldingen komen voor deze serie artikelen!
22 januari 2012 Dit was een erg belangrijke dag uit de Fotografille-geschiedenis. Annemerel schreef namelijk een artikel over Fotografille op Girlscene en de bijna 5.000 unieke bezoekers die die dag op mijn blog kwamen zorgde voor een piek die nooit meer is geëvenaard.
11 maart 2012 In het voorjaar van 2012 startte ik mijn Youtube-kanaal. Huh? Ik wist niet dat je die had? Klopt, ik doe hier eigenlijk veel te weinig mee, maar er staan wel wat nuttige filmpjes op! Mijn eerste filmpje gaat over het fotograferen met een draadloze afstandsbediening 🙂
30 december 2012 Toen het 52 weken project klaar was wilde ik iets anders gaan doen. Opnieuw met zelfportretten, maar dan minder extreem. Ik bedacht het ABC-project waar ik helaas nog steeds niet klaar mee ben.
26 januari 2013 Eind 2012 kreeg ik de vraag of ik een week lang voor VROUW van de Telegraaf wilde bloggen. Natuurlijk! In januari was het zo ver, en ik vond het super leuk om te doen.
18 maart 2013 Fotografille kreeg voor het eerst eigen visitekaartjes. Handig om uit te geven op evenementen aan mensen die interesse hebben om samen te werken!
27 april 2013 In april fotografeerde ik voor het eerst op de Beautygloss Party van Mascha. Ik vond het onwijs leuk om te doen en vooral heel bizar om mee te maken dat er zo veel meiden op zo’n event af komen.
19 november 2013 November 2013 was de eerste keer dat ik naar een fotografie gerelateerd persevenement ging! Ik had wel eerder uitnodigingen gekregen maar in verband met mijn werk kon ik daar dan niet heen. Dit eerste evenement was van Canon tijdens GLOW in Eindhoven en ik was best wel zenuwachtig omdat ik niemand kende en geen flauw idee had wat me te wachten stond. Gelukkig was het erg leuk en kijk ik er met veel plezier op terug!
12 maart 2014 Zelfs sta ik bijna nooit voor de lens (behalve als ik zelfportretten maak natuurlijk), maar voor het evenement van G-Technology maakte ik graag een uitzondering. De wereldberoemde fotografe Dixie Dixon kwam namelijk naar Nederland en zou na haar presentatie over de producten van G-Technology fotoshoots met de pers doen. Ik was samen met nog een paar bloggers en het was super raar om ineens als ‘model’ op straat te staan. Maar ik ben nog steeds blij met de foto’s die ze van mij maakte, dus het was het waard!
1 april 2014 De eerste 1 april grap hield ik in 2014, ik maakte jullie namelijk wijs dat ik een tatoeage had laten zetten met het logo van Fotografille! Blijkbaar was mijn grap geslaagd, want hij haalde zelfs Teske haar blog
30 juni 2014 Misschien wel de gaafste publicatie van Fotografille in een tijdschrift was in de VakantieJAN. Daar schreef ik namelijk fotografietips voor om beter te fotograferen met je smartphone. Heel gaaf om in zo’n groots magazine in de winkels te liggen. Ik kreeg er verschillende opmerkingen over van mensen die ik kende, zelfs een uit het oog verloren oud-klasgenootje stuurde een berichtje! En ik kreeg er ook nog een paar fotografie-aanvragen door. Leuk!
12 september 2014 Al een hele tijd had ik het idee om een fotoweek te organiseren, en in september 2014 was het eindelijk zo ver! De eerste Fotoweek was een feit.
17 december 2014 Na de gewone fotoweek volgde er een speciale Serious Request editie tijdens het Glazen Huis. Daarvoor doneerde ik uiteindelijk 150 euro voor het goede doel.
9 maart 2015 Het is zo tof om in tijdschriften te staan! Zo stond ik begin dit jaar in Libelle. Zelfs mijn oude buurvrouw had me gespot en vertelde enthousiast tegen mijn ouders dat ze me in dit tijdschrift zag staan.
14 juni 2015 Mijn oude layout had ik al heel wat jaren en was ik beu, daarom ging ik over op een nieuwe strakkere en vooral gebruiksvriendelijke (ook voor mobiel) versie. Het kostte wat uurtjes maar in juni stond de nieuwe (huidige dus) layout online!

FF_5jaar_fotografille_overzicht_01

Eigenlijk besefte ik pas echt hoeveel leuke dingen ik heb meegemaakt in afgelopen vijf jaar op blog-gebied toen ik dit overzicht aan het maken was. Het is namelijk maar een heel klein onderdeel van alle leuke momenten die ik op kon noemen! De jaren vliegen voorbij en ondanks dat ik vaak de tijd mis om echt met mijn blog te doen wat ik eigenlijk in mijn hoofd heb zitten komen er zeker weer wat leuke nieuwe dingen aan. Hopelijk verveel ik jullie nog lang niet. Heb je tips of opmerkingen? Dan kun je die natuurlijk altijd bij de comments plaatsen!

FF_fotografille_5-jaar_verjaardag_01

30 reacties op “5 jaar Fotografille!

 1. Gefeliciteerd met het jubileum Evelien! 😀 Mooie afsluiter van het jaar 2015 ook. Ben benieuwd naar al je ideeën en de blogartikelen die nog mogen komen. Liefs, Charelle

 2. Gefeliciteerd Evelien!

  Ik vind je Blog geweldig!

  Ik fotografeer zelf ook en zit op de fotovakschool waar ik leer voor vakfotograaf.
  Regelmatig noem ik je naam bij mijn leraren en medestudenten 😉 Ik leer namelijk heel veel van je en inderdaad je inspireert me enorm! Dank hier voor!
  Hele fijne dag!

  Groetjes Jolanda

 3. Wat een super mooie hoogtepunten!
  Ik volg je blog nu al een redelijke tijd en je bent echt een fotografie maar ook zeker een blog voorbeeld geworden! Door jouw leuke tips ben ik nog handiger met mijn camera maar ook zeker met Photoshop geworden!
  Ik hoop op nog vele jaren!
  Be Proud:)!

 4. Van harte gefeliciteerd! Wat heb je veel leuke dingen mogen doen! Bedankt voor al je artikelen, inspiratie en tips, ik lees je blog altijd met veel plezier en interesse. Dus keep up the good work 😄.

 5. Jaa! Gefeliciteerd! Jouw site is qua fotografietips vaak mijn first go waar ik even op zoek of je daar al toevallig iets over geschreven hebt. Lekker door blijven gaan! 🙂

 6. Proficiat met ‘t 5-jarig bestaan van je blog. ‘k Volg je nog niet zo lang, dus heb ‘k even de tijd genomen om al die momenten die je opsomde grondig te bekijken 😉

 7. Als eerst wil ik je feliciteren met het vijf jarig bestaan! En wat doe je het leuk! Wanneer ik iets wil leren over fotografie neem ik altijd een bezoekje aan jouw site. En dit doet me ook heel veel vreugd.
  Wat leuk om te zien wat je allemaal hebt bereikt in deze vijf jaar! Je verdiend het echt!

  Veel liefs,
  Maxine

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *