Fotografie | Ilha Deserta (Desert Island), Portugal

Inmiddels ben ik al een tijdje terug uit het mooie zonnige Portugal, maar ik heb nog lang niet alle foto’s met jullie gedeeld. Daarom geef ik jullie vandaag een kijkje op het eilandje Ilha Deserta, voor de kust van de stad Faro. Heerlijk sereen en onwijs fotogeniek!

Eind maart ging ik samen met twee vriendinnen een paar dagen naar Faro, de hoofdstad van de Algarve in Portugal. Hoewel het een klein stadje is valt er genoeg te zien en kun je in de buurt ook vanalles doen. De eerste dag brachten we door in Faro zelf maar op dag 2 besloten we ‘s ochtends de eerste ferry naar het eilandje Ilha Deserta te pakken. Een klein eilandje voor de kust van Faro waar je in zo’n 40 minuten heen vaart. De ferry om 10.00 uur was nog erg rustig en daardoor was het ook erg rustig op het eiland. Na een paar minuten kon je 360 graden om je heen kijken zonder nog iemand te zien, en dat is best knap voor een vrij vlak eiland. Buiten heel veel zand, planten, een bruggetje en een vuurtoren is er weinig te doen op het eiland. Je moet er dus vooral komen voor de natuur en de rust. Er staat wel een restaurant waar je lekker kunt lunchen of wat kunt drinken.

In alle rust liepen we een rondje om het eiland, over het 2km lange vlonderpad en vervolgens een eindje over het strand. We hielden fotoshoots met de zelfontspanner waar we eindeloos ons gang konden gaan zonder dat iemand toekeek. Telkens als we naar het ‘vaste land’ keken leken de wolken daarboven donkerder te worden, maar boven ons eilandje was geen wolk te bekennen. Het was heerlijk warm, de zon scheen fel en ik had het daar best nog een paar uur extra uitgehouden. Maar omdat we maar kort weg waren wilde we nog meer zien en pakte we tegen het middaguur alweer de ferry terug naar Faro. We hadden een broodje laten maken in het restaurant en konden dat tijdens de terugreis opeten, ideaal!

Alle foto’s in dit artikel en het artikel over Faro stad zijn gemaakt met de Canon EOS M5 + 18-150 mm kit die ik als leencamera bij me had. De review hiervan volgt snel!

Ben jij weleens op zo’n eilandje geweest?

FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_01
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_02
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_03
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_04
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_05
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_06
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_07
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_08
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_09
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_10
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_11
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_12
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_13
FF_fotografie_faro_IlhaDeserta_DesertIsland_14

Reactie op “Fotografie | Ilha Deserta (Desert Island), Portugal

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *