week #21

Schaduwen, licht en donker. Het blijft me fascineren en daarom blijf ik er lekker mee spelen. Op deze warme zaterdag begin mei heb ik alle deuren en ramen dicht gedaan met de rolluiken ervoor om te zorgen voor een donkere omgeving. Door mijn IKEA-nachtlampje (een deel ervan) te gebruiken als enige lichtbron kon ik lekker spelen met schaduwen! De foto hierboven is een uitsnede van deze foto:

Zoals je waarschijnlijk wel weet is licht van onderaf bijna nooit charmant. Je krijgt dan het effect zoals mensen die spookverhalen willen vertellen met een zaklamp onder hun gezicht haha. Schaduwen gaan dan omhoog waardoor je er raar uitziet. Ik heb dus gespeeld met het licht van boven en van de zijkant, hieronder zie je wat licht doet in je gezicht.

21 reacties op “week #21

  1. Leuk! Ik doe dat ook wel eens op die manier :). Ik zie dat je weer zwart-wit foto’s gebruikt? Leuk! Ze zijn goed gelukt (al helemaal in deze setting als je speelt met licht).

    1. @LOU, Dankje! Ja ik twijfelde nog tussen zwart/wit en kleur. Maar ik kreeg de kleuren niet zo mooi omdat de foto best een extreem contrast heeft. Dan krijg je zo’n oranje hoofd haha. Dus toch maar weer een keertje zwart/wit 😉

      @Yak Man, Je hebt inderdaad helemaal geen dure lamp nodig! Dit is natuurlijk niet ideaal omdat het zo’n kleine lamp is. Maar een bureaulamp kun je ook prima gebruiken bijvoorbeeld.

  2. Heel mooi zo! Die onderste foto vind ik vooral mooi met het licht van de zijkant!
    Dat (ja hoe noem je dat) foto ding achter elkaar is leuk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet weergegeven. Verplichte velden *