Fotografie | Citytrip naar Faro, Portugal

Als je mij volgt op Instagram dan heb je al een voorproefje gekregen, vorige week was ik namelijk een paar dagen in het heerlijke Portugal! Natuurlijk fotografeerde ik er op los, dus vandaag deel ik het eerste artikel met foto’s uit de stad waar we waren: Faro!

Samen met twee vriendinnen boekte ik een maand geleden een korte citytrip naar Faro, de hoofdstad van de Algarve in Portugal. Eventjes een paar dagen zon, sangria en weg uit het dagelijkse leven. Met een goedkope vlucht en een voordelig Airbnb appartementje op zak was het afgelopen woensdag tijd om naar Portugal te vertrekken. De weerberichten beloofden alleen niet veel goeds; regen, wind en zo’n 14 graden celcius… Eenmaal aangekomen was het al laat op de avond, we zochten een supermarkt om wat lekkers én ontbijt voor de volgende dag te halen en bleven tot diep in de nacht kletsen.

De volgende dag werden we wakker door felle zon die het appartement in scheen. Dat zag er in ieder geval goed uit! Hierdoor waren we al op tijd wakker, dus we deden rustig aan en stonden uiteindelijk nog steeds om 9 uur ‘s ochtends op de stoep om de stad te gaan ontdekken, natuurlijk gewapend met mijn leencamera: de Canon EOS M5. Al snel bleek de stad helemaal niet groot te zijn, alles is op loopafstand en vooral het oude centrum is de moeite waard om te bezoeken. Er zijn leuke steegjes, enorm veel ooievaarsnesten, een haventje én leuke terrasjes. De stad staat vol met sinaasappelbomen waardoor het overal ruikt alsof je door een parfumwinkel loopt. Zo lekker!

We bezochten ‘Igreja da Sé’, de kathedraal, tuin en klokkentoren waar je naar boven kunt klimmen en mooi uitzicht hebt. De kathedralen in Faro hebben van binnen allemaal verschillende stijlen, alsof ieder hoekje door een andere kunstenaar is ontworpen. Heel gek, en niet zo mijn ding, maar leuk om eens gezien te hebben. In de zon en uit de wind voelde het al snel een stuk warmer aan dan de officiële temperatuur, en dus ploften we rond lunchtijd op een terrasje bij ‘Tertúlia Algarvia’. Na een kop thee bestelden we al snel een sangria en sandwiches (waar heerlijke zelfgebakken chipjes bij geserveerd werden!). Na deze fijne pauze liepen we verder door de stad, naar een park met pauwen en een kerkje op een heuvel.

De foto’s in dit artikel zijn vooral gemaakt op de ochtend van de eerste dag, en een paar op de derde ochtend doen we nog een rondje stad deden. De camera die ik mee nam naar Faro en waar ik deze foto’s dus mee maakte is de Canon EOS M5 + 18-150 mm kit, een systeemcamera waarbij ik dus de zoomlens van 18-150mm gebruikte. Een hele fijne camera voor zulke vakanties omdat je heel vrij bent door het zoombereik en hij lekker compact is. De foto’s hieronder zijn heel licht bewerkt (kleur/contrast/helderheid), maar er volgt binnenkort een review over de camera zelf.

FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_01
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_02
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_03
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_04
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_05
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_06
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_07
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_08
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_09
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_10
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_11
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_12
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_13
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_14
FF_Faro_Portugal_fotografie_Canon_EOSM5_citytrip_15

5 reacties op “Fotografie | Citytrip naar Faro, Portugal

  1. Wauw! Ik ben naar Faro geweest toen ik heel jong was, maar toen wilde ik vooral zwemmen. Nu ziet het er echt ongelofelijk prachtig uit, die sinaasappelbomen! Misschien is dit toch wel heel leuk voor de vakantie… Malou x

  2. Leuk! ik ben vorig jaar alleen even in Faro geland en weer opgestegen 😉 dus verder niet veel van die stad gezien maar ziet er leuk uit en de sfeer lijkt erg op de rest van de Algarve waar ik ben geweest. Portugal blijft mooi 😀

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *