Fotografie | Het Land Van Ooit

Ken jij ‘Het Land Van Ooit’ nog uit je kindertijd? Ik in ieder geval wel! Dit pretpark lag in Drunen (Brabant) en is in 2007 gesloten. Als kind kwam ik hier regelmatig omdat het dicht bij huis was, en afgelopen weekend kwam het idee in me op om eens terug te gaan om te kijken hoe het er nu uitziet.

Het Land Van Ooit was een familiepark waar kinderen de baas waren. Bij binnenkomst leerde je een soort ‘groet’ en beloofde de ouders dat de kinderen het voor het zeggen hadden die dag. Er waren verschillende shows in het park die als kind onwijs spectaculair waren. Vechtende ridders op paarden die vlak langs je galoppeerden, dat maakte je tenslotte niet iedere dag mee. Verder herinner ik me de gigantische stoelen nog waardoor je je echt een kabouter voelde tussen de grote meubels.

Sinds 2015 is het terrein waar Het Land Van Ooit heeft gestaan namelijk vrij toegankelijk voor voetgangers. Alle attracties zijn natuurlijk weg, maar het roze kasteel staat er nog en ook de standbeelden van de soldaten die het water in lopen zijn nog steeds te bewonderen. Echt jeudsentiment! Omdat het afgelopen zaterdag zo’n mooie winterse dag was vroeg ik mijn broertje om mee te gaan. En ook mijn ouders waren benieuwd hoe het er nu bij lag, dus plotseling hadden we een gezellig familie-uitje voor de boeg.

Eigenlijk herinnerde ik me niet goed meer hoe de indeling van Het Land Van Ooit was, maar op internet vonden we een oude plattegrond terug waardoor je weet wat er ooit heeft gestaan op de plek waar je loopt. Best bizar dat alles nu weg is. Maar het was erg leuk om weer op deze plek rond te lopen en foto’s te maken. Grappig ook dat alles in je hoofd zoveel groter was dan het eigenlijk is! Zo was het roze kasteel in mijn hoofd echt reusachtig en ook de vijver waar de standbeelden van de soldaten in stonden was in mijn hoofd oneindig groot. Hier en daar lag nog wat sneeuw en de hele vijver was bevroren. Omdat het gebied al jaren niet is onderhouden ziet het er wat vervallen uit, wat het juist extra tof maakt.

We liepen een rondje door het gebied en om het kasteel heen. Nog steeds lekker roze en met mintgroene accenten zoals de raamkozijnen en details op het pand. Door de ramen kon je het vroegere restaurant zien waar de gouden stoelen nog om de tafels heen stonden. Alsof iedereen op een dag is weggelopen en nooit meer is teruggekomen.

Ik denk dat het er in de zomer nog mooier is omdat dan alles begroeid is en de vijver weer ijsvrij is, maar ik vond het erg leuk om het terug te zien! En wie weet… Tot ooit!

FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201701
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201702
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201703
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201704
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201705
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201706
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201707
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201708
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201709
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201710
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201711
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201712
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201713
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201714
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201715
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201716
FF_fotografie_HetLandVanOoit_Nieuwkuijk_201717

20 reacties op “Fotografie | Het Land Van Ooit

  1. Ook voor mij veel jeugdsentiment bij het Land van Ooit! Ik herinner me vooral de karakters (Sap de Aardwortel, Ridder Graniet etc), het schip wat recht omhoog stond en de reuzen.
    Super mooie foto’s!

  2. Wooow, zo’n leuke foto’s! Ik ging er ooit eens heen als kind en dat was echt een hele fijne dag. Toen ik hoorde dat het gesloten werd, vond ik het spijtig, haha! Liefs 🙂

  3. Wauw dat ziet der wonderlijk mooi uit. Ik herinner mij dat het over twee zwannen ging over een prinses en een prins dacht ik. Want op school tonde ze der toen een video van dat. Echt leuk om terug beelden van te zien.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *