Malta fotografie | Marsaxlokk & de Blauwe Grot

Stukje voor stukje hebben jullie iedere dag van mijn vakantie op Malta kunnen zien. En nu is het tijd voor het laatste stukje, de laatste dag waarin we een excursie gingen doen naar Marsaxlokk en de Blauwe Grot. Deze excursie wordt expres op zondag gehouden omdat er dan een grote markt is in het vissersdorpje Marsaxlokk. De foto’s en verhalen die ik in mijn ANWB reisgids zag zorgde ervoor dat we dit niet mochten missen, en dus stonden we ‘s ochtends vroeg klaar om met de bus opgehaald te worden.

In mijn eerdere artikelen las je over de hoofdstad Valletta, de ‘stille stad’ Mdina en het naastgelegen stadje Rabat, de jeepsafari en boottocht naar Gozo & Comino de relaxdag op de Golden Bay en een boottocht door de Grand Harbour in Valletta. We hebben dus niet stilgezeten en zagen die dagen bijna alle belangrijke dingen op het eiland. Het laatste wat we nog wilde doen was de excursie naar Marsaxlokk en de Blauwe Grot.

Toen we ‘s ochtends in de touringcar zaten die alle hotels afging om mensen voor de excursie op te pikken duurde het nog ongeveer een uur voordat we daadwerkelijk in Marsaxlokk aankwamen. De bus parkeerde in een lange rij met touringcars, we waren dus niet de enige touristen haha. We moesten nog een minuut of 5 lopen en toen kwamen we bij de haven van dit vissersdorpje. Overal lagen de leuke gekleurde vissersbootjes in het helderblauwe water, zo leuk en fotogeniek! Aan de kade was het markt en we hadden maar een ruim uur voordat we weer terug moesten zijn, veel te kort eigenlijk om alles te kunnen zien. We liepen dus eerst een heel stuk langs de kade, achter de markt door om foto’s van de bootjes te kunnen maken. Daarna gingen we ergens een ijsje halen en op de terugweg deden we een stuk markt. Het leukste van de markt vond ik de kraampjes waar verse vis werd verkocht. Die stonden ze daar schoon te maken wat er heel smerig maar ook wel intrigerend uitzet.

Volgens mij hadden we ons de hele dag wel kunnen vermaken in dat dorpje, zo’n bijzondere sfeer hing er. Het was ook erg groot, dus we hebben nog niet eens een kwart van de kade gehad voordat we rechtsomkeert moesten maken. Maar gelukkig was het niet voor niets, we gingen namelijk met de bus door naar de Blauwe Grot. Ook daar was weinig tijd, we gingen dus zo snel mogelijk naar de kaartverkoop van de bootjes waarmee je een tour door de grot zou krijgen. Want ja, je moet er wel ín zijn geweest als je er eenmaal bent. Gelukkig kwamen onze tactieken goed van pas en binnen no time hadden we kaartjes en zaten we in een bootje. Lekker voorin zodat we ongestoord foto’s konden maken zonder andere toeristen erop. De tocht was leuk en indrukwekkend. Het zijn zulke grote rotsen waar je in en doorheen vaart, heel bijzonder!

Na het tochtje met de boot hadden we nog wat tijd over en liepen we rustig terug naar de bus. Onderweg maakte we nog wat foto’s en poseerde we op een rots met prachtig uitzicht! Als laatste gingen we door naar een dorpje waarvan ik de naam niet meer weet. Er was in ieder geval een speciale feestdag in dat dorpje waardoor het helemaal versierd was en iedereen in blauw gekleed was. Het voelde een beetje aan als Carnaval in Brabant, maar dan zonder de kostuums en met mooi weer. De fanfare hoorde je door het dorp bewegen en kwam uiteindelijk ook op het plein waar wij stonden. Plaatselijke fotografen legde het hele feest vast en zelfs de politie stond (in uniform) mee te feesten met een watertje in de hand.

Na het bezoek aan dit dorpje was het helaas tijd om terug te gaan naar de bus en weer naar het hotel terug te keren. ‘s Avonds besloten we nog de bus te pakken naar Buġibba omdat we hoorde dat daar veel leuke terrasjes langs het water waren. We aten dus op zo’n terrasje en keken hoe de zon onder ging. En dat was het dan… de vakantie was bijna voorbij want ‘s ochtends om 5 uur werden we alweer opgehaald om naar het vliegveld te gaan. Het was mooi, het was leuk en het was fotogeniek, alles wat ik wenste dus! Mocht je twijfelen of je naar Malta zou gaan, dan kan ik het je zeker aanraden!

De foto’s op Malta zijn allemaal gemaakt met die Sony Alpha 5100 systeemcamera en de 16-50mm kitlens. Ik schreef hier ook een review over, dus die lees je HIER.

FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_04
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_03
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_05
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_06
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_07
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_08
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_10
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_09
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_11
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_02
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_12
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_13
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_18
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_14
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_15
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_16
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_19
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_17
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_20
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_21
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_22
FF_Malta_Marsaxlokk_vissersbootjes_BlauweGrot_23

8 reacties op “Malta fotografie | Marsaxlokk & de Blauwe Grot

  1. Wat ziet dat er heerlijk uit. Ik krijg er ook echt zo’n game of thrones gevoel bij (ondanks het vrolijke weer) Bevalt de Sony nog steeds? Ik was eigenlijk wel verbaasd dat je schreef dat de accu snel leeg was. Zelf gebruik ik met liefde de Sony a77 en daar gaat de accu heel lang van mee én heeft een compleet kantelschermpje. Het is dan wel geen hybride, maar wel een ouder model. Misschien hebben ze die keuzes moeten maken door het compacte model? Ben hier eigenlijk wel benieuwd naar.

    1. Bedankt! Ik heb de Sony helaas alweer retour moeten sturen, dus ik heb hem alleen op Malta intensief gebruikt. Maar goed om te horen dat de accu van jouw Sony wel goed werkt. Misschien is het toevallig dit model. Ik ga er goed op letten als ik weer eens een Sony test!

  2. Man oh man wat heb je dat allemaal weer mooi gefotografeerd! Wat ziet dat er allemaal prachtig uit. Nu wil ik meteen een vakantie naar Malta boeken ;).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *