Zwart-wit fotografie in de dierentuin van Antwerpen

Een dagje weg naar een pretpark of dierentuin vind ik altijd leuk, laatst ging ik samen met mijn ouders en broertje naar ZOO Antwerpen. We hadden een leuke dag en ik vind het een hele mooie dierentuin die zeker de moeite waard is om eens te bekijken. Natuurlijk nam ik mijn camera mee, en ik besloot de foto’s eens zwart-wit te maken. Kijk mee!

ZOO Antwerpen bestaat al sinds 1843 en hij ligt midden in het centrum van Antwerpen (België), pal naast het centraal station. Desondanks is hij behoorlijk groot en is er veel te zien. De dieren zitten allemaal vrij dichtbij dus je kunt er ook goed fotograferen, zelfs door de kooien van de vogels heen kon ik nog prima uit de voeten.

Ik heb ervoor gekozen om de foto’s om te zetten in zwart-wit omdat de kleuren zo minder afleiden en het echt om de vorm en de blik van de dieren gaat. Het blijft bijzonder om ze van zo dichtbij te zien, te fotograferen en te observeren! Toen ik eenmaal thuis was en mijn foto’s op de computer zette was ik blij verrast. Dieren doen nooit wat je zou willen, dus het is echt grotendeels geluk hebben of je een goede foto kunt maken. Maar ik ben best goed geslaagd al zeg ik het zelf!

Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt met mijn Canon EOS 6D body met Canon EF 70-200mm f/2.8 lens. Ideaal om in dierentuinen te fotograferen omdat je lekker dichtbij kunt komen door de 200mm én door de f2.8 krijg je veel onscherpte. Hierdoor vallen lelijke hekwerken of tralies niet meer op in je foto’s. Je krijgt er wel spierpijn van omdat hij zo zwaar is, maar dat moet je maar overhebben voor mooie foto’s ;).

Fotografeer jij weleens dieren in een dierentuin? Zo ja, welke dierentuin is je favoriet?


13 reacties op “Zwart-wit fotografie in de dierentuin van Antwerpen

 1. Wat een prachtige foto’s!!! Ik ga zelf voornamelijk naar Burgers Zoo, altijd leuke met de kleine nichtjes. Ik neem volgende ook zeker mijn camera mee. Je foto’s zijn zo mooi! Liefs

 2. Oh Evelien, hoe krijg je het toch voor elkaar?
  Staan die beesten allemaal zo stil en netjes voor je te poseren.. dit lukt mij nooit.

  Is het een idee om bij de foto’s de metadata neer te zetten?

  1. Vooral een beetje geduld hebben en wat geluk helpt ook mee. En snel zijn! Want als ze iets doen wat je wilt vastleggen dan moet je meteen klikken anders is het moment alweer voorbij.

   Goed idee! Ik ga kijken of ik het nog toe kan voegen, en anders voor de volgende keer :).

 3. Jaaaa!!! Ik heb een abonnement op de zoo van Antwerpen en ik ga er nooit naartoe zonder fototoestel! Ik fotografeer vooral graag de pelikanen, de zebra’s en de flamingo’s.

 4. Heel prachtige foto’s! Als je had gezegd dat deze foto’s in het wild waren genomen, had ik het ook zo geloofd:) Ik heb afgelopen zomer in Blijdorp Rotterdam gewerkt, dus ik heb mijn portie dierentuinbezoeken voorlopig wel gehad, hahah.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *