week #34

Jaja, mijn foto is gemaakt met ZON. En aangezien ik diezelfde zon al een paar dagen niet gezien heb ben ik blij dat ik toch vorige week zondag alvast deze foto’s gemaakt heb toen het nog mooi weer was. En ach, sommige zeggen dat de week op zondag begint dus eigenlijk heb ik niet vals gespeeld 😉 Ik had zonder er bij na te denken mijn haar helemaal getoupeerd en er is een kwart tube conditioner aan te pas gekomen om dat er weer uit te halen. Maargoed, ik vond het resultaat best gaaf eigenlijk. In Photoshop ben ik gaan experimenteren met de kleurkanalen, ik heb wat kanalen een stukje verschoven zodat je dit 3D achtige effect krijgt. Ik denk dat ik hier komende week een tutorial over ga maken. Fijne zondag!

14 reacties op “week #34

  1. Hoe kom je daarbij? Als je zelf de foto’s maakt, maar dat originele concept verbeterd met photoshop zijn het nog steeds jouw foto’s en is het allemaal jouw eigen werk. Dus ben je naar mijn idee gewoon een echte fotograaf.
   Ik vind dit een erg rare en onaardige reactie.

   1. Het is gewoon mijn eigen mening.
    En met dat bewerken bedoel ik ook gewoon onnatuurlijke effecten. Als je licht aanvult of een de schaduw ervan verdiept dan kan dat gerust vind ik 😉 Maar niet zoals zij deze foto heeft bewerkt.
    Een foto overbewerken vind ik dus geen fotografie meer. Sorry, maar dat is gewoon mijn mening (:

  2. Als je alleen beelden bewerkt kun je jezelf inderdaad geen fotograaf noemen. Maar zoals Ilse en Chiara al aangeven ben je wél een fotograaf als je de beeldbewerkingsprogramma’s gebruikt om je zelfgemaakte foto’s te bewerken. Dit gebeurt namelijk overal. Er is geen enkele foto die gepubliceerd wordt in de media die niet is bewerkt door de fotograaf of eventueel een reclamebureau dat er mee aan de slag gaat.

 1. Wat een gaaf effect. Ben ontzettend benieuwd naar de tutorial.
  Ben het trouwens eens met bovenstaande reacties . Met photoshop en dergelijke programma’s kan je nog heel veel meer uit foto’s halen dan er al in zit. En daarnaast is het natuurlijk hartstikke leuk.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *