Fotografie | 2 uur in Utrecht met een 50mm lens

Wat doe je als je een paar uur zonder verplichtingen hebt, een camera bij je draagt én in het centrum van Utrecht staat? Juist, mooie plekjes zoeken om te fotograferen! Dat deed ik vorige week en het was heel fijn om weer eens de toerist in eigen land uit te hangen. Kijk mee naar het resultaat!

Vorige week had ik een dagje ‘vrij’ van mijn werk om naar twee events te gaan. ‘s Ochtends eentje van Adobe in Amsterdam en ‘s avonds de introductie van de nieuwe Nikon D850 in Maarssen (bij Utrecht). Omdat ik tussendoor niet naar huis kon had ik een paar uurtjes over en dus besloot ik Utrecht in te gaan om wat nieuw beeldmateriaal voor mijn Instagram account te schieten! Omdat ik veel spullen bij me had (laptop, etc.) had ik alleen mijn Canon EOS 6D + Canon 50mm f1.8 meegenomen. Dit neemt niet zoveel plek in beslag en weegt bijna niets. Alle foto’s in dit artikel zijn dus ook gemaakt met deze lens. Zo zie je maar dat een lens met een vaste brandpuntsafstand alsnog heel veelzijdig kan zijn!

Omdat ik niet goed wist wat de mooie plekken in Utrecht zijn besloot ik deze vraag even op Twitter te zetten. Gelukkig kreeg ik meteen wat hotspots door en als snel was ik onderweg naar de Nieuwe Gracht omdat ik hoopte dat het daar wat rustiger zou zijn dan langs de Oude Gracht in het winkelgebied. Ik liep een rondje van ongeveer 5 kilometer en mocht je precies willen weten waar de foto’s zijn gemaakt dan kun je hieronder op de plattegrond mijn route terugvinden.

Het was een heerlijke dag met regelmatig zon, af en toe wat wolken en een goede temperatuur. Dat maakte het alleen maar fijner om door zo’n mooie stad te struinen op zoek naar mooie plekjes! Als je gewend bent om een zoomlens op je camera te hebben dan is het fotograferen met een lens met een vast brandpuntsafstand nog best een omschakeling. Je kunt niet alles wat in je hoofd zit uitvoeren, maar je krijgt ook wel waar andere ideeën die je anders misschien niet zou uitvoeren. Opvallend vond ik ook dat je onwijs veel opmerkingen krijgt als je in je eentje aan het fotograferen bent. Zo’n beetje iedere bouwvakker heeft me wel gevraagd of ie moest lachen (terwijl hij niet eens in beeld was) of dingen geroepen als ‘ik houd niet op beeld hoor!’. Blijft bijzonder dat mensen die behoefte voelen zodra er een camera in de buurt is haha.

Ik ben blij met het resultaat van het uur waarin al deze foto’s zijn gemaakt! Wil je meer zien? Houd dan mijn Instagram (@fotografille) in de gaten want daar upload ik ook met enige regelmaat foto’s!

Wat is jouw favoriete stad om te fotograferen?10 reacties op “Fotografie | 2 uur in Utrecht met een 50mm lens

  1. Hoe herkenbaar zijn je foto’s, stuk voor stuk Utrechtse juweeltjes. Als je het goed vindt zou ik graag de link naar de foto’s op de FB pagina van Utrecht willen plaatsen.

  2. Wat heb je ‘ons stadsie’ mooi vastgelegd! De nieuwegracht is ook een van mijn favoriete delen van de stad. Vooral in de herfst schiet je daar prachtige plaatjes 🙂

  3. Utrecht is een van mijn favoriete steden om te fotograferen. Volgens mij zie je dat nergens anders, zo’n gracht met een dubbele kade. Toevallig had ik vorige week ook zo’n paar uur over-moment in Utrecht en sommige van je foto’s komen me bekend voor 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *