4 jaar Fotografille!

FF_fotografille_4jaar_verjaardag_cupcake_muffin_sterretjes_01
Hieperdepiep, Hoera! Vandaag is Fotografille jarig, reden voor een feestje dus! Ongelofelijk dat ik al 4 jaar lang zo veel tijd en energie in dit kleine stukje van het web steek en er zoveel leuke dingen en mooie kansen door jullie voor terug krijg.

En dan te bedenken dat ik eigenlijk puur een plekje op het web wilde om mijn fotografie op te zetten en daar reacties op te krijgen. Dat groeide dus uit tot een persoonlijke fotografieblog met over de 900 artikelen. Een bedankje aan jullie is vandaag dus wel op z’n plaats. Niet alleen voor het langskomen en het lezen van de artikelen. Ook voor alle reacties, mailtjes, tweets, inzendingen voor (foto)wedstrijden, tips, kritische noten etc.! Zonder bezoekers geen blog (tenminste, dan had ik het geen 4 jaar volgehouden denk ik), dus groot applaus!

Zoals ieder jaar probeer ik een leuke feestelijke foto te maken voor bij het artikel. Dit jaar wilde ik eens testen wat sterretjes doen op de foto! Daarom kocht ik een muffin, versierde ik hem met een roze topping, strooide ik hier discodip overheen en plaatste als laatste het sterretje in de muffin. Hoewel de verpakking zegt dat je hem niet binnen af mag steken was ik eigenwijs genoeg om dat wél te doen. Eerst ‘droog’ oefenen met de foto en toen de instellingen helemaal goed waren kon het sterretje aangestoken worden. De eerste vonk verbrandde al een paillette, maar verder is er gelukkig niets in brand gevlogen haha. Je moet wat over hebben voor een feestelijke foto!

FF_fotografille_4jaar_verjaardag_cupcake_muffin_sterretjes_02

De foto’s maakte ik op ISO 200 met een diafragma-opening van F2.8 en een sluitertijd van 1/15e seconde. Hiervoor gebruikte ik mijn Canon 24-70mm lens die tot diafragma f2.8 kan (hij stond dus helemaal open) en mijn Canon EOS 50D.

Een hele fijne tweede kerstdag gewenst en ik hoop dat jullie me nog niet beu zijn na 4 jaar. Ik ben er in ieder geval nog lang niet klaar mee!

FF_fotografille_4jaar_verjaardag_cupcake_muffin_sterretjes

22 reacties op “4 jaar Fotografille!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *