Malta fotografie | Gozo & Comino

Hoewel ik alweer 4 weken terug ben van mijn vakantie naar het mooie Malta kan ik niet stoppen met het bekijken van de foto’s. Afgelopen weken nam ik jullie al mee naar Valletta en Mdina & Rabat door middel van mijn foto’s en verhalen. Vandaag is het tijd om wat te vertellen over de twee eilanden Gozo en Comino die samen met het hoofdeiland ‘Malta’ vormen. Daar deden we namelijk een jeepsafari en boottocht, kijk mee!

Op dag 3 stond een leuke excursie gepland! We hadden namelijk een volledige dag geboekt met een jeepsafari op Gozo en daarna met een boot naar de Blue Lagoon bij het kleinste eiland van Malta: Comino. ‘s Ochtends vroeg werden we met een taxibusje opgehaald bij ons hotel in St. Julians en reden we samen met andere deelnemers aan de excursie naar de plek waar de Barbarossa (onze boot voor de dag) lag. Het was voor het eerst bewolkt en er was geen blauwe lucht te bekennen. Hmm… als dat maar goed zou komen! We zouden namelijk ook gaan zwemmen, maar dan is wat warmte en zon wel fijn. We werden op de Barbarossa geholpen en zochten en plekje met mooi uitzicht aan de rand van de boot. Toen alle toeristen waren gearriveerd werd de boot losgehaald van de kade en vertrokken we langs Comino richting Gozo. Het waaide hard en door de bewolking (waar inmiddels af en toe een klein stukje blauw te zien was en een zonnestraaltje doorheen wilde komen) was het best koud. De golven waren hoog en de boot ging alle kanten op. Gelukkig word ik niet zo snel zeeziek, anders had ik een probleem gehad. De golven klotste tegen de Barbarossa en kwamen op een gegeven moment over de rand van de boot… waar wij zaten!

Met een natte rug van de golven die iets te hoog kwamen, kwamen we aan land op Gozo. Daar werden we ingedeeld in groepjes om met de jeepsafari mee te gaan. Denise en ik zaten bij drie Zweedse toeristen van onze leeftijd en gingen achterin de jeep zitten. Vanuit de jeep had je mooi uitzicht en bij verschillende punten was er een korte stop voor foto’s en een korte wandeling. Het hoogtepunt van de jeepsafari was natuurlijk de stop bij Het Blauwe Raam oftewel Azure Window. Dit is een ongeveer vijftig meter hoog gat in de kliffen van Dwejra Bay, door de eeuwen heen weggesleten door wind en zeewater. Het is een grote publiekstrekker en het is ook wel erg mooi om te zien. Helaas waaide het zo hard dat ik na een paar seconden zand onder mijn lenzen had en toen niets meer heb gezien tot ik weer in de jeep zat.

Toen was het tijd om te lunchen. Ook dit zat inbegrepen in de excursie, dus dat was erg fijn. We stopte bij een restaurant waar een lunchbuffet stond dat prima in orde was. Lekkere pasta salades, stokbrood, aardappelsalades, etc. We aten rustig onze buikjes vol voordat we terug naar de Barbarossa werden gebracht. Tijd voor het tweede deel van de excursie, Comino! Inmiddels was het weer 180 graden gedraaid en was het warm, zonnig en met een strakblauwe hemel. Perfect dus om in het blauwste water van heel Malta te gaan doorbrengen. De boot kon ook wat rustiger varen nu de wind was gaan liggen. We smeerde ons goed in en genoten van het uitzicht. Op de boot kon je gratis water en wijn drinken dus ook dat was prima in orde. Al snel kwamen we aan in de Blue Lagoon en het was er paradijselijk mooi. Het water was zo helder als in een zwembad! Ik had zoiets nog nooit meegemaakt en kon niet stoppen met foto’s maken. Net als het grootste deel van onze boot trokken we onze kleren uit (we waren goed voorbereid en hadden onze bikini’s al aan) en klommen van het trapje aan de zijkant van de boot het water in.

FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_16
Doe mij dit iedere dag maar!

Brrrr….. het water was koud!! Niet gek natuurlijk, we zaten tientallen meters van de kust en dus is het water daar een stuk dieper en minder snel opgewarmd. Maar toch was het heerlijk om er even in te liggen. We maakte wat foto’s (natuurlijk) en klommen vervolgens de boot weer op om door het zonnetje op te drogen. Na zo’n anderhalf uur begon de boot weer te varen en gingen we naar een ander deel van Comino: de Crystal Lagoon. Ook daar was het water prachtig van kleur en was het een stuk minder druk. Met een klein motorbootje kon je voor 5 euro een tocht door de grotten maken, en dat deden we natuurlijk. Ook daar was de natuur onbeschrijfelijk mooi. De foto’s hieronder komen eigenlijk nog niet half in de richting van hoe mooi het er was.

Helaas kwam er na de Crystal Lagoon een eind aan de excursie. De boot ging terug naar het vaste land van Malta en daar werden we weer met een busje naar ons hotel gebracht. Alles was perfect geregeld, de prijs die we betaalde (euro 70,- p.p. geboekt via de reisleider van Sunweb, dus het kan ook goedkoper denk ik) was het dan ook zeker waard! Meer weten over deze excursie met de Barbarossa? Klik dan HIER!

De camera waar alle foto’s mee gemaakt zijn is de Sony Alpha 5100 systeemcamera met de 16-50mm kitlens. De review van deze camera volgt over een paar dagen!

FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_01
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_02
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_03
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_04
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_05
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_06
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_07
Zoutwinning langs de kust van Gozo. Het duurt gemiddeld 6 tot 8 weken voordat het zout ‘klaar’ is. Als het in de tussentijd gaat regenen, dan kunnen ze opnieuw beginnen! 

FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_08
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_09
Onze stoere chauffeur van de jeepsafari 🙂

FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_10
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_11
Het Azure Window wat in het echt veel indrukwekkender is dan op de foto

FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_12
Perfecte plek voor een ‘I’m the king of the world’ (Titanic) foto haha.

FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_13
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_14
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_15
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_17
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_18
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_19
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_20
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_21
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_22
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_23
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_24
FF_Malta_photography_fotografie_Gozo_Comino_25

6 reacties op “Malta fotografie | Gozo & Comino

  1. Wow! Wat prachtig! Het Azur Window is prachtig en dat lijkt me echt heel indrukwekkend! Wat heerlijk, zo’n knalblauwe zee 🙂 Hier zou ik ook wel heen willen, haha!

  2. Ik heb jaren geleden precies dezelfde excursie gedaan! Vond het ook echt practig! Zo leuk om nu jouw foto’s te zien….ik waan me weer helemaal terug!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *